Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

23

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Βλάβη αεροπλάνου – Ελευθέριος Βενιζέλος: Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες επιβατών
ΕΛΛΑΔΑ

Βλάβη αεροπλάνου – Ελευθέριος Βενιζέλος: Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες επιβατών

Βλάβη αεροπλάνου - Ελευθέριος Βενιζέλος: Σοκαρισμένοι αλλά φανερά ανακουφισμένοι οι επιβάτες του Air Bus

Ηταν μία από τις σπάνιες φορές στο τέλος μιας πτήσης όπου τα συνηθισμένα χειροκροτήματα μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας προσγείωσης, δεν ήταν μόνο από χαρά αλλά και ανακούφισης. Το βέβαιο είναι ότι για τους 248 επιβάτες του Air Bus A 433 της Delta Airlines που εκτελούσε την πτήση Ατλάντα – Αθήνα τα όσα εζησαν κατά τη διάρκεια της άφιξης τους το πρωί στο αεροδρόμιο “Ελευθέριος Βενίζελος” θα τους μείνουν αξέχαστα, αφού όπως λέει ένας από αυτούς “είδαν το χάρο με τα μάτια τους”.

Μια αναπάντεχη βλάβη στα φρένα σύμφωνα με τις ενδείξεις στο καντράν του πιλοτηρίου καθώς το Air Bus της Delta, είχε μπει ήδη σε διαδικασία προσγείωσης, υποχρέωσαν τον χειριστή να ενημερώσει τον Πύργο Ελέγχου στο Αεροδρόμιο των Σπάτων πως μπαίνει σε διαδικασία αναγκαστικής προσγείωσης, σύμφωνα με το διεθνές πρωτόκολλο ασφαλείας της ΙΑΤΑ.

Αμέσως σήμανε συναγερμός και η πίστα του Αεροδρομίου γέμισε από πυροσβεστικά οχήματα και ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ, αναμένοντας την άφιξη του αεροσκάφους. Αφού το Air Bus κινήθηκε για περίπου ένα τέταρτο πάνω από την πίστα ώστε να καταναλώσει τον μεγαλύτερο όγκο καυσίμων, ο πιλότος ξεκίνησε τη διαδικασία προσγείωσης.

Πεθάναμε από την αγωνία

“Δεν μας είπαν ακριβώς τι συνέβαινε, μόνο ότι υπήρχε κάποιο πρόβλημα…”, “Οι πιλότοι ήταν εξαιρετικοί! Μας κράτησαν πολύ ήρεμους”, “Το προσωπικό ήξερε τι έπρεπε να κάνει. Ήταν φοβεροί. Ήταν πολύ ομαλή προσγείωση”, ήταν οι πρώτες κουβέντες Αμερικανών πολιτών, στους δημοσιογράφους. Αντίστοιχα, κάποιοι από τους Έλληνες ήταν πιο περιγραφικοί σχετικά με την κατάσταση που επικρατούσε μεταξύ των επιβατών εκείνα τα κρίσιμα λεπτά της προσγείωσης:

“Ανατριχιάσαμε από πάνω μέχρι κάτω, σοκαριστήκαμε, τρομοκρατηθήκαμε γιατί αυτό ήταν πολύ επικίνδυνο”, “Μας κόπηκαν δέκα χρόνια από τη ζωή μας από αυτό που μας συνέβη”, ανέφεραν.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις