Γυναικοκτονίες – Ευρώπη: Την δολοφόνησε ο φίλος της, ενώ υποστήριζε ότι πέθανε στο σεξ

ΚΟΣΜΟΣ

Γυναικοκτονίες – Ευρώπη: Την δολοφόνησε ο φίλος της, ενώ υποστήριζε ότι πέθανε στο σεξ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

Γυναικοκτονίες - Ευρώπη: Ο Marc Schätzle σκότωσε την πλούσια σύντροφό του για οικονομικούς λόγους

25.09.2021 | 13:42

Νέα στοιχεία για τον θάνατο της Βρετανίδας κληρονόμου Anna Reed είδαν το φως της δημοσιότητας σοκάροντας την κοινή γνώμη. Κατηγορούμενος για τη δολοφονία της 22χρονης είναι ο σύντροφός της, ένας πρώην τραγουδιστής από τη Γερμανία, ο οποίος είχε ισχυριστεί αρχικά στις Αρχές πως η άτυχη νεαρή άφησε την τελευταία της πνοή «κατά τη διάρκεια σεξουαλικού παιχνιδιού που πήγε στραβά».

Όπως ωστόσο αποκαλύφθηκε στο δικαστήριο, ο Marc Schätzle σκότωσε την πλούσια σύντροφό του για οικονομικούς λόγους, καθώς χρωστούσε. Η Anna Reed ήταν κληρονόμος μιας αμύθητης περιουσίας πολλών εκατομμυρίων δολαρίων, καθώς η οικογένειά της ασχολείται με τα άλογα κούρσας και τον ιππόδρομο. Το ζευγάρι γνωρίστηκε στην Ταϊλάνδη, ενώ εκείνη έκανε τον γύρο του κόσμου, μόλις δύο μήνες πριν από τον θάνατό της.

Ενώ είχαν ταξιδέψει, μεταξύ άλλων σε Βιετνάμ, Σιγκαπούρη και Ντουμπάι, τον Απρίλιο του 2019, έκαναν κράτηση στο Hotel la Palma au Lac στο Λοκάρνο της Ελβετίας, όπου η Reed βρέθηκε νεκρή στο μπάνιο μιας σουίτας. Η νεκροτομή έδειξε ότι στραγγαλίστηκε και άφησε την τελευταία της πνοή από ασφυξία, ενώ έφερε επίσης μικρά κοψίματα και μώλωπες. Από την πρώτη στιγμή βασικός ύποπτος θεωρήθηκε ο 32χρονος πατέρας δύο παιδιών που χρησιμοποιούσε το όνομα Marc Dirtywhite.

Χρέη άνω των 54.000 δολαρίων

Σύμφωνα με τη Sun, είχε χρέη άνω των 54.000 δολαρίων, καθώς στο πλούσιο lifestyle που είχε υιοθετήσει, συμπεριλαμβάνονταν η χρήση ναρκωτικών και αλκοόλ, ενώ αδυναμία του ήταν τα ακριβά ρούχα διάσημων σχεδιαστών. «Της άρεσαν τα σεξ κλαμπ όπως το Kit Kat στο Βερολίνο και το ποτό. Ήταν Βρετανίδα», υποστήριξε στο δικαστήριο. Ερωτηθείς, δε, να περιγράψει το ερωτικό παιχνίδι, στο οποίο, έχασε τη ζωή της, όπως ισχυρίζεται, είπε: «Έβαλα μια πετσέτα στον λαιμό της και άρχισα να τη φιλάω.

Αλλά ήθελε περισσότερο, έτσι έβαλα το χέρι μου στην πετσέτα και έσπρωξα». Ο Schätzle, ο οποίος έχει τατουάζ τη λέξη «πολεμιστής» στο μέτωπό του, φέρεται να γνώριζε ότι η Reed είχε «πάνω από 25.000 λίρες (περίπου 34.000 δολάρια) στον λογαριασμό της», σύμφωνα πάντα με τη βρετανική εφημερίδα.

Το βράδυ του θανάτου της, το ζευγάρι είχε καταναλώσει ένα μπουκάλι σαμπάνιας 140 δολαρίων στο δείπνο, πριν επιστρέψει στο ρετιρέ του ξενοδοχείου.

Άλλοι ένοικοι υποστήριξαν ότι άκουσαν έναν μεγάλο καυγά από το δωμάτιο, πριν ο 32χρονος εμφανιστεί στο λόμπι ισχυριζόμενος ότι η σύντροφός του δεν ήταν καλά. «Άκουσα να σπάνε γυαλιά και έπιπλα να μετακινούνται στο δωμάτιο», ανέφερε ένας από αυτούς, ενώ ένας άλλος συμπλήρωσε: «Έκλαιγε. Άκουσα μια φωνή να λέει: “Με σκοτώνεις”. Ήθελα να πάω να χτυπήσω την πόρτα, ωστόσο θεώρησα ότι ήταν πολύ επικίνδυνο». Η Reed φέρεται να είχε λάβει τα χρήματα ως δώρο για τα 21α γενέθλιά της από τον πατέρα της, Clive, ο οποίος είναι ιδιοκτήτης ενός αγροκτήματος αξίας άνω των 16 εκατομμυρίων δολαρίων. Η κληρονόμος ξόδευε περίπου 4.000 δολάρια τον μήνα, ωστόσο το ποσό αυτό «αυξήθηκε σημαντικά» αφότου γνώρισε τον Schätzle.

Πέντε μήνες μετά τον θάνατό της, οι ερευνητές βρήκαν την πιστωτική κάρτα της Reed κρυμμένη σε έναν πίνακα στον ανελκυστήρα του ξενοδοχείου και υποψιάστηκαν ότι ο Schätzle της την έκλεψε είτε πριν είτε αφού τη σκότωσε και την έκρυψε. Αργότερα ισχυρίστηκε ότι το είχε κάνει για πλάκα… Ο Schätzle, ο οποίος αρνείται ότι είχε πρόθεση να σκοτώσει τη Reed, κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση, κλοπή, απάτη και αδικήματα που αφορούν ναρκωτικά. Αξίζει τέλος να σημειωθεί πως το «Marc Dirtywhite», παρατσούκλι που χρησιμοποιεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, παραπέμπει στην «ακατέργαστη κοκαΐνη».

Ετικέτες
Exit mobile version