Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Μητσοτάκης – Ελπιδοφόρος Νέα Υόρκη: Ολοκληρώθηκε η συνάντηση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης – Ελπιδοφόρος Νέα Υόρκη: Ολοκληρώθηκε η συνάντηση

Μητσοτάκης - Ελπιδοφόρος Νέα Υόρκη: Πραγματοποιήθηκε το ραντεβού πρωθυπουργού και Αρχιεπισκόπου Αμερικής

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο, στα γραφεία του ΟΗΕ, στη Νέα Υόρκη. Ανώτατη κυβερνητική πηγή ανέφερε μετά το πέρας της συνάντησης πως «το θέμα θεωρείται λήξαν. Αυτό που προέχει είναι η ενότητα του Ελληνισμού, η άρρηκτη σχέση της Ελλάδας με την Αρχιεπισκοπή Αμερικής και οι στενές σχέσεις της Αρχιεπισκοπής με το ποίμνιό της». Μάλιστα, κατά την είσοδό του, ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος είχε σύντομη συνομιλία και αντάλλαξε χειραψία με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Pfizer, δρ. Αλβέρτο Μπουρλά, παρουσία του Κ. Μητσοτάκη, κατά την αποχώρησή του από τη συνάντηση με τον Ελληνα πρωθυπουργό. Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής έδωσε συγχαρητήρια στον κ. Μπουρλά «για ό,τι κάνατε. Είμαστε περήφανοι για εσάς». Σε εκείνο το σημείο ο πρωθυπουργός προσέθεσε: «Περήφανοι ως Ελληνες».

Υπενθυμίζεται ότι αντιδράσεις προκάλεσε η παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αμερικής Ελπιδοφόρου στα εγκαίνια του «Τουρκικού Κέντρου» στη Νέα Yόρκη, που πραγματοποιήθηκαν με την παρουσία του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και του Τουρκοκύπριου ηγέτη του ψευδοκράτους, Ερσίν Τατάρ.

Η κίνηση του κ. Ελπιδοφόρου αφενός αιφνιδίασε, αφετέρου προκάλεσε έντονη δυσφορία και δυσαρέσκεια. Στο πλαίσιο αυτό, ακυρώθηκε η ξενάγηση του  πρωθυπουργού από τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής στο Σημείο Μηδέν και στον Αγιο Νικόλαο στο Μανχάταν, που ήταν προγραμματισμένη για σήμερα, Παρασκευή (24/9). Ωστόσο, πλέον το θέμα θεωρείται λήξαν.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις