Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Επενδύσεις Ελλάδα – Μητσοτάκης: Εύσημα από τον δισεκατομμυριούχο Μάικλ Μπλούμπεργκ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επενδύσεις Ελλάδα – Μητσοτάκης: Εύσημα από τον δισεκατομμυριούχο Μάικλ Μπλούμπεργκ

Επενδύσεις Ελλάδα - Μητσοτάκης: Ο Μάικλ Μπλούμπεργκ μίλησε με τα πιο θερμά λόγια για το έργο του Κυριάκου Μητσοτάκη

Ο Αμερικανός δισεκατομμυριούχος Μάικλ Μπλούμπεργκ ανήρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό μια φωτογραφία του πλάι στον Έλληνα πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος βρίσκεται αυτές τις ημέρες στη Νέα Υόρκη. Ο Μάικλ Μπλούμπεργκ μίλησε με τα πιο θερμά λόγια για το έργο του Κυριάκου Μητσοτάκη τα δύο χρόνια που βρίσκεται στον πρωθυπουργικό θώκο, κάνοντας λόγο για ένα οικονομικό και ανταγωνιστικό πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων που έστρεψε τα βλέμματα των επενδυτών στην Ελλάδα. «To οικονομικό και ανταγωνιστικό πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων του Έλληνα πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, ενθάρρυνε διεθνείς επενδυτές να επιστρέψουν στην Ελλάδα. Ένα καλό σημάδι προόδου και ανάκαμψης. Σε ευχαριστώ που έκανες μια στάση στο Bloomberg», έγραψε.

Η συνέντευξη Μητσοτάκη στο Bloomberg

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδωσε χθες συνέντευξη στην τηλεόραση του Bloomberg. «Αναθεωρήσαμε προς τα πάνω την πρόβλεψη για την ανάπτυξη στο 5,9% και η νέα αυτή πρόβλεψη μπορεί να είναι απαισιόδοξη για το 2021», δήλωσε συγκεκριμένα ο πρωθυπουργός. Μιλώντας από τη Νέα Υόρκη στους δημοσιογράφους Tom Keene και Lisa Abramowicz, ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε ότι «υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για άμεσες ξένες επενδύσεις στην Ελλάδα από αμερικανικές και ευρωπαϊκές εταιρείες».

Σχετικά με τη φετινή πορεία του τουρισμού, ο πρωθυπουργός δήλωσε πως «καταφέρνουμε να αναβαθμίσουμε το προϊόν μας. Έτσι, αυτή τη χρονιά, είχαμε μεγαλύτερη κατά κεφαλή δαπάνη σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος. Είχαμε μια πολύ καλή τουριστική περίοδο, πολύ καλύτερη από ό,τι προβλέπαμε. Αναμένω πως καλώς εχόντων των πραγμάτων, του χρόνου δεν θα μας ανησυχεί τόσο πολύ όσο σήμερα το ζήτημα του Covid. Επομένως, αναμένω ότι το 2022 θα είναι το έτος που ο ελληνικός τουρισμός θα εκτοξευτεί».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις