Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ / Έρικ Μπάρντον – Μουσικό Κουτί: Η ψυχή των Αnimals “αποθεώνει” την Μελίνα Μερκούρη
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Έρικ Μπάρντον – Μουσικό Κουτί: Η ψυχή των Αnimals “αποθεώνει” την Μελίνα Μερκούρη

Έρικ Μπάρντον - Μουσικό Κουτί: Ο 80ντάχρονος σήμερα Ερικ Μπάρντον, γεννήθηκε στο Νιούκαστλ

Με τον Ερικ Μπάρντον, ζωντανό μύθο της ροκ μουσικής, ανοίγει τη φετινή τηλεοπτική σεζόν το «Μουσικό Κουτί» της ΕΡΤ, την Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου στις 23:00. Ο Νίκος Πορτοκάλογλου και η Ρένα Μόρφη υποδέχονται στο στούντιο την ψυχή των Αnimals και επιχειρούν ένα «πάντρεμα» εμβληματικών τραγουδιών του παγκόσμιου ροκ με την παραδοσιακή ελληνική μουσική. Ο 80ντάχρονος σήμερα Ερικ Μπάρντον, γεννήθηκε στο Νιούκαστλ (11 Μαΐου 1941). Έζησε για περισσότερο από 60 χρόνια on the road, πολλές περιπέτειες πέρασε ώσπου τελικά εγκαταστάθηκε στην Ελλάδα αφού παντρεύτηκε Ελληνίδα.

Όπως περιγράφει ο ίδιος στο αυτοβιογραφικό βιβλίο του Don’t Let Me Be Misunderstood, μαγεύτηκε από τον κόσμο της μουσικής και συγκεκριμένα από το μπλουζ όταν σε ηλικία 10 ετών είδε στην τηλεόραση τον Louis Armstrong. Απέκτησε τεράστια δημοτικότητα και εμπορική επιτυχία, ως τραγουδιστής του θρυλικού συγκροτήματος Animals ερμηνεύοντας με μοναδικό πάθος τραγούδια όπως τα The House of the Rising Sun, Don’t Let Me Be Misunderstood, Bring It On Home to Me, It’s My Life και πολλά άλλα.

Ο Eric Burdon για την Ελληνίδα σύζυγό του, 2014
Έδωσε συναυλία για πρώτη φορά στην Ελλάδα τον Μάρτιο του 1984

Τότε κοσμοπλημμύρα είχε σημειωθεί στον κινηματογράφο Παλλάς όπου εμφανίστηκε, και η Αλίκη Βουγιουκλάκη, έκλεισε το θέατρό της που γειτνίαζε με τον κινηματογράφο, και δεν έδωσε παράσταση εκείνη τη μέρα. Είχαμε γράψει για αυτό το ροκ συμβάν στο άρθρο «Η Αλίκη Βουγιουκλάκη έκλεισε το θέατρό της μια φορά: Για χάρη ενός θρύλου της ροκ -Ανέκδοτες φωτογραφίες».

Στην εκπομπή Μουσικό Κουτί, ο Έρικ αφηγείται στον Νίκο Πορτακάλογλου και στην Ρένα Μόρφη την περιπετειώδη ζωή του, και σύμφωνα με Δελτίο της ΕΡΤ, δηλώνει μεταξύ άλλων: Για τη Μελίνα Μερκούρη: «Λάτρευα τη Μελίνα, καθώς και την υπέροχη ταινία που είχε κάνει ‘‘Ποτέ την Κυριακή’’. Όταν ήσουν κοντά της, τα μάτια της ήταν τόσο έντονα. Εξέπεμπε δυναμικότητα».

Για τον Τζον Λένον: «Ήμουν φίλος με τους Beatles, όμως μπορώ να πω ότι πιο πολύ δεμένος ήμουν με τον John Lennon. Αν εγώ ήμουν τρελός, αυτός ήταν θεότρελος!»

Για τον Μπρους Σπρίνγκστιν: «Τον αγαπώ. Είναι ροκ σταρ του ύψιστου είδους και δεν έχει ξεχάσει από πού προέρχεται».

Στην εκπομπή συμμετέχουν ο μουσικός Θωμάς Κωνσταντίνου από τους ΤΑΚΙΜ και η εξαιρετική νεαρή ερμηνεύτρια Σεμέλη Παπαβασιλείου.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις