Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Κούλογλου – Τσίπρας: Το τηλεφώνημα και οι αιχμές για Παπαδημούλη – Αρβανίτη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κούλογλου – Τσίπρας: Το τηλεφώνημα και οι αιχμές για Παπαδημούλη – Αρβανίτη

Κούλογλου - Τσίπρας: Eπέμεινε ότι ο κ. Τσίπρας θα έπρεπε να αφήσει το θέμα του πρωθυπουργού ανοιχτό

Σε παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος του τηλεφώνησε για εξηγήσεις, οφείλεται η μερική αναδίπλωση στην οποία υποχρεώθηκε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιος Κούλογλου, όπως παραδέχθηκε ο ίδιος αργά το βράδυ της Τρίτης. Αν και προσπάθησε να δικαιολογήσει το άρθρο, που δημοσίευσε σχετικά με την εκτίμησή του για το αποτέλεσμα της αναμέτρησης Μητσοτάκη – Τσίπρα στη ΔΕΘ (είδε ισοπαλία), με τις δηλώσεις του έριξε λάδι στη φωτιά των σχέσεων με συναδέλφους του ευρωβουλευτές, ενώ έδειξε μάλλον να αντιλαμβάνεται ότι πολύ δύσκολα θα είναι και πάλι στο ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος. Όπως αποκάλυψε στο Kontra channel ο κ. Κούλογλου, του τηλεφώνησε ο κ. Τσίπρας, και συζήτησαν σε «απολύτως φιλική ατμόσφαιρα», ενώ διευκρίνισε ότι «δεν ισχύει ότι δεν μιλάμε τον τελευταίο χρόνο», αποδίδοντας σε κακόβουλους τις σχετικές φήμες.

Σύμφωνα με τον ευρωβουλευτή ο κ. Τσίπρας του είπε ότι «μπορείς να γράφεις και να ασκείς κριτική στις επιλογές μου, ακόμα και με το όνομά σου, αλλά στο θέμα αυτό έχει δημιουργηθεί μία ιστορία διότι φαίνεται να λες ότι μπορεί να είναι ένας άλλος πρωθυπουργός σε μία προοδευτική διακυβέρνηση και όχι ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ». Όπως δήλωσε ο κ. Κούλογλου «του είπα ότι αυτό είναι το τελευταίο πράγμα που μου πέρασε από το μυαλό, δεν είχα μία τέτοια ιδέα. Έτσι προέκυψε η δήλωσή μου στην Αυγή. Η αναμέτρηση στις επόμενες εκλογές είναι Μητσοτάκης – Τσίπρας, όποιος κερδίσει θα είναι ο πρωθυπουργός», συμπλήρωσε για να διαλύσει τα σύννεφα σχετικά με αυτό το σημείο του άρθρου του.

‘Θα το ξαναέγραφα το άρθρο’

Επιχειρώντας πάντως να διευκρινίσει τι ακριβώς εννοούσε επέμεινε ότι ο κ. Τσίπρας θα έπρεπε να αφήσει το θέμα του πρωθυπουργού ανοιχτό, ώστε να δώσουν προσοχή και προβολή τα μέσα ενημέρωσης και στη συνέχεια, να το κλείσει! Μάλιστα σημείωσε ότι το άρθρο θα το ξαναέγραφε, απλώς πήρε πίσω μία ατυχή διατύπωση. Όσο για τα περί ισοπαλίας, υποστήριξε ότι το αποτέλεσμα στη ΔΕΘ ήταν τελικά καλό για τον κ. Τσίπρα, διότι έπαιζε εκτός έδρας.

Διαβεβαίωσε δε ότι ο δικός του σκοπός δεν ήταν να υπονομεύσει, αλλά να βοηθήσει. «Η κριτική μου δεν είναι για να αποδομήσω τον ΣΥΡΙΖΑ. Να δουλέψουμε για να φύγει αυτή η κυβέρνηση». Παραδέχθηκε ότι ίσως ήταν λάθος ο συλλογισμός και άστοχη διατύπωση και τόνισε ότι δεν έχει προσωπικά σχέδια. Ωστόσο άφησε αιχμές, που μάλλον κάνουν οριστικό το ρήγμα στις έτσι κι αλλιώς προβληματικές σχέσεις του με τους άλλους ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι κριτικές εκ των έσω

Φωτογραφίζοντας τους Δημήτρη Παπαδημούλη και Κώστα Αρβανίτη που του άσκησαν κριτική, αλλά ενδεχομένως και άλλους συναδέλφους του στην ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι δεν είναι και τόσο δραστήριοι ίσως στην ευρωβουλή, ο Κούλογλου δήλωσε χαρακτηριστικά: «Το καλύτερο άμα είσαι ευρωβουλευτής είναι να κάθεσαι στη γωνιά σου και να περιμένεις τον αρχηγό σου να σε βάλει και στην επόμενη ευρωβουλή. Ή να λες μπράβο μπράβο ή να κατακρίνεις τους άλλους που τολμούν μία διαφορετική άποψη… Το τελευταίο που με ενδιαφέρει είναι μία νέα θητεία στην ευρωβουλή… Δηλαδή να κάτσω στα αβγά μου και να με βάλει ο Τσίπρας στο ψηφοδέλτιο. Υπήρξαν διαρροές από κακεντρεχείς ότι από θαύμα θα είμαι ξανά υποψήφιος με αυτά που κάνω. Ας μην είμαι ποτέ, αρκεί να κοιμάμαι ήσυχος τα βράδια» σημείωσε, δείχνοντας μάλλον μία τάση αναχωρητισμού.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις