Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / «Χαμόγελο του Παιδιού»: Το όνειρο του Ανδρέα Γιαννόπουλου έγινε 25
ΕΛΛΑΔΑ

«Χαμόγελο του Παιδιού»: Το όνειρο του Ανδρέα Γιαννόπουλου έγινε 25

«Χαμόγελο του Παιδιού»: Ένας Οργανισμός αγάπης, προσφοράς και αλληλεγγύης - Δίχτυ προστασίας για όλα τα παιδιά του κόσμου.

Ένα από τα προηγούμενα απομεσήμερα, στον ουρανό, πάνω από το Ζάππειο,  όσοι βρίσκονταν εκεί, έβλεπαν με τα μάτια της ψυχής κι ένοιωθαν με την καρδιά τους, ένα πλατύ χαμόγελο… Ήταν το χαμόγελο του Αντρέα Γιαννόπουλου, του γιου του προέδρου του κοσμαγάπητου «Χαμόγελου του Παιδιού», του αγοριού, που στα οκτώ του χρόνια, μετά από άνιση μάχη, πέταξε σαν άγγελος, στον ουρανό, αφήνοντας, κάτω στη γη, παρακαταθήκη το όνειρό του. Να δημιουργηθεί ένας Οργανισμός αγάπης, προσφοράς και αλληλεγγύης, ένα δίχτυ προστασίας, για όλα τα παιδιά του κόσμου, που θα το είχαν ανάγκη. Και να, εκείνο το απομεσήμερο, στην αγκαλιά του Θεού, «χαμογελούσε», γιατί είχε καταφέρει, πέρα από τα άλλα σπουδαία, να συγκεντρώσει στο Ζάππειο όλους εκείνους, κυβερνητικούς και μη, που μπορούν να συμβάλουν από τη θέση τους, για ακόμη καλύτερα αποτελέσματα.

Ήταν η γιορτή των 25 χρόνων του «Χαμόγελου του Παιδιού», με πρόεδρο και ψυχή ζώσα, τον πατέρα του Αντρέα, τον ακαταπόνητο Κώστα Γιαννόπουλο, που αφιέρωσε τη ζωή του να κάνει πράξη την παρακαταθήκη του μικρού του, γραμμένη από το υπέροχο παιδί,   στα οκτώ του χρόνια, σε λίγες λέξεις, πάνω σε μια λευκή κόλα… Μέσα στη γενική παραδοχή, λοιπόν, της προσφοράς του και σε δεσμεύσεις αμέριστης στήριξης για τη συνέχεια,  «Το Χαμόγελο του Παιδιού» γιόρτασε τα 25 χρόνια Δράσεων και Υπηρεσιών του, στον τομέα της Υγείας, για πρώτη φορά με την παρουσία σύσσωμης της ηγεσίας του Υπουργείου. Τον συντονισμό της εκδήλωσης είχε η δημοσιογράφος Φωτεινή Γεωργίου.

Χαιρετισμό απηύθυνε ο Υπουργός Υγείας, κ. Αθανάσιος Πλεύρης:

«Όσα και να κάνει η πολιτεία για τη στήριξη του Οργανισμού “To Χαμόγελο του Παιδιού”, ποτέ δεν θα είναι αρκετά. Ο προσωπικός και οικογενειακός πόνος σας, μετατράπηκε σε μια δημιουργική θερμή προσφορά για το πιο ευαίσθητο, πολύτιμο και ευάλωτο τμήμα του πληθυσμού μας, τα παιδιά. Η προσφορά σας τα τελευταία 25 χρόνια είναι τεράστια. Πολλές υπηρεσίες υγείας και φροντίδας με ποιότητα, αξιοπρέπεια και προσήλωση για δεκάδες χιλιάδες παιδιά. που βρήκαν μια αγκαλιά στους εθελοντές και συνεργάτες σας. Το Υπουργείο Υγείας θα είναι δίπλα σας έμπρακτα και αποφασιστικά».

Την εκδήλωση είχε προλογίσει η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, κα Δόμνα Μιχαηλίδου:

«Με το “Χαμόγελο του Παιδιού” μοιραζόμαστε ένα κοινό όραμα! Θέλουμε όλα τα παιδιά στη χώρα μας να βρουν τη δική τους οικογένεια και να μεγαλώνουν σε ασφαλές περιβάλλον ώστε να αποκτήσουν τα απαραίτητα εφόδια για τη μετέπειτα ζωή τους. Το Υπουργείο Εργασίας και εγώ προσωπικά θα στηρίξουμε κάθε πρωτοβουλία σας που υπηρετεί τους κοινούς μας στόχους.»

Θερμά ήταν τα λόγια της  Αναπληρώτριας Υπουργού Υγείας, κας Μίνας Γκάγκα:

«Το “Χαμόγελο του Παιδιού” έχει πραγματικά καταφέρει τα 25 χρόνια της λειτουργίας του να αφήσει ένα πολύ ισχυρό και ταυτόχρονα δημιουργικό και ουσιαστικό αποτύπωμα που αφορά τη στήριξη απροστάτευτων παιδιών και των οικογενειών τους. Θα είμαστε αρωγοί των προσπαθειών σας και δεσμευόμαστε να θωρακίσουμε κάθε δημιουργική σας πρωτοβουλία με στόχο την καλύτερη δυνατή αντιμετώπιση θεμάτων που αφορούν τα παιδιά μας που το έχουν ανάγκη».

Η Υφυπουργός Υγείας, κα Ζωή Ράπτη επεσήμανε:

«Βρισκόμαστε σήμερα εδώ να τιμήσουμε την πολύτιμη προσφορά του Οργανισμού “Το Χαμόγελο του Παιδιού” στην αδιάλειπτη, κατά τα τελευταία 25 έτη, παροχή φροντίδας και υποστήριξη ευάλωτων  παιδιών και των οικογενειών τους, που τελούν σε διαφορετικού είδους απειλή, όπως, ζωής, υγείας, φτώχειας. Η διασφάλιση της σωματικής και ψυχικής  υγείας των παιδιών και των εφήβων μας είναι κύρια προτεραιότητά μας, καθότι αποτελεί τη βάση για ένα υγιές μέλλον των ίδιων αλλά και της χώρας μας. Σχεδιάζουμε να επεκτείνουμε τη συνεργασία μας με “Το Χαμόγελο του Παιδιού” και σε άλλους τομείς πέραν της Γραμμής 10306 και του Κέντρου Ημέρας Παιδιών-Εφήβων Ζωγράφου».

O Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, κ. Μάριος Θεμιστοκλέους τόνισε:

«Το “Χαμόγελο του Παιδιού” διαχρονικά βρίσκεται δίπλα σε κάθε παιδί που έχει ανάγκη με δράσεις και υπηρεσίες υψηλής ποιότητας. Επίσης πέραν της διαχρονικής στήριξης στο Υπουργείο Υγείας με δράσεις πρόληψης στο σύνολο της χώρας και υπηρεσίες υγείας για κάθε παιδί, ενίσχυσε την επιχείρηση “Ελευθερία” με εμβολιασμούς στα νησιά της χώρας μας. Η αγαστή μας συνεργασία συνεχίζεται και με μεγάλη μας χαρά παραμένουμε αρωγοί στο έργο σας».

Ο Γενικός Γραμματέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης & Καταπολέμησης της Φτώχειας, κ. Γιώργος Σταμάτης δήλωσε:

«Είκοσι πέντε χρόνια μετά, το όραμα του Ανδρέα Γιαννόπουλου, εξακολουθεί να εμπνέει όσους δίνουν ελπίδα στα παιδία με φροντίδα, ισότητα και αξιοπρέπεια. “Το Χαμόγελο του Παιδιού” θέτει την πρόληψη ως επιτακτικό ηθικό καθήκον και στέκεται αρωγός σε παιδιά του αθέατου κοινωνικού συνόλου, παιδιά που βιώνουν τον κοινωνικό αποκλεισμό ή ζουν σε απομακρυσμένες από τον αστικό ιστό περιοχές. Μέσω των Κινητών Πολυιατρείων το χαμόγελο φτάνει σε όλα αυτά τα παιδιά που χρήζουν ιατρικής παρακολούθησης και φροντίδας».

Το έργο του «Χαμόγελου»

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», κ. Κώστας Γιαννόπουλος με τη σειρά του, παρουσίασε τις εξειδικευμένες δράσεις του Οργανισμού στον τομέα της υγείας δηλώνοντας χαρακτηριστικά: «Είμαστε εδώ χάρη στον Αντρέα. Σήμερα είμαστε εδώ χάρη στον γιο μου Ανδρέα, μέσα από τον οποίο έζησα τον Γολγοθά που περνάει κάθε παιδί με πρόβλημα υγείας και η οικογένειά του. Ο Ανδρέας έφυγε, ωστόσο χιλιάδες παιδιά έχουν σωθεί μέσα από το δίκτυο υπηρεσιών του Χαμόγελου. Είκοσι πέντε χρόνια τώρα, πανελλαδικά, καθημερινά, 365 μέρες τον χρόνο, έχουμε στηρίξει ολιστικά και εξατομικευμένα 268.979 παιδιά και τις οικογένειές τους, λειτουργώντας συγκροτημένα, σε συνεργασία με τους θεσμούς».

 Το έργο του «Χαμόγελου του Παιδιού»

«Το Χαμόγελο του Παιδιού», σε συνεργασία με τους αρμόδιους θεσμικούς φορείς και την αναντικατάστατη συμμετοχή χιλιάδων εθελοντών, καθώς και την υποστήριξη εταιρειών και ιδιωτών:

  • Σε 25 χρόνια υποστήριξε ολιστικά και εξατομικευμένα 268. 979 παιδιά και τις οικογένειες τους στον κρίσιμο τομέα της υγείας.

Προληπτική ιατρική

  • Στον τομέα της Προληπτικής Ιατρικής από το 2002 παρείχε εξετάσεις σε 144.584 παιδιά σε όλη την Ελλάδα με 3 εξειδικευμένες Κινητές Μονάδες Προληπτικής Ιατρικής και Οδοντιατρικής και τα δύο Πολυϊατρεία «Ιπποκράτης» και «Ασκληπιός».

Δημιουργική απασχόληση

  • Από το 1999 υποστήριξε 85.213 παιδιά μέσω Δημιουργικής Απασχόλησης στα Νοσοκομεία σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Πάτρα χάρη στην υποστήριξη εθελοντών.

Διακομιδές νεογνών

  • Από το 1997 πραγματοποίησε διακομιδές 25.426 νεογνών και παιδιών χάρη σε υπερσύγχρονες Κινητές Ιατρικές Μονάδες Εντατικής Θεραπείας για Νεογνά και Παιδιά σε συνεργασία με το ΕΚΑΒ.
  • Από το 2017 μέχρι σήμερα υποστήριξε 1.296 παιδιά σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη  μέσα από τη δράση Παιδιατρική κατ’ οίκον νοσηλεία για παιδιά με σοβαρά και χρόνια προβλήματα υγείας.

Στήριξη σε οικογένειες

  • Από το 2016 έχει φιλοξενήσει 15 οικογένειες με παιδιά που αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας σε διαμερίσματα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.
  • Από το 1995 έχει υποστηρίξει 12.035 παιδιά μέσα από κοινωνικές και συμβουλευτικές υπηρεσίες, όπως είναι η κάλυψη ιατροφαρμακευτικών ειδών, ιατρικών εξετάσεων η κινητοποίηση εθελοντών δοτών αίματος και αιμοπεταλίων.
  • Από το 2019 έχει υποστηρίξει 410 παιδιά παρέχοντάς τους ιατρικές, οδοντιατρικές εξετάσεις, ιατρικής παρακολούθηση κ.λπ. μέσα από τα δύο Κοινωνικά Πολυϊατρεία, που λειτουργεί στην Αθήνα.

Αιμοδοσίες

Από το 2020 και αντιλαμβανόμενο τις αυξημένες ανάγκες και λόγω της πανδημίας, πραγματοποιεί δράσεις εθελοντικής αιμοδοσίας πανελλαδικά. Μέχρι σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί δράσεις σε 32 πόλεις και έχουν συγκεντρωθεί 1.643 ασκοί αίματος.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις