Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Αρνητής σκότωσε υπάλληλο: Σοκ στη Γερμανία, έγκλημα σε βενζινάδικο
ΚΟΣΜΟΣ

Αρνητής σκότωσε υπάλληλο: Σοκ στη Γερμανία, έγκλημα σε βενζινάδικο

Αρνητής σκότωσε υπάλληλο: Σοκαρισμένη η κοινή γνώμη στη Γερμανία από την δολοφονία ενός ταμία βενζινάδικου

Σοκαρισμένη η κοινή γνώμη στη Γερμανία από την εν ψυχρώ δολοφονία ενός ταμία βενζινάδικου, ο οποίος δέχτηκε θανάσιμα πυρά από πελάτη που δεν ήθελε να φορέσει μάσκα. Το αιματηρό επεισόδιο σημειώθηκε στο Όμπερσταιν στη Δυτική Γερμανία το βράδυ του Σαββάτου. Ο 20χρονος εργαζόμενος πυροβολήθηκε στο κεφάλι από τον πελάτη, αφού του ζήτησε να φορέσει τη μάσκα για να συμμορφωθεί με τους κανόνες του COVID πριν τον εξυπηρετήσει, σύμφωνα με αξιωματούχους.

Ο πελάτης, ο οποίος φέρεται να ήθελε να αγοράσει μπύρα, αρνήθηκε να βάλει τη μάσκα και έφυγε από το βενζινάδικο. Αλλά επέστρεψε μισή ώρα αργότερα φορώντας μια μάσκα, την οποία κατέβασε όταν πλησίασε τον ταμία, ο οποίος του επανέλαβε τους περιορισμούς. Ωστόσο ο πελάτης άνοιξε πυρ και τον εκτέλεσε εν ψυχρώ, ανέφεραν οι αρχές. “Ο δράστης τράβηξε ένα περίστροφο και πυροβόλησε τον ταμία στο κεφάλι από μπροστά. Το θύμα έπεσε νεκρό στο πάτωμα”, δήλωσε ο εισαγγελέας Kai Fuhrmann στους δημοσιογράφους.

Ο 49χρονος δράστης, ο οποίος δεν κατονομάζεται σύμφωνα με τους νόμους περί απορρήτου της χώρας, στη συνέχεια τράπηκε σε φυγή αλλά παραδόθηκε στην αστυνομία το επόμενο πρωί, σύμφωνα με τις αρχές.

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι ο δράστης είπε στους αξιωματικούς ότι ενήργησε “από θυμό” και “δήλωσε περαιτέρω κατά την ανάκριση ότι απορρίπτει τα μέτρα κατά του κορονοϊού”.

blue and white glass ceiling

Σοκαρισμένος ο πολιτικός κόσμος

Η υποψήφια του κεντροαριστερού κόμματος των Πρασίνων εξέφρασε τη δυσαρέσκειά της για τη δολοφονία. “Είμαι συγκλονισμένη από αυτή τη φοβερή δολοφονία ενός νεαρού άνδρα που απλώς ζήτησε να τηρηθούν οι υπάρχοντες κανόνες”, είπε η Αναλένα Μπέρμποκ σε ένα tweet.

Η Μπέρμποκ εξέφρασε επίσης την ανησυχία της για τη ριζοσπαστικοποίηση του κινήματος Querdenken της Γερμανίας, το οποίο περιλαμβάνει άτομα που αντιτίθενται σε μάσκες και εμβόλια, θεωρητικούς συνωμοσίας και μερικούς ακροδεξιούς και νεοναζί εξτρεμιστές. Οι αρχές δεν ανέφεραν αμέσως εάν ο δράστης της δολοφονίας σχετίζεται με το κίνημα, το οποίο έχει τεθεί υπό αυξημένο έλεγχο από τις υπηρεσίες ασφαλείας της Γερμανίας μετά από μια σειρά μεγάλων αντικυβερνητικών διαδηλώσεων, μερικές από τις οποίες έγιναν βίαιες.

Οι εισαγγελείς δήλωσαν στο γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων dpa ότι ο άνδρας δεν ήταν προηγουμένως γνωστός στην αστυνομία και ότι δεν είχε νόμιμο δικαίωμα να κατέχει το όπλο που βρέθηκε στο σπίτι του. Ο Πολ Ζιεμιάκ, γενικός γραμματέας του κεντροδεξιού κόμματος της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης της Μέρκελ, χαρακτήρισε τη δολοφονία του υπαλλήλου “ακατανόητη”. “Ένας νεαρός άνδρας εκτελέστηκε ουσιαστικά επειδή επεσήμανε την απαίτηση μάσκας”, ανέφερε ο Ζιεμιάκ στο Twitter. “Ένα ασύλληπτο επίπεδο ριζοσπαστικοποίησης!”

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις