Σύλληψη-Σκόπια: Τον πιάσανε με 21 κιλά κάνναβης

ΕΛΛΑΔΑ

Σύλληψη-Σκόπια: Τον πιάσανε με 21 κιλά κάνναβης

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Πέτρος Καρσιώτης

Σύλληψη-Σκόπια: Ο συλληφθείς έπεσε πάνω σε αυτοκίνητο της ΕΛ.ΑΣ. στην προσπάθειά του να διαφύγει.

21.09.2021 | 11:01

Ένα εντυπωσιακό… άλμα της «Minnie», που αποτυπώθηκε σε βίντεο, κάτω από συστάδα δένδρων σε δασική περιοχή του Κιλκίς, στάθηκε αρκετό για να περάσουν στα χέρια των αστυνομικών πάνω από 21 κιλά κάνναβης, τα οποία είχε αποκρύψει, μέσα στο βαθύ σκοτάδι, ο μεταφορέας τους από τη Βόρειο Μακεδονία. Ο συγκεκριμένος, συνελήφθη, σε κινηματογραφικές συνθήκες, για εισαγωγή σημαντικής ποσότητας κάνναβης,  μετά από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Κιλκίς.

από τον Πέτρο Καρσιώτη

Το τι συνέβη, εξηγεί η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας μέσα από σχετική ανακοίνωση, για το θρίλερ στα σύνορα: «Ειδικότερα, ο προαναφερόμενος άνδρας εντοπίστηκε προχθές το βράδυ να οδηγεί όχημα και σε σήμα των αστυνομικών για έλεγχο, ανέπτυξε ταχύτητα κινούμενος κατά των αστυνομικών, προκαλώντας φθορές σε υπηρεσιακό όχημα. Λίγο αργότερα, εντοπίστηκε σε κοντινή απόσταση και παρά την σθεναρή αντίσταση του, ακινητοποιήθηκε και συνελήφθη. Σε έρευνα του οχήματος βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 2 κινητά τηλέφωνα και το χρηματικό ποσό των 2.150 ευρώ. Με τη συνδρομή του αστυνομικού σκύλου “Minnie” της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κιλκίς, αλλά και του σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών “Iris” του Τελωνείου Ευζώνων, πραγματοποιήθηκαν με το πρώτο φως εκτεταμένες έρευνες στην ευρύτερη περιοχή, με αποτέλεσμα να εντοπιστούν σε δασώδη περιοχή 2 σάκοι με ποσότητες κάνναβης, που είχε κρύψει ο συλληφθείς».

Πάνω από 21 κιλά κάνναβης

Οι 2 σάκοι περιείχαν συνολικά 20 νάιλον συσκευασίες με κάνναβη συνολικού βάρους 21 κιλών και 61 γραμμαρίων, οι οποίες και κατασχέθηκαν. Επίσης, κατασχέθηκε και το παραπάνω όχημα ιδιοκτησίας του, που χρησιμοποίησε για την παράνομη δραστηριότητά του. Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του, οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κιλκίς. Πρόκειται για την τρίτη μεγάλη παρτίδα κάνναβης, που αποστέλλουν στη χώρα μας κυκλώματα που εδρεύουν στη Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας. Υπενθυμίζεται ότι για την εξάρθρωση ενός από τα κυκλώματα αυτά, αστυνομικός της Ασφάλειας Κιλκίς, διακινδυνεύοντας την ίδια του τη ζωή, έπαιξε το ρόλο του insider  και κατάφερε να υποδυθεί τον μεταφορέα ποσότητας άνω των 50 κιλών κάνναβης. Η έρευνα για την υπόθεση εκείνη είναι σε εξέλιξη και από τα στοιχεία που περιήλθαν σε γνώση των αστυνομικών, θεωρείται ότι θα επιτευχθεί η πλήρης αποδιοργάνωση του καρτέλ.

Exit mobile version