Μητέρα Ζακ Κωστόπουλου: Το συγκλονιστικό μήνυμα 3 χρόνια μετά

ΕΛΛΑΔΑ

Μητέρα Ζακ Κωστόπουλου: Το συγκλονιστικό μήνυμα 3 χρόνια μετά

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

Μητέρα Ζακ Κωστόπουλου: "Παιδί μου, ομόρφυνες τον κόσμο..." τα λόγια της μητέρας του Ζακ Κωστόπουλου, τρία χρόνια μετά τον θάνατό του.

21.09.2021 | 18:15

Τρία χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από τον αποτρόπαιο θάνατο του ακτιβιστή Ζακ Κωστόπουλου. Έχασε τη ζωή του σε ηλικία 33 ετών, μετά από τα βάναυσα χτυπήματα που του κατάφεραν δύο επιχειρηματίες το μεσημέρι της 21ης Σεπτεμβρίου 2018 στην οδό Γλάδστωνος στο κέντρο της Αθήνας. Το υλικό που καταγράφηκε και μεταδόθηκε στα ΜΜΕ δείχνει καρέ – καρέ την επίθεση και τον τρόπο με τον οποίο ο Ζακ Κωστόπουλος ξεψύχησε, ενώ οι αστυνομικοί προσπαθούσαν να του περάσουν χειροπέδες. Τα βίντεο είχαν προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις και χαρακτηρίστηκαν από την Πολιτική Αγωγή της υπόθεσης, “θάνατος σε δημόσια θέα”.

Τρία χρόνια μετά, η μητέρα του στέλνει ένα σπαρακτικό μήνυμα με ανάρτησή της.

Γράφει στο facebook:

Σε κοιτάζω

κι είσαι ένα πλάσμα αλλόκοτο και κατανοητό συνάμα.

Στο κεφάλι σου υπάρχουν

μικρά μαύρα φίδια,

τα μάτια σου λάμπουν

από το φως της αλήθειας

ή μήπως από τη χρυσή σκιά που έβαλες;

Τα χείλη σου στάζουν κόκκινο αίμα

ή μήπως είναι το κόκκινο κραγιόν σου;

Τα χέρια σου είναι ορθάνοιχτα και πελώρια

πώς να χωρέσουν όλοι οι πονεμένοι σε μια αγκαλιά;

Παιδί μου,

ομόρφυνες τον κόσμο με τα λόγια σου, την καλοσύνη και τη συμπόνια σου, την ευγενική σου ψυχή και την αγάπη σου.

Και τρία χρόνια λείπεις

κι άφησες ανοιχτές πληγές και τη μαγεία σου να πλανάται στον αέρα και να ψάχνει κάπου να φωλιάσει.

Η χρυσόσκονη που σκόρπισες φεύγοντας, ταξιδεύει στην ατμόσφαιρα και είναι σαν να μας κλείνεις το μάτι και να λες “Εδώ είμαι, οι πράξεις μου, τα λόγια μου, τα γραπτά μου είναι εδώ.

Συνεχίστε μέχρι που κάθε παπούτσι που κλωτσά να γίνει στάχτη στο χώμα της κόλασης.

Η μαμά σου.

Ένας θάνατος με πολλά ερωτηματικά

Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα ο 33χρονος στις 21 Σεπτεμβρίου 2018 και ώρα 2:30 το μεσημέρι “εισήλθε για άγνωστη αιτία” στο κοσμηματοπωλείο του πρώτου κατηγορούμενου επί της οδού Γλάδστωνος του οποίου η πόρτα ήταν ανασφάλιστη από τον ιδιοκτήτη, λόγω της ολιγόλεπτης απουσίας του. Ο Κωστόπουλος, σύμφωνα με τη δικογραφία, ήταν σε υπερδιέγερση και όταν αντιλήφθηκε πως δεν μπορεί να εξέλθει, άρχισε να χτυπά με πυροσβεστήρα αρχικά την γυάλινη θύρα και στην συνέχεια το κατώτερο επίπεδο της βιτρίνας που θρυμματίστηκε.

Όταν το θύμα επιχείρησε να συρθεί για να βγει από εκεί δέχθηκε αλλεπάλληλα σφοδρά χτυπήματα στο κεφάλι και το σώμα από τον κοσμηματοπώλη και τον μεσίτη. Στη συνέχεια οι αστυνομικοί, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ενώ ήδη ήταν αιμόφυρτος και σε “αδυναμία συγκέντρωσης των δυνάμεων του και εμφάνιζε δυσχέρειες στην αναπνοή… έδρασαν με υπερβάλλοντα ζήλο” και με άσκηση έντονης βίας τον ακινητοποίησαν. Το βούλευμα αναφέρει πως οι δύο καταστηματάρχες αν και λόγω της ηλικίας τους και της στοιχειώδους κοινωνικής εμπειρίας που είχαν, θα μπορούσαν να προβλέψουν το θανατηφόρο αποτέλεσμα των χτυπημάτων, εν τούτοις “από έλλειψη της προσήκουσας προσοχής …έδρασαν απερίσκεπτα μη προβλέποντας το επελθόν αποτέλεσμα”.

Exit mobile version