Αθήνα

°C

Σάββατο

16

Οκτωβρίου 2021

alphafreepress.gr / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ / Περιφέρεια Αττικής: Υγειονομικοί έλεγχοι σε σχολεία
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Περιφέρεια Αττικής: Υγειονομικοί έλεγχοι σε σχολεία

Περιφέρεια Αττικής: Στο 15ο ΓΕΛ Κυψέλης τηρούνται απαρέγκλιτα όλοι οι κανόνες και τα πρωτόκολλα που έχουν θεσπιστεί.

Παρουσία του περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη και του αντιπεριφερειάρχη Κεντρικού Τομέα Γ. Δημόπουλου, κλιμάκια της Διεύθυνσης Ανάπτυξης και της Διεύθυνσης Υγειονομικού Ελέγχου και Περιβαλλοντικής Υγιεινής της Περιφέρειας, διενήργησαν σήμερα (21/9) ελέγχους στους χώρους υγειονομικού ενδιαφέροντος του 15ου ΓΕΛ Αθηνών στην Κυψέλη. Κατά τη διάρκεια των ελέγχων στο κυλικείο και σε χώρους υγειονομικού ενδιαφέροντος του σχολικού συγκροτήματος δε διαπιστώθηκε καμία σοβαρή παράβαση. Εξίσου ικανοποιητική ήταν η κατάσταση στις τουαλέτες και στους άλλους χώρους του σχολείου. Τα στελέχη της Υπηρεσίας διαπίστωσαν ότι τηρούνται απαρέγκλιτα όλοι οι κανόνες και τα πρωτόκολλα που έχουν θεσπιστεί.

Να σημειωθεί ότι με εντολή του περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη, προκειμένου να διαπιστωθεί ο βαθμός τήρησης των μέτρων προστασίας μαθητών και εκπαιδευτικών, οι αρμόδιες Διευθύνσεις της Περιφέρειας Αττικής διενεργούν υγειονομικούς ελέγχους συστηματικά στους χώρους υγειονομικού ενδιαφέροντος των σχολείων. Μέχρι στιγμής  κατά τη διενέργεια των υγειονομικών και αγορανομικών ελέγχων που έχουν υλοποιηθεί σε σχολικά συγκροτήματα έχει διαπιστωθεί ότι τηρούνται, τόσο οι υγειονομικοί κανονισμοί, όσο και τα υγειονομικά πρωτόκολλά για την προστασία από την πανδημία. Στο πλαίσιο της επίσκεψης του στο σχολικό συγκρότημα  ο κ. Πατούλης είχε την ευκαιρία να μιλήσει με καθηγητές και μαθητές στους οποίους αφού ευχήθηκε καλή σχολική χρονιά  επισήμανε ότι είναι αναγκαίο να τηρούνται οι υγειονομικοί  κανόνες, ιδιαίτερα τη δύσκολη αυτή περίοδο.

Η Περιφέρεια Αττικής συμβάλλει και πέραν των αρμοδιοτήτων της στη βελτίωση των υποδομών στα σχολεία

Ο Γ. Πατούλης τόνισε μεταξύ άλλων ότι με συγκεκριμένα προγράμματα, δράσεις και χρηματοδοτήσεις η Περιφέρεια Αττικής συμβάλλει και πέραν των αρμοδιοτήτων της στη βελτίωση των υποδομών στα σχολεία. Επιπλέον υπογράμμισε ότι ως περιφερειάρχης Αττικής δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα και σε θέματα που αφορούν, όχι μόνο στη τήρηση των υγειονομικών κανονισμών, αλλά και στη πρόληψη, την υγιεινή και ασφάλεια. Μάλιστα, τους ενημέρωσε ότι το επόμενο διάστημα, σε συνεργασία με το υπουργείο Παιδείας θα υλοποιηθούν μια σειρά από ενημερωτικά προγράμματα, που θα αφορούν στην πρόληψη και την ασφάλεια των παιδιών. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο Γ. Πατούλης και στα ζητήματα της ανακύκλωσης, αναφέροντας ότι στόχος του είναι να υλοποιηθούν ειδικά προγράμματα ανακύκλωσης στα σχολεία.

«Με την ευχή να επανέλθουμε σε κανονικούς ρυθμούς και να μην χρειαστεί να κλείσουν και πάλι τα σχολεία, λόγω έξαρσης της πανδημίας θα ήθελα να ευχηθώ σε όλους καλή σχολική χρονιά. Στόχος μας είναι η διασφάλιση της απαρέγκλιτης τήρησης των υγειονομικών  κανονισμών  για τη προστασία μαθητών και εκπαιδευτικών. Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος που διαπιστώνω ότι υπάρχει αυστηρή τήρηση των κανόνων που είναι απαραίτητοι για την ασφάλεια και την προάσπιση της υγείας, τόσο των παιδιών, όσο και των εκπαιδευτικών. Η Περιφέρεια Αττικής με τα κατάλληλα χρηματοδοτικά εργαλεία και προγράμματα μέσω ΠΕΠ και ΕΣΠΑ συμβάλει και στην κάλυψη προβλημάτων που αφορούν σε υποδομές.

»Με ειδικά προγράμματα η Περιφέρεια Αττικής αναλαμβάνει δράση και σε ζητήματα που αφορούν στην πρόληψη, την υγιεινή και ασφάλεια. Ιδιαίτερη βαρύτητα δίνουμε και στα θέματα της διαχείρισης των απορριμμάτων. Είμαστε βέβαιοι ότι οι μαθητές θα αποτελέσουν τους καλύτερους πρεσβευτές στην προσπάθεια μας να εγκαθιδρύσουμε την κουλτούρα της ανακύκλωσης και της μείωσης της περιβαλλοντικής ρύπανσης» σημείωσε χαρακτηριστικά ο Γ. Πατούλης.

Οι έλεγχοι θα συνεχιστούν με εντατικούς ρυθμούς

Σε δηλώσεις του ο αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα Γ. Δημόπουλος εξέφρασε την ικανοποίησή του για την εφαρμογή των μέτρων στο συγκεκριμένο σχολικό συγκρότημα, ενώ ανέφερε ότι με χρηματοδότηση της Περιφέρειας υλοποιούνται υποδομές άθλησης και αναψυχής  στην περιοχή. Να σημειωθεί ότι οι έλεγχοι θα συνεχιστούν με εντατικούς ρυθμούς και στα υπόλοιπα σχολικά συγκροτήματα της Αττικής.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις