Απόδημος ελληνισμός: Δίκτυο με τους ομογενείς των Επιστημών Υγείας

ΑΠΟΔΗΜΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ

Απόδημος ελληνισμός: Δίκτυο με τους ομογενείς των Επιστημών Υγείας

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Γιώργος Ζαχάρης

Απόδημος ελληνισμός: Η ανάπτυξη δικτύων γνώσης, θα επιτρέψει την ανταλλαγή γόνιμων ιδεών και γνώσεων και την ανάπτυξη αμοιβαία επωφελών συνεργασιών».

21.09.2021 | 14:16

Δίκτυο με τους ομογενείς των Επιστημών Υγείας και των ακαδημαϊκών κι ερευνητικών ιδρυμάτων της χώρας, προωθεί η Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού όπως γνωστοποίησε ο γγ Απόδημου Ελληνισμού Γιάννης Χρυσουλάκης μιλώντας στο Aristotle Medical Forum, της Ιατρικής Σχολής του ΑΠΘ, που διεξάγεται στην Θεσσαλονίκη. «Η ανάπτυξη δικτύων γνώσης, θα επιτρέψει την ανταλλαγή γόνιμων ιδεών και γνώσεων και την ανάπτυξη αμοιβαία επωφελών συνεργασιών» ανέφερε ο κ Χρυσουλάκης μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«Το Υπουργείο Εξωτερικών, πρόσθεσε, και η Γενική Γραμματεία Αποδήμου Ελληνισμού, με τις ιδιαίτερες σχέσεις που έχει στην ελληνική ομογένεια, μπορεί να συμβάλει στη δημιουργία αυτού του δικτύου επιστημόνων από τον ευρύτερο χώρο των επιστημών υγείας, που θα συνδέεται φυσικά με το ελληνικό ακαδημαϊκό και ερευνητικό σύστημα. Η δικτύωσή μας με τους εκτός Ελλάδας επιστήμονες, καθώς και η μεταξύ τους δικτύωση, μπορεί να αναδείξει καλύτερα τους τομείς συνεργασίας με τις χώρες όπου εκείνοι εργάζονται, ώστε να αναπτυχθούν αμοιβαία αποδοτικές διεθνείς συμφωνίες».

Μια ξεκάθαρη εικόνα σχετικά με το ανθρώπινο δυναμικό και κεφάλαιο

Αναφερόμενος στο Aristotle Medical Forum της Ιατρικής Σχολής ο κ Χρυσουλάκης τόνισε ότι θα συνδράμει προς αυτήν την κατεύθυνση αλλά και «στο να αποκτήσουμε μια ξεκάθαρη εικόνα σχετικά με το ανθρώπινο δυναμικό και κεφάλαιο, το οποίο έχουμε διεσπαρμένο σε όλο τον πλανήτη στο χώρο των ιατρικών επιστημών. Βλέπουμε είπε ο κ Χρυσουλάκης, αυτή τη συνάντηση ως μια διαρκή πλατφόρμα, η οποία θα μπορέσει να συνεισφέρει τα μέγιστα στη συγκρότηση του Δικτύου για τη διασύνδεση και εν τέλει αξιοποίηση των ομογενών ιατρών μας και ακαδημαϊκών».

«Στόχος είναι να καταστεί η χώρα μας ένα σταθερός εκπαιδευτικός προορισμός, μέρος του παγκόσμιου brain circulation, που αποτελεί απτό παράδειγμα προόδου στον σύγχρονο κόσμο. Τόσο ο Ελληνισμός της Διασποράς όσο και οι νέοι που επιλέγουν τη χώρα μας για τις σπουδές τους μπορούν και πρέπει να αποτελούν κύτταρο αναδημιουργίας της χώρας μας, να έχουν ενεργό συμμετοχή στα τεκταινόμενα που αφορούν την πατρίδα εντός και εκτός συνόρων, καθώς και να συνεισφέρουν στην παραγωγή καινοτόμων ιδεών και οραμάτων» κατέληξε ο κ. Χρυσουλάκης.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ώρα για Χαλάρωση και Έμπνευση με τα Καλύτερα Καλοκαιρινά Βιβλία από το Online Βιβλιοπωλείο Πατάκη 21.09.2021 | 14:16
Γυναικεία Παπούτσια με Στυλ, Άνεση και Ποιότητα 21.09.2021 | 14:16
Σπουδές Ψυχολογίας με Προοπτική στο Dei College 21.09.2021 | 14:16
«Να καλέσουμε τον Ρότζερ Γουότερς των Pink Floyd, τον ΛΕΞ και τον Μιθριδάτη» στο φεστιβάλ της Νεολαίας, πρότεινε σύνεδρος του ΣΥΡΙΖΑ 21.09.2021 | 14:16
Μπισμπίκης: Κατεβαίνοντας σε πορείες “εξοφλώ” το γραμμάτιο της συνείδησής μου – Θα ήθελα να είμαι στην πορεία προς τη Γάζα 21.09.2021 | 14:16
Κασσελάκης για ΣΥΡΙΖΑ: “Αν γίνονταν σήμερα εκλογές, το Κίνημα Δημοκρατίας θα τον ξεπερνούσε” 21.09.2021 | 14:16
Ο Γιώργος Χρανιώτης στην αποστολή προς τη Γάζα –«Δεν μπορώ να κάτσω στα αυγά μου και να βλέπω τη γενοκτονία» 21.09.2021 | 14:16
Η περιγραφή του Νίκου Παππά στην ανθρωπιστική πορεία προς τη Γάζα: «Όταν αντισταθήκαμε, άρχισε το ξύλο – Δεν μας έφαγε τα σωθικά ο φόβος» 21.09.2021 | 14:16
Exit mobile version