Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Τα προβλήματα των πλουσίων: Τι τους ανησυχεί για τα παιδιά τους
PLUS

Τα προβλήματα των πλουσίων: Τι τους ανησυχεί για τα παιδιά τους

Τα προβλήματα των πλουσίων: Αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι δεν θα φροντίσουν για το μέλλον των κληρονόμων τους

Ποια είναι η κυριότερη ανησυχία σας για την κληρονομιά που θα αφήσετε στα παιδιά σας; Για τους περισσότερους, μαντεύουμε πως θα είναι το αν θα υπάρχει κάτι για να αφήσουν – ή, μέχρι πρόσφατα, το κόστος της γονικής παροχής. Όμως φαίνεται πως εξίσου προβληματισμένοι με εσάς είναι και οι… πλούσιοι, αν και – φυσικά – για εντελώς διαφορετικές πτυχές του ζητήματος «κληρονομιά». Πρόσφατη έρευνα της Motley Fool, ζήτησε από 2.000 άτομα με περιουσία που ξεπερνά το $1 εκατ. να μοιραστούν την άποψή τους για το ζήτημα της κληρονομιάς.

Ο Ντάνιελ Κρεγκ έχει περιουσία 160 εκατ. δολαρίων, αλλά δεν θα αφήσει τίποτα στα παιδιά του

Και φαίνεται πως οι περισσότεροι από αυτούς, και συγκεκριμένα το 67% περίπου, ανησυχεί κυρίως για το ενδεχόμενο να αφήσει… υπερβολικά πολλά χρήματα στους κληρονόμους.

man in blue dress shirt holding white ceramic mug
Τι τους ανησυχεί

Πολλοί παράγοντες κάνουν τους πλούσιους διστακτικούς στο να αφήσουν μεγάλα ποσά στα παιδιά τους, με κεντρικότερους από αυτούς τον φόβο ότι θα χρησιμοποιήσουν «ανεύθυνα» την περιουσία τους ή «θα γίνουν τεμπέληδες» εξαιτίας της κληρονομιάς τους. Όπως εξήγησε στο CNBC ο αναλυτής της Motley Fool, Τζακ Κάποραλ, πολλοί πλούσιοι γονείς σκοπεύουν να θέσουν όρους στη διαθήκη τους προκειμένου οι κληρονόμοι τους να υιοθετήσουν τις αξίες που θεωρούν σημαντικές, όπως η σκληρή δουλειά, οι ακαδημαϊκές επιδόσεις και η επαγγελματική ανέλιξη.

Στο πλαίσιο της έρευνας, το 85% των πλουσίων που έπρεπε να αντεπεξέρθουν σε συγκεκριμένες απαιτήσεις των γονιών τους για να λάβουν οι ίδιοι τις περιουσίες τους συμφωνούν ότι μπορούν να γίνουν υπερβολές όσον αφορά το ποσό που εισπράττει ένας κληρονόμος από τη διαθήκη των γονιών του. Το 84% των συμμετεχόντων που κληρονόμησαν ποσά μεταξύ $500.000 και $1 εκατ. συμφώνησαν με αυτή τη δήλωση, γεγονός που ο Κάποραλ αποδίδει στις δικές τους εμπειρίες.

Από την άλλη, μόλις το 78,5% εκείνων που κληρονόμησαν από $100.000 έως $500.000 και το 69% εκείνων που κληρονόμησαν κάτω από $100.000 πιστεύουν το ίδιο.

man in orange t-shirt sitting on white concrete bench during daytime

Σημαίνει αυτό ότι δεν θα αφήσουν πολλά χρήματα στα παιδιά τους;

Φυσικά και όχι. Το 60% των συμμετεχόντων, εξάλλου, θεωρεί «πολύ σημαντικό» το να αφήσεις κληρονομιά στα παιδιά σου, ενώ περίπου το 34% σκοπεύει να κληροδοτήσει στα παιδιά του πάνω από το 50% της περιουσίας του.

man tying his shoe laces while inside room during daytime
Με πληροφορίες από CNBC

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις