Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Καλύβια έκρηξη: Τρία παιδιά στους τραυματίες, σοκαριστικές μαρτυρίες
ΕΛΛΑΔΑ

Καλύβια έκρηξη: Τρία παιδιά στους τραυματίες, σοκαριστικές μαρτυρίες

Καλύβια έκρηξη: «Ακούγαμε ανθρώπους να φωνάζουν βοήθεια»

Σοκ προκλήθηκε το πρωί του Σαββάτου όταν σημειώθηκε ισχυρή έκρηξη σε διώροφο σπίτι επί της οδού Αμοργού στα Καλύβια Αττικής. Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία από την Πυροσβεστική, η έκρηξη σημειώθηκε λίγο μετά τις 9 το πρωί, την ώρα που βυτιοφόρο έκανε πλήρωση δεξαμενής με υγραέριο στην διπλοκατοικία. Από την έκρηξη τραυματίστηκε αρχικά ο οδηγός του φορτηγού και ο γαμπρός του ιδιοκτήτη του σπιτιού, οι οποίοι μεταφέρθηκαν με εγκαύματα και νοσηλεύονται στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο «Γεώργιος Γεννηματάς».

Οι υπόλοιποι πέντε τραυματίες είναι τα τρία παιδιά, η μητέρα τους και η οικιακή βοηθός. Η μητέρα και τα ένα παιδί διακομίστηκαν με ασθενοφόρα στον Ερυθρό Σταυρό, τα άλλα δύο παιδιά στο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού», ενώ η οικιακή βοηθός σε άλλο νοσοκομείο.

Μετά την έκρηξη ξέσπασε πυρκαγιά που πήρε διαστάσεις και επεκτάθηκε και στους δύο ορόφους του σπιτιού. 21 άνδρες της Πυροσβεστικής με 7 οχήματα επιχείρησαν για την κατάσβεση της πυρκαγιάς για αρκετές πριν ολοκληρώσουν την κατάσβεσή της. Για το σοβαρό συμβάν διενεργείται προανάκριση.

Καλύβια έκρηξη: Μαρτυρίες κατοίκων

«Ακούσαμε με τη γυναίκα μου τον θόρυβο και καταλάβαμε γρήγορα ότι έγινε κάτι πολύ σοβαρό. Ότι κάτι δεν πάει καλά. Βγηκαμε έξω και είδαμε τη μεγάλη φωτιά και άνθρωποι να φωνάζουν για βοήθεια. Η Πυροσβεστικη ήρθε αρκετά γρήγορα», είπε κάτοικος της περιοχής που ήταν αυτόπτης μάρτυρας των όσων έγιναν πριν από λίγες ώρες. «Είδαμε ένα όχημα υγραερίου και είχε μια σωλήνα συνδεδεμένη με το σπίτι. Γρήγορα κατάλαβα ότι η έκρηξη είχε σχέση με υγραέριο», συνέχισε ο κ. Νίκος μιλώντας στο Πρώτο Θέμα.

Ακόμη ένας κάτοικος δήλωσε: «Είμαι 40 χρόνια εδώ αυτό το πράγμα δεν το έχω ξαναδεί. Ήταν σαν να έπεσε πυρηνική βόμβα. Οι ζημιές ήταν αρκετά σοβαρές και η φωτιά επεκτάθηκε γρήγορα στο βουνό. Η Πυροσβεστική ήρθε άμεσα και άρχισαν να μεταφέρουν τους πολίτες μακριά από τη φωτιά. Έφτασαν γρήγορα ασθενοφόρα. Ακουγα τις σειρήνες και είχα τρομοκρατηθεί με τα όσα έβλεπα στον δρόμο. Οι άνθρωποι φώναζαν».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις