Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Μπογδάνος – νηπιαγωγείο: Αυτεπάγγελτη έρευνα για τη διαρροή της λίστας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μπογδάνος – νηπιαγωγείο: Αυτεπάγγελτη έρευνα για τη διαρροή της λίστας

Μπογδάνος - νηπιαγωγείο: Στόχος του ελέγχου είναι να βρεθεί πώς έγινε η διαρροή της λίστας με τα ονόματα των νηπίων που δημοσιοποίησε ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος.

Αυτεπάγγελτο έλεγχο αναφορικά με το εάν έχει παραβιαστεί η νομοθεσία περί προσωπικών δεδομένων από τη δημοσιοποίηση της λίστας μαθητών νηπιαγωγείου της Αθήνας ξεκίνησε η Αρχή Προστασίας Δεδομένων.

Στο δελτίο Τύπου που εξέδωσε αναφέρει: «Η Αρχή Προστασίας Δεδομένων, με αφορμή δημοσιεύματα σχετικά με την ανάρτηση της ενημερωτικής ιστοσελίδας “mea culpa” με τίτλο “Ο σοκαριστικός κατάλογος μαθητών νηπιαγωγείου της Αθήνας” και τη δημοσίευση του καταλόγου με τα ονόματα μαθητών και της δασκάλας του εν λόγω νηπιαγωγείου, αλλά και σχετικές αναφορές που έλαβε για το εν λόγω θέμα, κίνησε διαδικασία αυτεπάγγελτου ελέγχου της υπόθεσης από την άποψη της νομοθεσίας για την προστασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα».

Υπενθυμίζεται ότι η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, με τη συνδρομή της Διεύθυνσης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ξεκίνησε χθες προκαταρκτική έρευνα αναφορικά με τη δημοσιοποίηση λίστας με ονόματα παιδιών σε νηπιαγωγείο της Αθήνας από τον Κωνσταντίνο Μπογδάνο. Η αναδημοσίευση της λίστας αυτής από τον βουλευτή της ΝΔ έγινε με την επισήμανση ότι τα ονόματα των αλλοδαπών παιδιών στο νηπιαγωγείο είναι η συντριπτική πλειονότητα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις