Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ / Σπίτι Παπαμιχαήλ – Πόρτο Ύδρα: Εκεί απεβίωσε ο σπουδαίος ηθοποιός
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Σπίτι Παπαμιχαήλ – Πόρτο Ύδρα: Εκεί απεβίωσε ο σπουδαίος ηθοποιός

Σπίτι Παπαμιχαήλ - Πόρτο Ύδρα: Εσωτερικά είναι απείραχτο από την εποχή που απεβίωσε

Μέσα στο σπίτι του Δημήτρη Παπαμιχαήλ στο Πόρτο Ύδρα μπήκε η κάμερα της εκπομπής Happy Day. Ηταν το ησυχαστήριό του αυτό το εξοχικό, εκεί στέγασε και τον έρωτά του με τη Νάντια Μουρούζη και άφησε την τελευταία του πνοή τον Αύγουστο του 2004. Πλέον το σπίτι αυτό έχει πουληθεί και σύντομα θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες ανακαίνισης. Ομως για 17 χρόνια που το σπίτι παρέμενε κλειστό τίποτα δεν είχε πειραχτεί και μάλιστα θα δείτε ακόμη και την εφημερίδα που διάβαζε ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ αλλά και τα σημειώματα που του άφηνε η Νάντια Μουρούζη.

«Σύμφωνα με το συμβόλαιο, ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ αγόρασε το σπίτι το 1975. Εσωτερικά είναι απείραχτο από την εποχή που απεβίωσε. Υπήρχαν 3 κληρονόμοι οι οποίοι όμως δεν ασχολήθηκαν ιδιαίτερα με το σπίτι και έμεινε για περίπου με 17-20 χρόνια κλειστό. Γι’ αυτό και έχει υποστεί πάρα πολλές φθορές, μέχρι που πουλήθηκε τώρα» είπε αρχικά η διαχειρίστρια του Porto Hydra Village, Μαριάννα Σβώλου.

Με τη Νάντια Μουρούζη

«Στο σπίτι αυτό ερχόταν και πέρναγε τον χρόνο μαζί με την τότε σύντροφό του, Νάντια Μουρούζη, μέχρι το τέλος της ζωής του. Εδώ απεβίωσε στις 4 Αυγούστου του 2004… Η θέα του σπιτιού είναι απεριόριστη και γι’ αυτό το διάλεξε γιατί δεν το κλείνει τίποτα…». Στη συνέχεια η Μαριάννα Σβώλου έδειξε τη βεράντα, το μπάρμπεκιου, τις αγαπημένες γωνίες του Δημήτρη Παπαμιχαήλ, όπως το τζάκι αλλά και ένα σημείο με φωτογραφίες. Σε περίοπτη θέση και η Αλίκη Βουγιουκλάκη με τον γιο τους. «Ολα τα πράγματα είναι όπως τα βρήκα. Δεν έχει πειραχτεί τίποτα από τότε. Μέχρι και σημείωμα βρήκαν οι καινούργιοι ιδιοκτήτες «Δημήτρη κατεβαίνω για μια βουτιά» από τη Νάντια Μουρούζη». Οι νέοι ιδιοκτήτες, κατέληξε η κ. Σβώλου, θέλουν να κρατήσουν ό,τι μπορούν από τις αναμνήσεις του Δημήτρη Παπαμιχαήλ και θα προβούν στην ανακαίνιση που χρειάζεται για να είναι βιώσιμο.

Δείτε το βίντεο από το σπίτι του Δημήτρη Παπαμιχαήλ στο Πόρτο Υδρα:

Το σπίτι αυτό των 80 περίπου τ.μ., που εκτείνεται σε ένα οικόπεδο 250 τ.μ., και αποτελείται από 2 υπνοδωμάτια, 2 μπάνια, 1 θέση πάρκινγκ, αποτέλεσε για πολλά χρόνια τον επίγειο παράδεισο του ηθοποιού. Εκεί, είχαν φιλοξενηθεί μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα του θεάτρου και του κινηματογράφου.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις