Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Πώς καθαρίζω το κινητό: Απολύμανση με υλικά από το σπίτι
PLUS

Πώς καθαρίζω το κινητό: Απολύμανση με υλικά από το σπίτι

Πώς καθαρίζω το κινητό: Πρόκειται για πράγματα που όλοι έχουμε στο σπίτι.

Η επιφάνεια του κινητού μας, όσο και αν δεν φαίνεται, είναι πολύ βρώμικη και συγκεντρώνει χιλιάδες μικρόβια. Χρησιμοποιώντας υλικά που έχουμε στο σπίτι μπορούμε να την καθαρίζουμε εύκολα.

Με μαντηλάκι γυαλιών

Χρησιμοποιήστε ένα μαντηλάκι για καθαρισμό του κινητού σας. Βρέξτε το ελαφρώς και με αυτό καθαρίστε την οθόνη αλλά και το πίσω μέρος του κινητού. Στη συνέχεια περάστε το με τη στεγνή μεριά του πανιού μέχρι να στεγνώσει.

woman in green tank top holding smartphone during daytime
Με απλό πανί από μικροΐνες

Αν δεν έχετε μαντηλάκι γυαλιών χρησιμοποιήστε ένα υγρό πανί από μικροΐνες με νερό και σαπούνι χεριών, προσέχοντας να μην εισχωρήσει υγρό σε κάποιο άνοιγμα.

woman standing and smiling while using phone
Με μπατονέτες

Χρησιμοποιείστε μπατονέτες για τα πιο δύσκολα σημεία. Καθαρίστε τις υποδοχές του φορτιστή, των ακουστικών και το εσωτερικό όπου μπαίνει η μπαταρία.

Σημειώνεται ότι το κινητό δεν πρέπει να είναι στη φόρτιση. Επίσης, πριν τον καθαρισμό θα πρέπει να αφαιρέστε τη θήκη, αν χρησιμοποιείτε, και να βεβαιωθείτε ότι τυχόν ανοίγματα ή θύρες είναι κλειστά.

Μην χρησιμοποιείτε αντισηπτικά χεριών, διαβρωτικά μαντηλάκια ή καθαρό οινόπνευμα, καθώς μπορούν να φθείρουν την προστατευτική επίστρωση του κινητού σας.

woman leaning back on white wall and using smartphone
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις