Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / 15χρονος Αρκαδία – εμβόλιο: Θρήνος στην κηδεία του άτυχου παιδιού
ΕΛΛΑΔΑ

15χρονος Αρκαδία – εμβόλιο: Θρήνος στην κηδεία του άτυχου παιδιού

15χρονος Αρκαδία - εμβόλιο: Θλίψη και ερωτήματα για τον θάνατο του 15χρονου

Με θλίψη αλλά και ερωτήματα έγινε στην Αρκαδία η κηδεία του 15χρονου μαθητή που άφησε την τελευταία του πνοή λίγα 24ωρα μετά την πρώτη δόση του εμβολίου της Pfizer. Την ίδια στιγμή όλοι στην περιοχή περιμένουν τα αποτελέσματα των εξετάσεων, που θα αποσαφηνίσουν την αιτία του θανάτου. Συγγενείς αλλά και φίλοι του άτυχου 15χρονου, είπαν το τελευταίο αντίο στην εκκλησία του χωριού Μαντέικα στην Αρκαδία, το μεσημέρι της Τετάρτης.

Στο Arcadia Live μίλησε και ο αδελφός του μικρού Ηλία για τον χαρακτήρα του παιδιού, τονίζοντας ότι ήταν απόλυτα υγιής και δραστήριος. Υπενθυμίζεται ότι ο 15χρονος μαθητής είχε κάνει την πρώτη δόση του εμβολίου μόλις λίγες ημέρες πριν πεθάνει το πρωί της Δευτέρας.

Τι έγραψε ο αδερφός του

«Ο αδερφός μου ήταν ένα πολύ δυνατό παιδί. Δεν είχε κανένα πρόβλημα. Είχε κάνει το εμβόλιο την Παρασκευή», έγραψε από πλευράς του σε σχόλιο του στο facebook ο αδερφός του άτυχου 15χρονου.

Η ξαδέλφη του άτυχου παιδιού με ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έσπευσε να αναφέρει ότι ο 15χρονός δεν αντιμετώπιζε κανένα πρόβλημα υγείας.

Συγκεκριμένα αναφέρει:

«Εχτές τα ξημερώματα. Έφυγε ο ξάδερφος μου, ένα υπέροχο παιδί, γλυκύτατο, καλοσυνάτο. Πάντα όλοι μας ότι και να του λέγαμε δεν μας χάλαγε χατίρι. Δεν τον έζησα πολύ καιρό, πάρα μόνο 2 χρόνια. Δεν ξέρουμε από τι έφυγε. Αλλά έκανε την Παρασκευή την πρώτη δόση του εμβολίου. Για να πάει σχολείο. Και να είναι καλυμμένος έστω και λίγο από τον Κωρονοιό. Και ο ξαδερφούλης μου. Έφυγε από το εμβόλιο. Γιατί ήτανε υγιέστατος δεν είχε κάτι. Ας ελπίσουμε ότι θα έχουν τα κότσια, να μας πουν από τι έφυγε. Καλό παράδεισο ξαδερφούλη μου και το χώμα που θα σε σκεπάσει να είναι ελαφρύ. Πάντα θα βρίσκεσαι στης καρδίες μας».

15xronos_arc
Δεν ήθελε να το κάνει αλλά αναγκάστηκε…

Ο άτυχος νέος, με παρότρυνση από τους οικείους του, αποφάσισε να κάνει το εμβόλιο λίγες ημέρες πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς.  Όπως λένε όσοι γνωρίζουν την οικογένεια, το παιδί «έκανε το εμβόλιο επειδή δεν έχουν internet στο σπίτι τους και δεν μπορούσαν να δηλώνουν το self test. Δεν ήθελε να το κάνει… Είναι μία πάμφτωχη οικογένεια, αμόρφωτοι άνθρωποι, σε ένα χωριό με ελάχιστους κατοίκους, ζούνε από τα πρόβατά τους, και έχουν άλλα τέσσερα παιδάκια”.

Ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, τοποθετήθηκε για την υπόθεση λέγοντας πως «είναι σε εξέλιξη η ιατροδικαστική έρευνα και περιμένουμε τα αποτελέσματα της εξέτασης. Δεν μπορούν κάποιοι να προτρέχουν και να διασπείρουν ψευδείς ειδήσεις στο διαδίκτυο».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις