Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

23

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / Τσαντάκιας: Εμβόλισε γυναίκα με το αυτοκίνητο
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Τσαντάκιας: Εμβόλισε γυναίκα με το αυτοκίνητο

Τσαντάκιας: Έως τώρα έχουν εξιχνιαστεί 4 αρπαγές τσαντών σε Κηφισιά και Μαρούσι, ενώ αναζητείται και γυναίκα συνεργός.

Τριανταεννιάχρονος «τσαντάκιας», ο οποίος χαρακτηρίζεται επικίνδυνος από την Αστυνομία, καθώς είχε μετατραπεί σε φόβο και τρόμο γυναικών που κινούνταν πεζές στα Βόρεια Προάστια της Αττικής, έπεσε μετά από εντατική έρευνα στα χέρια της Αστυνομίας. Ο συγκεκριμένος, σύμφωνα με τα στοιχεία της Αστυνομίας, δεν δίστασε, στην προσπάθειά του να αρπάξει τσάντα από μια γυναίκα, στο Μαρούσι, να την εμβολίσει με το αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαινε και να την ρίξει πάνω σε άλλο σταθμευμένο με συνέπεια τον τραυματισμό της, πέραν του ισχυρού σοκ που υπέστη τόσο η ίδια όσο και μια φίλη της με την οποία μαζί περπατούσαν.

Πέτρος Καρσιώτης

από τον Πέτρο Καρσιώτη

Για τη σοβαρή υπόθεση, σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση από την ΕΛ.ΑΣ «συνελήφθη δυνάμει εντάλματος, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής, 39χρονος ημεδαπός για ληστείες κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση και για επικίνδυνη σωματική βλάβη. Συγκατηγορούμενη τυγχάνει γυναίκα συνεργός του». Όπως διαπιστώθηκε από την έρευνα, συνεχίζει η Αστυνομία, ο 39χρονος το τελευταίο δίμηνο προέβαινε σε αρπαγές τσαντών από πεζές γυναίκες, σε διάφορες περιοχές της Βορειοανατολικής Αττικής.

Προσέγγιζε με αυτοκίνητο

«Όσον αφορά τον τρόπο δράσης», επισημαίνεται από την Αστυνομία, «ο κατηγορούμενος επιβαίνοντας σε αυτοκίνητο προσέγγιζε τα υποψήφια θύματα κυρίως γυναίκες και τους άρπαζε τις τσάντες. Στην περίπτωση που η παθούσα πρόβαλλε αντίσταση, συγκρατώντας την τσάντα της, ο 39χρονος δε δίσταζε να ασκήσει βία, εμβολίζοντας την με το όχημα του, με επακόλουθο τον τραυματισμό της». Μέχρι στιγμής εξιχνιάστηκαν τέσσερις περιπτώσεις ληστειών που διαπράχθηκαν στις περιοχές της Κηφισιάς και του Αμαρουσίου.

Συνεχίζεται η έρευνα

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ η έρευνα για τυχόν εμπλοκή του και σε άλλες αρπαγές τσαντών ή άλλα αδικήματα συνεχίζεται. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο συναγερμός χτύπησε για την Αστυνομία, λίγο μετά τα μεσάνυχτα της 1ης Αυγούστου, όταν ο κατηγορούμενος, οδηγώντας μικρό μπλε όχημά, έπεσε πάνω σε μία γυναίκα (σ.σ.: την έριξε σε άλλο σταθμευμένο αυτοκίνητο), η οποία κινούνταν πεζή μαζί με μία φίλη της, στην οδό Λεβίδου στην Κηφισιά. Αρκετές ημέρες πριν, απογευματινές ώρες της 8ης Ιούλιου, στην οδό Κοκκινάκη στην Κηφισιά, κατηγορείται ότι άρπαξε με τη βία την τσάντα μίας γυναίκας που περπατούσε, όσο κι αν η τελευταία προσπάθησε να τη συγκρατήσει, χάνοντας τελικά την ισορροπία της με συνακόλουθη πτώση της στο έδαφος. Σε ό,τι αφορά την αναζήτηση της γυναίκας συνεργού, οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ήταν παρούσα σε τουλάχιστον μία από τις επιθέσεις κατά γυναικών για την αρπαγή της τσάντας τους.

Στη Δυτική Αττική

Παρόμοια υπόθεση, με σύλληψη τότε δύο τσαντάκηδων, είχε απασχολήσει την Αστυνομία, τον Δεκέμβριο του 2019, στη Δυτική Αττική. Οι δύο, που τελικά συνελήφθησαν, μετά από έρευνα τριών μηνών, εντόπιζαν πεζές γυναίκες και στη συνέχεια τις πλησίαζαν και αποσπούσαν με τη βία τις τσάντες τους. Στις περιπτώσεις που οι παθούσες αντιστέκονταν, οι δράστες δεν έφευγαν, αλλά συνέχιζαν την προσπάθειά τους, με αποτέλεσμα να τις παρασύρουν και να τις τραυματίσουν.

Από τα κλοπιμαία κρατούσαν τα χρηματικά ποσά και τα κινητά ενώ για να μεγιστοποιήσουν τα κέρδη τους, αναζητούσαν για τυχόν αποθηκευμένους-καταγεγραμμένους κωδικούς pin των τραπεζικών καρτών.  Σε περίπτωση που τους μάθαιναν, έκαναν αναλήψεις μετρητών. Όπως είχε προκύψει είχαν δράσει σε Ίλιον, Αγίους Αναργύρους, Περιστέρι, Πετρούπολη, Νέα Χαλκηδόνα, Νέα Φιλαδέλφεια, Νέα Ιωνία, Ηράκλειο, Πεύκη-Λυκόβρυση και Μεταμόρφωση.

Η Αστυνομία, σ’ αυτές τις περιπτώσεις συστήνει στις γυναίκες ή σε οποιονδήποτε επαγγελματία κρατά τσάντα με χρήματα η πολύτιμα αντικείμενα, να την κρατά από την μέσα πλευρά των οδών ούτως ώστε να δυσχεραίνεται το «έργο» των επίδοξων δραστών.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις