Γυμναστήρια και ανεμβολίαστοι: Νέα μέτρα, πώς θα λειτουργούν

ΕΛΛΑΔΑ

Γυμναστήρια και ανεμβολίαστοι: Νέα μέτρα, πώς θα λειτουργούν

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

Γυμναστήρια και ανεμβολίαστοι: Αυστηρότερα είναι τα μέτρα που ισχύουν από σήμερα, Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου

13.09.2021 | 11:27

Αυστηρότερα είναι τα μέτρα που ισχύουν από σήμερα, Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου, για τους ανεμβολίαστους και στα γυμναστήρια. Σύμφωνα με τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση, πρόσβαση σε γυμναστήρια, έχουν οι εμβολιασμένοι και οι έχοντες νοσήσει εντός εξαμήνου ενώ οι αθλούμενοι που είναι ανεμβολίαστοι υποχρεούνται σε ένα PCR ή rapid test μία φορά την εβδομάδα. Στο πλαίσιο αυτό θα γίνεται ο έλεγχος βεβαίωσης εμβολιασμού, νόσησης, αρνητικού τεστ και έλεγχος ταυτοπροσωπίας στην είσοδο της επιχείρησης με την εφαρμογή covid free app.

Αυτές οι υποχρεώσεις, όπως αναφέρεται στο ΦΕΚ, αφορούν σε ανηλίκους από 12 ετών και άνω. Οι ανήλικοι από 5 έως 11 ετών δύναται να προσκομίζουν εναλλακτικά δήλωση αυτοδιαγνωστικού τεστ (self test) τελευταίου 24ωρου στην οποία προβαίνει είτε οποιοσδήποτε γονέας, ακόμα και μη έχων την επιμέλεια, είτε κηδεμόνας, σύμφωνα με την παρ. 3 του άρθρου.

Τι ισχύει για τους εργαζόμενους

Ο εργοδότης διατηρεί βάσει νόμου το δικαίωμα να γνωρίζει εάν οι εργαζόμενοι στην επιχείρησή του είναι εμβολιασμένοι και υποχρεούται να ελέγχει την εγκυρότητα της βεβαίωσης αρνητικού τεστ για τους ανεμβολίαστους εργαζόμενους, αναλόγως της συχνότητας διάγνωσης που έχει οριστεί για την κατηγορία δραστηριότητας. Τονίζεται πως η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική σε όλους τους κλειστούς χώρους και σε όλους τους ανοιχτούς χώρους όπου υπάρχει συνάθροιση.

Exit mobile version