Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Συνέντευξη Τύπου Μητσοτάκη: “Πάγωσαν” Μαρέβα και Σοφία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνέντευξη Τύπου Μητσοτάκη: “Πάγωσαν” Μαρέβα και Σοφία

Συνέντευξη Τύπου Μητσοτάκη: Στο Full τα κλιματιστικά!

Τη συνέντευξη Τύπου του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ παρακολούθησαν από κοντά η σύζυγός του Μαρέβα και η κόρη τους Σοφία. Τόσο η Μαρέβα όσο και η Σοφία Μητσοτάκη φορούσαν καθ’ όλη τη διάρκεια της ομιλίας του πρωθυπουργού τις μάσκες τους, ενώ λόγω της χαμηλής θερμοκρασίας στo Βελλίδειο συνεδριακό κέντρο, είχαν φροντίσει να φορούν η μεν σύζυγος του πρωθυπουργού εσάρπα, η δε κόρη του ζακέτα.

Λίγο μετά το τέλος της συνέντευξης Τύπου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποχώρησε από το Βελλίδειο συνοδευόμενος από τη σύζυγό του.
Η αναφορά στην οικογένειά του

Ο πρωθυπουργός, στο πλαίσιο των απαντήσεων έκανε ειδική αναφορά στην οικογένειά του, δείχνοντας ως υπεύθυνο τον ΣΥΡΙΖΑ. Ο κ. Μητσοτάκης είπε πως ο κ. Τσίπρας έχει επιλέξει στρατηγική όξυνσης και προσωπικών επιθέσεων στον ίδιο στα παιδιά και την οικογένειά του. «Εγώ δεν μπορώ να παρακολουθήσω αυτή την λογική γιατί όποιος δεν έχει επιχειρήματα χρησιμοποιεί αυτή την γλώσσα», είπε. Πρέπει να σας πως πως πλέον με τον ΣΥΡΙΖΑ μας χωρίζει πολιτικό, πολιτιστικό και αξιακό χάσμα, χωρίς αυτό να σημαίνει πως η κοινωνία είναι διχασμένη. Προσπαθώ να αποφεύγω εντάσεις τις οποίες η κοινωνία απορρίπτει. «Η κοινωνία έχει προχωρήσει από το 2011. Η κοινωνία θέλει ηρεμία και κανονικότητα» είπε και συνέχισε λέγοντας πως απορρίπτει την ρητορική που χρησιμοποιεί ο ΣΥΡΙΖΑ.

ΔΕΘ 2021: Ο Μητσοτάκης μίλησε για τα λάθη του ως πρωθυπουργός

Ένα από τα αξιοσημείωτα της συνέντευξης Τύπου, ήταν όταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε για τα μεγαλύτερα λάθη του ως πρωθυπουργός. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης απάντησε: «Νομίζω ότι δεν έχω διστάσει όταν θεωρώ ότι τα πράγματα δεν έχουν γίνει καλά, να τα αναγνωρίσω. Είχα πει για την πανδημία ότι κάναμε λάθος που δεν κλείσαμε τη Θεσσαλονίκη πριν. Το ίδιο με τις πυρκαγιές. Ουδείς αλάθητος. Το θέμα είναι να μαθαίνουμε από τα λάθη μας. Αυτό που ζητώ από τους συνεργάτες μου είναι αυτό που ζητώ από τον εαυτό μου. Να βάζουμε τον πήχη ψηλά και να γινόμαστε καλύτεροι.

Είναι στάση ζωής. Και άλλα λάθη θα γίνουν. Το ζητούμενο είναι να τα αναγνωρίσουμε, να μην παγιδευτούμε στην αλαζονεία της εξουσίας και αν κάποιες πολιτικές δεν είναι εναρμονισμένες με αυτό που θέλουμε να πετύχουμε, να τις εντοπίζουμε. Υπάρχει κόστος και όταν κάνεις το σωστό στο οποίο πρέπει να επιμείνεις. Υπάρχει κόστος και όταν κάνεις λάθος και αυτό πρέπει να το διορθώσεις».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις