Διακίνηση ναρκωτικών: Τριπλό “χτύπημα” της ΕΛΑΣ σε κυκλώματα

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Διακίνηση ναρκωτικών: Τριπλό “χτύπημα” της ΕΛΑΣ σε κυκλώματα

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Πέτρος Καρσιώτης

Διακίνηση ναρκωτικών: Μέσω των τηλεφώνων και των επαφών των συλληφθέντων, πιστεύεται ότι θα έρθει στο φως όλο το κύκλωμα

12.09.2021 | 11:16

Σε σπίτι στο Ζεφύρι, μετά από έφοδο παρουσία εισαγγελέα, πάνοπλων αστυνομικών, κατασχέθηκε η τρομακτική ποσότητα των 7,5 κιλών ηρωίνης και συνελήφθησαν δύο Ρομά, ως κάτοχοι και επίδοξοι διακινητές της. Στην Αμφιλοχία, σε μπλόκο που έγινε σε φορτηγό, το οποίο είχε φθάσει από την Αλβανία, μετά από πληροφορίες της δίωξης Ναρκωτικών της Θεσσαλονίκης, κατασχέθηκαν πάνω από 330 κιλά κάνναβης.

Σε χώρο στάθμευσης στην Καστοριά μετά από αστυνομική επιχείρηση, συνελήφθησαν δύο άτομα για μεταφορά ποσότητα κάνναβης, άνω των 31 κιλών. Όλα αυτά, συνιστούν τριπλό χτύπημα, σε διαφορετικές περιοχές της χώρας με στόχο κατασχέσεις μεγάλων ποσοτήτων καταστροφικών ναρκωτικών και τη σύλληψη των διακινητών τους.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Πιο αναλυτικά, στο Ζεφύρι, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Ζεφυρίου, συνελήφθησαν δύο Ρομά, για παράβαση της νομοθεσίας περί εξαρτησιογόνων ουσιών και περί όπλων. «Στο πλαίσιο διερεύνησης πληροφοριών», αναφέρει η Αστυνομία «αναφορικά με απόκρυψη μεγάλης ποσότητας ηρωίνης σε οικία στο Ζεφύρι, εντοπίστηκαν οι ανωτέρω ένοικοι της οικίας και πιστοποιήθηκε η εγκληματική τους δράση. Από τις έρευνες στην εν λόγω οικία βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 7.115 γραμμ. ηρωίνης και κυνηγετική καραμπίνα». Ηδη, η έρευνα συνεχίζεται για να διαπιστωθεί ποιοι ήταν οι προμηθευτές του «λευκού θανάτου», ποιοι οι συνεργάτες των δύο Ρομά και που επρόκειτο να καταλήξει τμηματικά, η φονική ηρωίνη.

Αμφιλοχία, Καστοριά

Στην περιοχή της Αμφιλοχίας, αστυνομικοί της ανωτέρω Υπηρεσίας με τη συνδρομή συναδέλφων τους του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Άρτας και του Αστυνομικού Τμήματος Αμφιλοχίας, ακινητοποίησαν για έλεγχο Ι.Χ. Φορτηγό, που οδηγούσε ο 51χρονος. Στον έλεγχο, που διενεργήθηκε στο εσωτερικό του, βρέθηκαν 14 ταξιδιωτικοί σάκοι, που περιείχαν 128 δέματα ακατέργαστης κάνναβης συνολικού βάρους 334 κιλών και 732 γραμμαρίων. «Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα», σημειώνεται από την Αστυνομία «ο δράστης αποτελεί σημαντικό στέλεχος οργανωμένου διεθνούς κυκλώματος εισαγωγής στη χώρα μας από την Αλβανία μεγάλων ποσοτήτων κάνναβης, με σκοπό την περαιτέρω διακίνησή της στην ελληνική επικράτεια.

Στην Καστοριά, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας και της Ομάδας Πάταξης Διασυνοριακού Εγκλήματος (Ο.Π.Δ.Ε.)  και του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Μεσοποταμίας, συνελήφθησαν δύο άτομα, ένα 52χρονος ημεδαπός και ένας 48χρονος Αλβανός υπήκοος, για διακίνηση ακατέργαστης κάνναβης.

Εντοπίστηκε το φορτηγό

«Αναλυτικότερα», υπογραμμίζει η Αστυνομία , «στo πλαίσιο συντονισμένης αστυνομικής και κατόπιν κατάλληλης αξιοποίησης στοιχείων από τους προαναφερόμενους αστυνομικούς, εντοπίστηκε σε περιοχή της Καστοριάς, Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο με οδηγό τον 52χρονο. Έπειτα από συντονισμένη επιχείρηση, κατελήφθη ο ανωτέρω σε χώρο στάθμευσης στην Καστοριά, να μεταφορτώνει από το όχημά του σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, που οδηγούσε ο 48χρονος, δύο ταξιδιωτικούς σάκους, που περιείχαν τριάντα 30 πλαστικές συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους 31 κιλών και 300 γραμμαρίων».

Εκτός της προαναφερθείσας ποσότητας, κατασχέθηκαν  δύο  Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, τρία κινητά τηλέφωνα με 3 κάρτες SIM και τα χρηματικά ποσά των 100 ευρώ και των 6.000 λεκ Αλβανίας.

Μέσω των τηλεφώνων και των επαφών των συλληφθέντων, πιστεύεται ότι θα έρθει στο φως όλο το κύκλωμα που βρίσκεται πίσω από τις διακινήσεις μεγάλων ποσοτήτων κάνναβης και ίσως και άλλων ειδών ναρκωτικών ουσιών.

Exit mobile version