Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / ΔΕΘ 2021 φοροελαφρύνσεις: Τι θα ανακοινώσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΔΕΘ 2021 φοροελαφρύνσεις: Τι θα ανακοινώσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης

ΔΕΘ 2021 φοροελαφρύνσεις: Θα παραμείνει η αναστολή της εισφοράς αλληλεγγύης

Το τελευταίο ξεσκαρτάρισμα στο πακέτο των φοροελαφρύνσεων που θα ανακοινώσει ο πρωθυπουργός από το βήμα της 85ης Διεθνής Έκθεσης Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ) έγινε και ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι έτοιμος να μεταβεί αύριο στη συμπρωτεύουσα. Σύμφωνα με πληροφορίες τα ευνοϊκά μέτρα θα μπορούσαν να είναι περισσότερα, αλλά υπάρχει ακόμη μια συγκράτηση επ’ αυτού, εξαιτίας της πανδημίας και της παράλληλης πορείας της οικονομίας που μπορεί μεν να φαίνεται ότι βρίσκεται στη σωστή πορεία, αλλά οι αστάθμητοι παράγοντες ακόμη είναι αρκετοί. «Αν όλα πάνε καλά, θα έχουμε ακόμη πιο ευχάριστα νέα ως προς τις φορολογικές ελαφρύνσεις, στο μέλλον» επισημαίνουν από το Μέγαρο Μαξίμου.

Έτσι, ο κ. Μητσοτάκης αναμένεται αύριο να ανακοινώσει μεταξύ άλλων:

Την αναστολή της εισφοράς αλληλεγγύης και το έτος 2022 για τον ιδιωτικό τομέα.

Την επέκταση της μείωσης των ασφαλιστικών εισφορών κατά τρεις ποσοστιαίες μονάδες αλλά και μια νέα μείωση της τάξης της 1,1 ποσοστιαίας μονάδας.

Παροχή κινήτρων για την αύξηση των ηλεκτρονικών συναλλαγών των πολιτών.

Επέκταση του προγράμματος «Γέφυρα 1» κατά 3 μήνες για όσους έχουν ήδη ενταχθεί σε αυτό.

Τη μείωση του φορολογικού συντελεστή των επιχειρήσεων από το 24% στο 22% εντός του επόμενου χρόνου και από το 22% στο 20% το έτος 2023.

Επιπλέον μεσοσταθμική μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 8%.

Συν τοις άλλοις θα υπάρξουν νέα προγράμματα κατάρτισης για την αγορά εργασίας, επιδοτήσεις για start-up επιχειρήσεις και κατεύθυνση πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης και του ΕΣΠΑ προς την κατεύθυνση ένταξης περισσότερων νέων στην αγορά εργασίας.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις