Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Κουφοντίνας – φυλακές Δομοκού: Προσφυγή στο Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο για τη μεταγωγή του
ΕΛΛΑΔΑ

Κουφοντίνας – φυλακές Δομοκού: Προσφυγή στο Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο για τη μεταγωγή του

Κουφοντίνας - φυλακές Δομοκού: O Δημήτρης Κουφοντίνας κατέθεσε προσφυγή και ζητά να επιλυθεί το ζήτημα των αντίθετων αποφάσεων

O Δημήτρης Κουφοντίνας κατέθεσε προσφυγή στο Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο για το θέμα της μεταγωγής του στις φυλακές Δομοκού. Ο καταδικασμένος τρομοκράτης της 17Ν ζητά να επιλυθεί το ζήτημα των αντίθετων αποφάσεων που εκδόθηκαν μεταξύ του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Λαμίας και της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Για αρνησιδικία κάνει λόγο στην αίτησή του, υποστηρίζοντας ότι αυτό συνιστά η άρνηση της Ποινικής και Διοικητικής Δικαιοσύνης να εκδώσουν απόφαση επί της ουσίας του αιτήματός του για το ζήτημα της μεταγωγής του στις φυλακές Δομοκού. Μάλιστα, υποστηρίζει ότι αυτό παραβιάζει τα άρθρα 20 του Συντάγματος (παροχή έννομης προστασίας από τα δικαστήρια και δικαίωμα προηγούμενης ακροάσεως) και 25 (αρχή του κράτους δικαίου), όπως επίσης παραβιάζονται τα άρθρα 6 και 13 της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ).

Δημήτρης Κουφοντίνας

Έχει καταθέσει και αίτημα για υφ’ όρων αποφυλάκιση

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Μάρτιο ο Κουφοντίνας είχε κάνει απεργία πείνας, ζητώντας να μεταφερθεί στο κελί του στον Κορυδαλλό. Επί σχεδόν δύο μήνες αριστερές και αναρχικές συλλογικότητες, ενίοτε και η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ, διαδήλωναν στο κέντρο της Αθήνας υπέρ των αιτημάτων του καταδικασμένου τρομοκράτη. Να σημειωθεί ότι ο Δημήτρης Κουφοντίνας έχει καταθέσει αίτημα για υφ’ όρων απόλυση, καθώς έχει συμπληρώσει 19 χρόνια στη φυλακή και ο νόμος του δίνει το δικαίωμα να υποβάλει αίτημα αποφυλάκισης.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις