Καλλιέργεια κάνναβης: Φυτεία με 148 δενδρύλλια στην Τιθορία

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Καλλιέργεια κάνναβης: Φυτεία με 148 δενδρύλλια στην Τιθορία

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Πέτρος Καρσιώτης

Καλλιέργεια κάνναβης: Ουδείς εμφανίστηκε και οι αστυνομικοί αποφάσισαν να ξεριζώσουν τα δενδρύλλια.

09.09.2021 | 12:54

Εκατόν σαράντα οκτώ δενδρύλλια κάνναβης «αναζητούν» τους καλλιεργητές τους! Για την ακρίβεια, οι τελευταίοι αναζητούνται από την Αστυνομία μετά τον εντοπισμό της φυτείας, εντός πυκνής βλάστησης, σε αγροτική περιοχή της Τιθορέας Φθιώτιδας, η οποία μέχρι στιγμής παραμένει «ορφανή». Που σημαίνει ότι οι αρμόδιοι αστυνομικού αφού διαπίστωσαν από τα στοιχεία τους την ύπαρξή της στην περιοχή της Τιθορέας, όπως προβλέπεται από την αστυνομική πρακτική, την έθεσαν υπό παρακολούθηση. Όμως, όσες ημέρες διήρκεσε η παρακολούθηση ουδείς εκ των εμπλεκομένων πλησίασε τη φυτεία καθώς είχαν προφανώς αντιληφθεί τον… κίνδυνο της αστυνομικής παρακολούθησης και επιχείρησαν να μην πιαστούν επ αυτοφώρω μέσα στη φυτεία.

από τον Πέτρο Καρσιώτη

Έτσι, οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Λαμίας, όταν πείστηκαν ότι ουδείς θα πλησίαζε, αποφάσισαν να επέμβουν και να ξεριζώσουν τα δενδρύλλια, ένα προς ένα. Ο εντοπισμός της φυτείας, αναφέρει η Αστυνομία σε ανακοίνωσή της, είναι αποτέλεσμα κατάλληλης αξιοποίησης πληροφοριακών στοιχείων, αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Λαμίας. Ο χώρος τέθηκε σε διακριτική παρακολούθηση και οι αστυνομικοί προχώρησαν στην εκρίζωση και κατάσχεση των ανωτέρω δενδρυλλίων κάνναβης, ύψους έως 50 εκατοστών. Επιπλέον, κατασχέθηκαν πλαστικά δοχεία νερού και δύο λάστιχα ποτίσματος, συνολικού μήκους 80 μέτρων, που χρησιμοποιούνταν για το πότισμα των δενδρυλλίων.

Σε εξέλιξη η έρευνα

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και την σύλληψη των καλλιεργητών της φυτείας, προστίθεται στην επίσημη ενημέρωση. Τις ίδες ώρες, από το Τμήμα Ασφάλειας Τρικάλων, εντοπίστηκε νέα φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης σε περιοχή του νομού Τρικάλων και συνελήφθη στην ίδια περιοχή, από αστυνομικούς της προαναφερόμενης Υπηρεσίας, ένας αλλοδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικών και του νόμου περί αλλοδαπών.

Ειδικότερα, μετά από αξιολόγηση στοιχείων που είχαν συλλέξει οι αστυνομικοί, ο δράστης κατελήφθη να καλλιεργεί οργανωμένη φυτεία, από την οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν 9 δενδρύλλια κάνναβης, ύψους έως -2,1- μέτρα. Επιπλέον, στο χώρο της φυτείας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • Ένα λάστιχο, μία τσάπα, ένα μπιτόνι λιπάσματος, ένας ψεκαστήρας χειρός,
  • Ένα μπουκάλι με λίπασμα σε υγρή μορφή και ένας κουβάς.
  • Κατασχέθηκαν ακόμη και 2 κινητά τηλέφωνα που βρέθηκαν στην κατοχή του δράστη, καθώς και σε νομότυπη έρευνα που διενεργήθηκε στην οικία του.

Όπως εξακριβώθηκε, ο αλλοδαπός είχε εισέλθει και παρέμενε παράνομα στη χώρα.

Exit mobile version