Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / ΑΤΜ ανατινάξεις: Ταυτοποίηση βομβιστή
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΑΤΜ ανατινάξεις: Ταυτοποίηση βομβιστή

ΑΤΜ ανατινάξεις: Οι ανατινάξεις με χρήση εύφλεκτων αερίων έγιναν από το 2014 έως το 2017.

Στην ταυτοποίηση ενός εκ των βομβιστών Α.Τ.Μ. σε διάφορες περιοχές της Πρέβεζας, που εκδηλώθηκαν από το 2014 μέχρι το 2017, έφθασαν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας. Πρόκειται για ημεδαπό, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για διακεκριμένες κλοπές, εκρήξεις και λοιπές παραβάσεις σχετικές με τις εκρηκτικές ύλες, ενώ την ίδια ώρα αναζητούνται από την Ασφάλεια Πρέβεζας και οι συνεργοί του. Η ομάδα που σχεδίαζε επιθέσεις σε Α.Τ.Μ., τις εκτελούσε με τη χρήση εύφλεκτων αερίων (μέθοδος PLOFKRAAK ). Ιδιαίτερα, η τελευταία ανατίναξη της ομάδας των βομβιστών έγινε τον Νοέμβριο του 2017, στην Πλατεία Καναλίου.

Πέτρος Καρσιώτης

από τον Πέτρο Καρσιώτη

Οι δράστες, με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, υπό καταρρακτώδη βροχή, ανατίναξαν το Α.Τ.Μ. Από την ισχυρή έκρηξη, περίοικοι πετάχτηκαν στα μπαλκόνια τους και ένας από τους δράστες τους φώναζε «μπείτε μέσα… μπείτε μέσα»! Στη συνέχεια επιβιβάστηκαν σε αυτοκίνητο, το οποίο, στο πλαίσιο των ερευνών, εντοπίστηκε, τότε, σε αγροτική οδό κοντά στη διασταύρωση Φραξύλας Πρέβεζας. Όπως προέκυψε ήταν κλεμμένο από την Αθήνα.

Κλεμμένο από το Παγκράτι

Συγκεκριμένα, είχε δηλωθεί κλοπή την 25-08-2017 στο Τμήμα Ασφάλειας Παγκρατίου Αττικής, ενώ επιπρόσθετα έφερε κλεμμένες πινακίδες κυκλοφορίας άλλου, ίδιας μάρκας και χρώματος οχήματος για να μην προκαλεί υποψίες από πλευράς αστυνομικών. Στην επίσημη ενημέρωση η Αστυνομία αναφέρει ότι, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο κατηγορούμενος μαζί με συνεργούς του διέπραξαν τα παρακάτω:

  • Την 28-07-2014 στην Αμμουδιά Πρέβεζας, αφού παραβίασαν την κεντρική είσοδο δημοτικού οικήματος εισήλθαν στο χώρο όπου με τη χρήση φλόγιστρου επιχείρησαν ανεπιτυχώς να διαρρήξουν ΑΤΜ Τράπεζας.
  • Την 14-03-2017 στην Αμμουδιά Πρέβεζας, παραβίασαν εκ νέου την κεντρική είσοδο του παραπάνω δημοτικού οικήματος όπου με τη χρήση αερίου προκάλεσαν έκρηξη στο ΑΤΜ της Τράπεζας απ’ όπου αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 19.920 ευρώ.
  • Την 16-11-2017 στο Κανάλι Πρέβεζας, με τη χρήση αερίου προκάλεσαν έκρηξη σε ΑΤΜ Τράπεζας που ήταν εγκατεστημένο σε πλατεία, απ’ όπου αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 53.600 ευρώ.

Στον εισαγγελέα η δικογραφία

Η σχηματισθείσα δικογραφία υπεβλήθη στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ συνεχίζεται η έρευνα για την ταυτοποίηση και των υπολοίπων μελών της ίδιας ομάδας βομβιστών Α.Τ.Μ με την μέθοδο που προαναφέρθηκε.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις