Αθήνα

°C

Τρίτη

28

Σεπτεμβρίου 2021

alphafreepress.gr / ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ / ΔΕΘ 2021 πρόγραμμα: Άρωμα 1821
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ

ΔΕΘ 2021 πρόγραμμα: Άρωμα 1821

ΔΕΘ 2021 πρόγραμμα: Πρόκειται για την πρώτη μεγάλη έκθεση στην Ευρώπη μετά την πανδημία

Με περισσότερες από 900 επιχειρήσεις από 15 χώρες ανοίγει τις πύλες της με αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα και τιμώμενη χώρα την Ελλάδα η 85η ΔΕΘ. Πρόκειται για την πρώτη μεγάλη έκθεση στην Ευρώπη μετά την πανδημία η οποία φιλοδοξεί να σηματοδοτήσει την επανεκκίνηση της οικονομίας όχι μόνο για την ελληνική αλλά και για την ευρωπαϊκή οικονομία όπως ανέφεραν κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου οι διοργανωτές. «Είμαστε συγκινημένοι. Σε όλη αυτή την περίοδο όλοι μας κάναμε έναν τεράστιο άλμα στην τεχνολογία. Παρόλα αυτά η υσική παρουσία να κλείνεις συμφωνίες δεν υποκαθίσταται από την ηλεκτρονική συνάντηση και να κλείνεις συμφωνίες δεν υποκαθίστασται από την ηλεκτρονική συνάντηση. Η Γαλλία φέτος δεν γινόταν να είναι η τιμώμενη χώρα, θα είναι όμως τα επόμενα χρόνια» τόνισε o πρόεδρος της. ΔΕΘ Τάσος Τζήκας.

«Η φετινή ΔΕΘ είναι αφιερωμένη στην Ελλάδα με κεντρικό θεματικό άξονα το Παρελθόν, Παρόν και Μέλλον της χώρας, με αφορμή την επέτειο των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση. Στο πλαίσιο αυτό, το Περίπτερο 13 θα φιλοξενήσει και τις 13 Περιφέρειες της χώρας, οι οποίες θα αναδείξουν την ιστορική τους συνέχεια, αλλά και τις προοπτικές ανάπτυξής τους.

Ο κ. Τζήκας έκανε ειδική αναφορά στο σχέδιο ανάπλασης του εκθεσιακού κέντρου της Θεσσαλονίκης, μία πρωτοβουλία που μετά και την ολοκλήρωση του διεθνούς αρχιτεκτονικού διαγωνισμού, προχωράει για να δώσει μία λύση, που φιλοδοξεί να αναβαθμίσει τις εκθεσιακές και συνεδριακές της υποδομές, αλλά και θα βελτιώσει την ποιότητα ζωής των πολιτών.

Στην ανάπλαση τη ΔΕΘ αλλά και στα έργα που «τρέχουν» στην πόλη στάθηκε και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας. «Κάνουμε αντίστροφη μέτρηση για την ανανέωση του χώρου της ΔΕΘ και των απαρχαιωμένων κτιρίων της. Έχουν ξεπεραστεί τα γραφειοκρατικά θέματα. Θα δούμε το remake της Θεσσαλονίκης, με περίπου 70 στρέμματα κοινόχρηστου πράσινου χώρου για τους πολίτες. Λείπει από την πόλη. Γίνεται μια τεράστια προσπάθεια, υπάρχει μια μελέτη για την ανάπλαση της πλατείας Αριστοτέλους και της πλατείας Δικαστηρίου. Το Καπάνι, η Αγίου Δημητρίου, θα γίνουν και εκεί αναπλάσεις. Τα γήπεδα ΠΑΟΚ και Άρη, παρεμβάσεις σε γειτονιές και πολλά ακόμα έργα, όπως το Μετρό Θεσσαλονίκης. Θα γίνουν παρεμβάσεις γύρω από σταθμούς, από τη Νέα Ελβετία, μέχρι την οδό Κωλέτη. Γίνονται όλα αυτά με συγκεκριμένα βήματα και συμμαχίες, τοπικών φορέων, περιφέρειας, κυβέρνησης».

Η ΔΕΘ ανοίγει τις πύλες της το προσεχές Σάββατο.

Μερικές από τις σημαντικότερες εκδηλώσεις της 85ης ΔΕΘ:

Σάββατο 11/9

20:00 Τελετή εγκαινίων 85ης ΔΕΘ – Ομιλία του Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη.

Κυριακή 12/9

11:00 Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, με θέμα συζήτησης “Η θέση της Ελλάδας στην Ευρώπη ως προς το ψηφιακό και πράσινο μέλλον”.

12:00 Συνέντευξη Τύπου Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη

Δευτέρα 13/9

11:00 Συνέντευξη Τύπου “Πράσινη Αριστερά”

21:00 Συναυλία: Monie-Monie Coniente και Διογένης Δασκάλου

Τρίτη 14/9

13:00 Συνέντευξη Τύπου “Πράσινο Κίνημα”

21:30 Συναυλία: Γιάννης Ζουγανέλης – Αλκιβιάδης Κωνσταντινόπουλος

Τετάρτη 15/9

12:00 Συνέντευξη Τύπου “Πλεύση Ελευθερίας”

14:00 Εκδήλωση Υπουργείου Εξωτερικών “Τα δυτικά Βαλκάνια μιλούν για το μέλλον της Ευρώπης”

16:00 Συνάντηση Φώφης Γεννηματά με τη διοίκηση της ΔΕΘ

18:30 Συνάντηση Δημήτρη κουτσούμπα με τη διοίκηση της ΔΕΘ

20:00 Ομιλία Φώφης Γεννηματά

21:30 Συναυλία – Αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη: Βασίλης Λέκκας – Δημήτρης Μπάσης

Πέμπτη 16/9

13:00 Συνέντευξη Τύπου Μέρα25

11:00 Συνέντευξη Τύπου “Οικολόγοι Πράσινοι”

20:00 Ομιλία Δημήτρη Κουτσούμπα

21:30 Συναυλία: Πασχάλης

Παρασκευή 17/9

11:00 Εκδήλωση του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων με τη Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Καταναλωτή

21:30 Συναυλία: Swinging’cats

Σάββατο 18/9

20:00 Ομιλία Αλέξη Τσίπρα

Κυριακή 19/9

12:30 Συνέντευξη Τύπου Αλέξη Τσίπρα

Δείτε ΕΔΩ αναλυτικά το πρόγραμμα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις