Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Καλλιάνος – Σεμέδο: Ο Νάσος Ηλιόπουλος ζητά τη διαγραφή του βουλευτή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καλλιάνος – Σεμέδο: Ο Νάσος Ηλιόπουλος ζητά τη διαγραφή του βουλευτή

Καλλιάνος - Σεμέδο: Για την ανάρτησή του σχετικά με την ανήλικη που κατήγγειλε τον ποδοσφαιριστή Ρούμπεν Σεμέδο

Την διαγραφή του βουλευτή της ΝΔ, Γιάννη Καλλιάνου – για την ανάρτησή του σχετικά με την ανήλικη που κατήγγειλε τον ποδοσφαιριστή Ρούμπεν Σεμέδο ζητά με δήλωσή του ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος. Συγκεκριμένα στην δήλωσή του αναφέρει: «Έχουν περάσει δύο μέρες από την ώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ μέσω της αρμόδιας Τομεάρχη του, ζήτησε από τον κ. Μητσοτάκη και τη ΝΔ να τοποθετηθούν για την εμετική ανάρτηση του βουλευτή Καλλιάνου. Δύο μέρες αρνούνται να το πράξουν και σιωπούν. Ο κ. Μητσοτάκης οφείλει να τον διαγράψει άμεσα. Αν δεν το πράξει δείχνει στον ελληνικό λαό ότι υιοθετεί μέχρι κεραίας την απαράδεκτη ανάρτηση του βουλευτή. Η χυδαία επίθεση Καλλιάνου δεν αφορά μόνο σε μια ανήλικη που προχώρησε σε μία βαρύτατη καταγγελία, ταυτόχρονα προσβάλει τα θύματα σεξουαλικής παρενόχλησης και βιασμού».

Υπενθυμίζεται ότι ο συνήγορος της 17χρονης, στην υπόθεση Σεμέδο, Αλέξης Κούγιας, έχει προαναγγείλει αποζημιωτική προσφυγή στην Δικαιοσύνη κατά του συγκεκριμένου βουλευτή και άλλων προσώπων. Λίγο αργότερα, ο κ. Καλλιάνος είχε προβεί σε διορθωτική ανακοίνωση, ενώ «κατέβασε» από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης την επίμαχη ανάρτηση.

Η ανάρτηση του Γιάννη Καλλιάνου

«Σε σχέση με δημοσιεύματα που αφορούν στη θέση μου επί της υπόθεσης του ποδοσφαιριστή Σεμέδο, κατόπιν της εις βάρος του καταγγελίας για βιασμό, θα ήθελα να διευκρινίσω τα εξής: Η υπόθεση από την πρώτη στιγμή προσέλαβε μεγάλη δημοσιότητα, καθώς ο κατηγορούμενος είναι πολύ γνωστό πρόσωπο, και έχουν ήδη δημοσιοποιηθεί δηλώσεις των εμπλεκομένων σε αυτή. Η Δικαιοσύνη και μόνο θα κρίνει για την ενοχή ή αθωότητα κάθε κατηγορουμένου προσώπου. Η Δικαιοσύνη και μόνο θα κρίνει εάν μία βαρύτατη καταγγελία, που εν προκειμένω ήδη οδήγησε σε ποινική δίωξη για κακούργημα, αληθεύει ή όχι.

Η προσωπική μου άποψη –ότι είναι ηθικά απαράδεκτο ορισμένα πρόσωπα να εκμεταλλεύονται το εξαιρετικά ευαίσθητο θέμα του εγκλήματος του βιασμού– σε καμία περίπτωση δεν αφορά στα συγκεκριμένα πρόσωπα που εμπλέκονται στην υπόθεση Σεμέδο.Δεν αναφέρομαι σε αυτά, ούτε υπονοώ τίποτε για οποιοδήποτε από αυτά, είτε πρόκειται για τον κατηγορηθέντα είτε πρόκειται για τη μηνύτρια ή για άλλο πρόσωπο. Τα θύματα πράξεων βιασμού, ανεξαρτήτως φύλου, πρέπει να προστατεύονται από την Πολιτεία και πρέπει να έχουν την έμπρακτη συμπαράσταση όλων μας. Η Πολιτεία πρέπει να μεριμνά για την πρόληψη και αποτροπή τέτοιων απάνθρωπων εγκλημάτων και να τα καταστέλλει δυναμικά όποτε εμφανίζονται, τιμωρώντας παραδειγματικά τους ενόχους.

Παράλληλα κάθε πολίτης πρέπει να νιώθει ασφαλής, γνωρίζοντας ότι η Πολιτεία δύναται, μέσω των αρμοδίων δικαστικών οργάνων, να διακρίνει τους ενόχους από τους αθώους και ότι κανείς αθώος δεν θα καταδικασθεί για αδίκημα που δεν διέπραξε. Σε αυτές τις θεσμικές εγγυήσεις που πρέπει να υπάρχουν αναφέρθηκα, με αφορμή την παραπάνω υπόθεση, ως πολίτης και ως πολιτικός».

Η απάντηση του Αλέξη Κούγια

Αμεση ήταν απάντηση του συνηγόρου της 17χρονης, Αλέξη Κούγια, ο οποίος εξέδωσε σχετική ανακοίνωση. «Με ενημέρωσαν οι συνεργάτες μου ότι προβήκατε σε διορθωτική ανάρτηση σχετικά με τη 17χρονη εντολέα μου.Συγχαρητήρια για τα αντανακλαστικά σας και την προσπάθεια ανασκευής της ατυχούς αναρτήσεώς σας σχετικά με τα κίνητρα που είχε η εντολέας μου να καταγγείλει τον ομαδικό βιασμό της, αλλά περίμενα από εσάς που πρόσφατα γίνατε και πατέρας, πρώτα μια πολύ πιο ξεκάθαρη θέση για το τι εννοούσατε, και δεύτερον μια δημόσια από εσάς επιβράβευση της 17χρονης εντολέα μου, η οποία είναι και αριστούχος μαθήτρια, για το θάρρος της να καταγγείλει έναν λαοπρόβλητο ποδοσφαιριστή, μέλος της πιο δημοφιλούς ποδοσφαιρικής ομάδας της Ελλάδας, γνωρίζοντας τόσο η ίδια όσο και η μητέρα της το τι θα αντιμετωπίσουν.

Αντί να κατακεραυνώσετε τόσο εσείς όσο και οι υπόλοιποι ανώνυμοι και επώνυμοι συκοφάντες το γεγονός ότι η φίλη της ψευδόρκησε και άλλαξε την κατάθεσή της, πιθανότατα λόγω δωροδοκίας, για να βοηθήσει τους κατηγορουμένους, επικεντρώσατε τα πυρά σας τόσο εσείς όσο και οι υπόλοιποι εις βάρος της 17χρονης παθούσας με μία απάνθρωπη, λυσσώδη και πρωτοφανή για την ελληνική κοινωνική και δικαστική πραγματικότητα προσπάθεια κατεξευτελισμού της, ώστε κατά την κρίση μου να καμφθεί και να ανακαλέσει την καταγγελία της, αφήνοντας και ταπεινά υπονοούμενα ότι έκανε την καταγγελία όχι επειδή είναι η αλήθεια, αλλά για να κερδίσει από ένα IPHONE έως έναν απροσδιόριστο αριθμό χρημάτων, κάτι που από κανένα στοιχείο της δικογραφίας δεν προκύπτει».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις