Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / LIFESTYLE / Top Chef 1 Ελλάδα: Ποιος ήταν ο νικητής του διαγωνισμού
LIFESTYLE

Top Chef 1 Ελλάδα: Ποιος ήταν ο νικητής του διαγωνισμού

Top Chef 1 Ελλάδα: Είχε κερδίσει τον Πάνο Ιωαννίδη

Καθώς μετράμε αντίστροφα για την πρεμιέρα του μαγειρικού ριάλιτι του ΣΚΑΪ, Top Chef, ανατρέχουμε στο τηλεοπτικό παρελθόν και την πρώτη σεζόν του διαγωνισμού πριν από 11 χρόνια. Το ριάλιτι Top Chef έκανε πρεμιέρα στην ελληνική τηλεόραση πριν από μια δεκαετία. Σε αυτό, σε αντίθεση με τον δημοφιλή διαγωνισμό που τα τελευταία χρόνια προβάλλεται από τη συχνότητα του Star, οι διαγωνιζόμενοι είναι επαγγελματίες της εστίασης και μόνο.

Το Top Chef αναζητά τον νικητή μεταξύ των εκλεκτών, σε ένα στοίχημα να αναδειχθεί ένας εκπρόσωπος της υψηλής γαστρονομίας. Με παρουσιάστρια τότε τη Νάντια Μπουλέ, το Top Chef είχε στην κριτική επιτροπή τους Ηλία Μαμαλάκη, Χριστόφορο Πέσκια, Απόστολο Τραστέλη και Ερβέ Προνζάτο.

Από εκείνη τη μαγειρική αναμέτρηση, νικητής είχε αναδειχθεί ο Αθηναγόρας Κωστάκος. Ο Σεφ, που έκτοτε έχει διαγράψει τη δική του πορεία στην γαστρονομία, αντιμετώπισε και νίκησε τον κριτή του MasterChef, Πάνο Ιωαννίδη.

Βίντεο: Ο νικητής του πρώτου Top Chef

Παντρεμένος με την Άντζη Μπαρτζώκα, ο Αθηναγόρας Κωστάκος έχει δύο πανέμορφα παιδιά. Ο 37χρονςο μάγειρας έχει εργαστεί σε σειρά πολυτελών εστιατορίων στην Ελλάδα και το εξωτερικό, ενώ είναι chef patron στο Meraki Restaurant στο Λονδίνο. Τις περασμένες σεζόν, τον είδαμε και ως γκεστ σεφ στο MasterChef. Ο Πάνος Ιωαννίδης συστήθηκε στους κριτές του Top Chef με όπλο την αγάπη του για την ιταλική κουζίνα, ενώ και το πρώτο του πιάτο τότε, ήταν εμπνευσμένο από την «κουζίνα πόβερε» (φτωχή κουζίνα) της ιταλικής γαστρονομίας. Ωστόσο, ο σημερινός κριτής του MasterChef δεν κατάφερε να φτάσει ως τον τελικό και αποχώρησε κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού.

Η πρεμιέρα του Top Chef στον ΣΚΑΪ

Το show μαγειρικής κάνει πρεμιέρα στον ΣΚΑΪ απόψε στις 21.00 και μας ξεναγεί στον γοητευτικό αλλά απαιτητικό κόσμο της υψηλής γαστρονομίας. 15 επαγγελματίες σεφ αναμετρώνται μεταξύ τους με στόχο να ξεχωρίσουν, να αναδειχθούν και να κατακτήσουν την κορυφή, ανάμεσά τους και δύο γνώριμοι από περασμένες σεζόν του MasterChef. Τρεις αναγνωρισμένοι σεφ που έχουν διακριθεί στον χώρο της γαστρονομίας, ο Γιώργος Βενιέρης, ο Γκίκας Ξενάκης και ο Αστέριος Κουστούδης, αξιολογούν τους υποψήφιους Top Chef και κρίνουν το μέλλον τους στον διαγωνισμό.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις