Μετάλλαξη Δέλτα – παιδιά: Σοκάρουν τα στοιχεία, αύξηση και στις νοσηλείες

ΕΛΛΑΔΑ

Μετάλλαξη Δέλτα – παιδιά: Σοκάρουν τα στοιχεία, αύξηση και στις νοσηλείες

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

Μετάλλαξη Δέλτα - παιδιά: Ραγδαία αύξηση κρουσμάτων και νοσηλειών σε παιδιά και εφήβους τα οποία νόσησαν από τη μετάλλαξη "Δέλτα"

05.09.2021 | 18:49

Ραγδαία αύξηση κρουσμάτων και νοσηλειών σε παιδιά και εφήβους τα οποία νόσησαν από τη μετάλλαξη “Δέλτα” έδειξαν τα στοιχεία του ΕΟΔΥ για τον κορονοϊό, το χρονικό διάστημα Ιουλίου – Αυγούστου. Είναι χαρακτηριστικό ότι μέσα σε δύο μήνες νόσησαν περίπου 30.000 ανήλικοι από ηλικίες λίγων μηνών έως και 17 χρονών, αριθμός ίσος με τον αριθμό τον παιδιών που προσβλήθηκαν από τον θανατηφόρο ιό, από τον Μάρτιο του 2020. Δηλαδή τους 14 προηγούμενους μήνες.

Επίσης, το ίδιο διάστημα Ιουλίου – Αυγούστου τουλάχιστον 300 παιδιά χρειάστηκε να νοσηλευθούν εξαιτίας της σοβαρότητας των συμπτωμάτων, που παρουσιάστηκαν από την ασθένεια. Τα παραπάνω στοιχεία παραθέτει σε άρθρο της στην εφημερίδα “Καθημερινή” η αναπληρώτρια καθηγητής Παιδιατρικής – Εφηβικής Ιατρικής του ΕΚΠΑ κ. Άρτεμις Κ. Τσίτσικα.

Πώς “κτυπά” τα παιδιά η Μετάλλαξη Δέλτα – Οι επιπτώσεις στην υγεία τους και ο Long Covid.

Η κ. Τσίτσικα αναφέρει πως αυτό που ανησυχεί τους επιστήμονες είναι η υψηλή μεταδοτικότητα της παραλλαγής Δέλτα, που μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση των κρουσμάτων στις παιδικές ηλικίες και τον αριθμό των παιδιών τα οποία μπορεί να χρειασθεί να νοσηλευθούν. Και όσο αυξάνονται οι νοσηλείες “τόσο αυξάνονται οι πιθανότητες κάποια από αυτά τα παιδιά να χρειασθεί να διασωληνωθούν, εξαιτίας σοβαρών επιπλοκών της νόσου”. Επιπλέον, όπως έχουν επισημάνει επανειλημμένως οι επιστήμονες, το γεγονός ότι η πλειονότητα των μικρών ασθενών του Covid – 19 δεν εμφανίζουν σοβαρά συμπτώματα, εξακολουθούν να παραμένουν υπερμεταδότες του ιού και κατά προέκταση να τη μεταφέρουν στο οικογενειακό τους περιβάλλον και ευάλωτες ομάδες, όπως είναι ο παππούς και η γιαγιά.

Exit mobile version