Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Ανεμβολίαστοι στις ΜΕΘ: Τα ανησυχητικά στοιχεία του ΕΟΔΥ
ΕΛΛΑΔΑ

Ανεμβολίαστοι στις ΜΕΘ: Τα ανησυχητικά στοιχεία του ΕΟΔΥ

Ανεμβολίαστοι στις ΜΕΘ: Η επιδημιολογική εικόνα το τελευταίο 24ωρο

Συντριπτικά τα ποσοστά των ανεμβολίαστων ασθενών με κορωνοϊό στις ΜΕΘ της χώρας, με τον ΕΟΔΥ να ενημερώνει πως αποτελούν το 90,1% του συνόλου των βαριά νοσούντων. Συγκεκριμένα, σε σύνολο 364 διασωληνωμένων στις ΜΕΘ, 328 είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι (ποσοστό 90,11%) και 36 πλήρως εμβολιασμένοι (ποσοστό 9,89%). Το ποσοστό αυτό φαίνεται πως παραμένει σχεδόν αμετάβλητο, αφού τη Δευτέρα οι ανεμβολίαστοι στις ΜΕΘ αντιπροσώπευαν το 91,42% και οι πλήρως εμβολιασμένοι το 8,58%.

Η επιδημιολογική εικόνα το τελευταίο 24ωρο

Νωρίτερα, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 2.729 νέα κρούσματα κορωνοϊού τις τελευταίες 24 ώρες σε περίπου 115.000 τεστ. Σύμφωνα με την ενημέρωση, 35 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας επιπλοκών του κορωνοϊού. Αξίζει να σημειωθεί πως οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία σημείωσαν αύξηση 6,03% και ανήλθαν το τελευταίο 24ωρο σε 246. Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 251 ασθενείς.

«Η επιδημία δείχνει σαφή σημεία σταθεροποίησης στην Ελλάδα και τάσεις συρρίκνωσης», δήλωσε κατά τη χθεσινή ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας ο καθηγητής Γκίκας Μαγιορκίνης. Συγκεκριμένα, τόνισε πως παρατηρείται μείωση κατά 9% σε νέες διαγνώσεις την τελευταία εβδομάδα. Ωστόσο, ο Γκίκας Μαγιορκίνης σημείωσε πως η πίεση στο ΕΣΥ δείχνει σημάδια επιβράδυνσης και σταθεροποίησης, παρότι η εισαγωγή διασωληνωμένων στις ΜΕΘ αυξήθηκε κατά 8%.

Πώς κατανέμονται τα κρούσματα κορωνοϊού

Σύμφωνα με την ενημέρωση του ΕΟΔΥ, το τελευταίο 24ωρο στην Αττική καταγράφονται 586 νέα κρούσματα του κορωνοϊού, εκ των οποίων 132 στο κέντρο της Αθήνας. Είναι ενδεικτικό πως καμία άλλη περιφερειακή ενότητα στην Αττική δεν καταγράφει το τελευταίο 24ωρο τριψήφιο αριθμό (Πειραιάς 98, Ανατολική Αττική 94, βόρεια προάστια 84 και νότια προάστια 60). Την ίδια ώρα, στη Θεσσαλονίκη ο αριθμός των περιστατικών παραμένει αυξημένος, με 330 κρούσματα κορωνοϊού.

Τριψήφιο αριθμό μολύνσεων καταγράφει και η Αχαΐα, με 109 περιστατικά. Ομοίως, καμία άλλη περιφερειακή ενότητα της χώρας δεν υπερβαίνει το τελευταίο 24ωρο τα 100 κρούσματα κορωνοϊού.

Στην Ηλεία και τη Μεσσηνία, που βρίσκονται σε επίπεδο 4 στον επιδημιολογικό χάρτη της χώρας, καταγράφονται 64 και 62 νέα κρούσματα του κορωνοϊού, αντίστοιχα. Επιπλέον, 57 περιστατικά εντοπίζονται στην Αργολίδα και 58 στη Λάρισα. Αυξημένη διάδοση, αλλά πολύ χαμηλότερα από την έξαρση του Αυγούστου, παρουσιάζει το Ηράκλειο της Κρήτης, με 86 κρούσματα κορωνοϊού.

Ρέθυμνο και Χανιά εμφανίζουν σημαντικά μειωμένη διάδοση του ιού.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις