Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Ανεμβολίαστη Ευαγγελισμός: Ο σύζυγος της γυναίκας απαντά στους επικριτές του
ΕΛΛΑΔΑ

Ανεμβολίαστη Ευαγγελισμός: Ο σύζυγος της γυναίκας απαντά στους επικριτές του

Ανεμβολίαστη Ευαγγελισμός: Ο σύζυγος της γυναίκας που δεν ήθελε να διασωληνωθεί και πέθανε από κορονοϊό, απαντά στους επικριτές του

Σοκ έχει προκαλέσει η είδηση του θανάτου γυναίκας, η οποία μέχρι την τελευταία στιγμή ήταν αρνήτρια τόσο του εμβολιασμού όσο και της πανδημίας, αρνούμενη μάλιστα να διασωληνωθεί. Η 50χρονη γυναίκα, η οποία ήταν ανεμβολίαστη, είχε ανακοινώσει στις 13 Αυγούστου ότι ήταν θετική στον κορωνοϊό, νοσηλεύθηκε τελικά στον «Ευαγγελισμό», αλλά η κατάσταση της υγείας της επιδεινώθηκε, με αποτέλεσμα οι γιατροί να συστήσουν τη διασωλήνωσή της.

Παρά τη σοβαρότητα της κατάστασής της, η ίδια αρνήθηκε τη διασωλήνωση, με φανατικούς αρνητές να της λένε να ζητήσει τη βοήθεια γνωστού δικηγόρου για τις απόψεις του κατά του κορωνοϊού και να μην επιτρέψει το ιατρικό προσωπικό να προχωρήσει σε περαιτέρω ενέργειες. Μάλιστα, καλούσε σε βοήθεια μέσω του λογαριασμού της στο Facebook. Δυστυχώς, όμως, η γυναίκα έχασε τη μάχη με τον κορωνοϊό, με τον σύζυγό της να ενημερώνει τους διαδικτυακούς τους φίλους για το θάνατό της.

Τι έγραφε στις αναρτήσεις της

Η γυναίκα ήταν αρνήτρια του κορωνοϊού και φυσικά του εμβολιασμού, όπως δείχνουν οι αναρτήσεις της στο Facebook. Σε μία από αυτές ανέγραφε: «Η ασπιρίνη λέει θα δοκιμαστεί ως πιθανό φάρμακο κατά του ιού σε βρετανική έρευνα. Να δεις στο τέλος θα μας πουν ότι περνάει με κοτόσουπα και βεντούζες». Η ίδια σχολίαζε: «Η γιαγιάκα μου η γλυκιά τώρα δικαιώνεται».

Σε ένα άλλο ποστ ειρωνευόταν με μια φωτογραφία που κυκλοφορεί στα social media και κοροϊδεύει όσους έχουν εμβολιαστεί, λέγοντας εμμέσως πως αυτοί είναι που φοβούνται, ακόμη κι αν έκαναν το εμβόλιο, ενώ αναρτούσε φωτογραφίες από διαμαρτυρίες αντιεμβολιαστών σε πόλεις της Ελλάδας.

Στα μέσα Ιουλίου είχε κάνει ανάρτηση, ειρωνευόμενη πάλι τα μέτρα προστασίας για τις διακοπές, με μια φωτογραφία ενός ήρωα από την ταινία «Star Wars» που βγαίνει από τη θάλασσα φορώντας πανοπλία: «Σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, έτσι πρέπει να πηγαίνουμε στην παραλία για να είμαστε ασφαλείς. Από τον Darth Vader; Από τους επαναστάτες; Από τον Groku; Από την βλακεία που μας δέρνει; Δεν ξέρω να σας πω».

Στις 9 Αυγούστου είχε ανεβάσει την είδηση για τον θάνατο οκτώ ηλικιωμένων από τη μετάλλαξη Κ στο Βέλγιο, σχολιάζοντας,

«Πόσο μπροστά το Βέλγιο. Μετάλλαξη Κ. Κι εδώ στην ψωροκώσταινα ασχολούμαστε ακόμα με την Δ. Ξεφτιλιστήκαμε βρε παιδιά, δεν το καταλαβαίνετε; Ρε πώς καταντήσαμε. Υ.Γ.: Κρίμα τα γεροντάκια, μόνο γι’ αυτό λυπάμαι. Χιλιάδες κόσμο έχετε πάρει στον λαιμό σας με τα πειράματα και τα ψέματα, αλλά θα γυρίσει ο τροχός, δεν θα γυρίσει;».

Λίγες ημέρες μετά ανακοίνωσε -πάλι μέσω Facebook- ότι είχε βρεθεί θετική στον κορωνοϊό.

Συγκεκριμένα, στις 13 Αυγούστου έγραψε: «Διπλό χτύπημα για εμάς σήμερα. 1ον, είμαι θετική και με την βούλα. Όχι ότι θα πεθάνουμε κιόλας, αλλά ταλαιπωρία, γραφειοκρατία, ελαφρύ φαγητό και καραντίνα (το σεξ κομμένο). 2ο και πολύ πιο βαρύ και σημαντικό για μένα, το Ρεξάκι δεν την παλεύει άλλο. Μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας θα έχει γίνει αγγελούδι. Περνάμε τις τελευταίες μας στιγμές και δεν μπορώ να του δώσω το 100% όπως του αξίζει. Αχ βρε αγόρι μου, ας ζούσες εσύ κι εγώ περνάω 10 κοβιντ. Βάρυναν τα ματάκια σου ψυχή μου. Πουτ@@@ ζωή. Τέλος».

Λίγες ημέρες αργότερα, με την κατάσταση της υγείας της να επιδεινώνεται και τους γιατρούς να ζητούν να τη διασωληνώσουν, η 50χρονη έγραψε: «Βοήθεια. Με διασωληνώνουν ενάντια στη θέλησή μου. Π. Α., Ευαγγελισμός, δωμάτιο 660. Ενημερώστε όποιον μπορεί να με βοηθήσει».

Στην έκκλησή της φαίνεται πως απάντησαν πολλοί αρνητές του κορωνοϊού, με κάποιους από αυτούς να της λένε να επικοινωνήσει με γνωστό δικηγόρο και υπερασπιστή των αντιεμβολιαστών, προκειμένου να τη βοηθήσει. Αυτή ήταν και η τελευταία της ανάρτηση.

Οι αναρτήσεις του συζύγου της και η έκκληση για εντατικολόγο

Ο σύζυγός της, ο οποίος γιόρταζε του Αγίου Αλεξάνδρου, ενημέρωσε τους διαδικτυακούς του φίλους για την κατάσταση της υγείας της συζύγου του, αναφέροντας ότι ήταν διασωληνωμένη, και ζήτησε ένα θαύμα από την Παναγία. Συγκεκριμένα, έγραψε: «Φίλοι μου και μη, και συγγενείς, ευχαριστώ πολύ για τις ευχές και ανταποδίδω, αλλά λόγω της καταστάσεως της υγείας της Αντιγόνης που είναι η ζωή μου, το κορίτσι μου, η οποία είναι διασωληνωμένη στην ΜΕΘ του νοσοκομείου Ευαγγελισμός λόγω κορωνοϊού εδώ και οκτώ μέρες, δεν γιορτάζω. Εύχομαι η Παναγία μας να κάνει ένα θαύμα ακόμα και να γυρίσει σπίτι της, ελπίζω να μη με παρεξηγήσετε. Ευχαριστώ πολύ».

Πριν από δύο ημέρες, την 1η Σεπτεμβρίου, ζητούσε τη βοήθεια των διαδικτυακών του φίλων προκειμένου να βρει έναν εντατικολόγο πνευμονολόγο, γράφοντας: «Χρειάζομαι έναν καλό εντατικολόγο πνευμονολόγο, όποιος γνωρίζει ας με ενημερώσει».

Χθες, με ανάρτησή του, ενημέρωσε πως η σύζυγός του τελικά δεν τα κατάφερε στη μάχη της με τον κορωνοϊό,

«Με ευλόγησε ο Θεός να γνωρίσω στην ζωή μου έναν μοναδικό άνθρωπο, δίκαιο, έδινε τα πάντα σε όλους, φίλη μοναδική, αγαπούσε με ενεργητική αγάπη, τα έβαζε με θεούς και δαίμονες, ιδιοφυΐα εξαιρετική, δίψα για την ζωή και μέσα σε όλα, μια δύναμη μα κρυφά ευαίσθητη, δεν ακολουθούσε τον εύκολο δρόμο, τίμησε καθολικά το στεφάνι της, προ πάντων ήταν Γυναίκα. Η ζωή από μικρή την ταλαιπώρησε πολύ και με δύσκολους αγώνες προσωπικούς, μόνη της σήκωσε το ανάστημά της και πάλεψε σα θεριό για τα πιστεύω της, για την επιβίωσή της. Σήμερα στις 13:16 αυτός ο άγγελος, ο δικός μου άγγελος, το κορίτσι μου, πέταξε από την αγκαλιά μου για τους ουρανούς».

Πολλοί έσπευσαν να τον συλλυπηθούν για την απώλειά του, ενώ άλλοι σχολίασαν πως θα έπρεπε να ντρέπονται όλοι αυτοί οι αρνητές και οι ψεκασμένοι, που πήραν στον λαιμό τους την άτυχη γυναίκα, η οποία είχε πειστεί ότι δεν υπάρχει κορωνοϊός και πως η διασωλήνωση δεν θα της έκανε καλό.

Εισαγγελική παρέμβαση για τρίτα πρόσωπα

Μάλιστα, πολλοί ζήτησαν και την παρέμβαση εισαγγελέα για τα σχόλια αυτά. Τελικά, το πρωί της Παρασκευής, όπως έγινε γνωστό, η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας ξεκίνησε τη διενέργεια έρευνας, η οποία δεν αφορά τους γιατρούς του νοσοκομείου, οι οποίοι κατέβαλαν κάθε προσπάθεια για την εκτέλεση του καθήκοντός τους, ζητώντας ακόμη και εισαγγελική παραγγελία για να διασωληνωθεί η ασθενής – κάτι που τελικά έγινε αν και ήταν ήδη αργά- αλλά για τρίτα πρόσωπα, τα οποία φέρεται να απέτρεψαν ή να εμπόδισαν τους γιατρούς από την έγκαιρη διασωλήνωσή της.

Ο σύζυγος απαντά στους επικριτές του

Ο ίδιος πάντως αφού απαντάει σε οξύ ύφος στους επικριτές του, σχολιάζει ότι όταν ο ασθενής δεν θέλει κάτι, είναι ελεύθερος να το κάνει και επαναλαμβάνει τις θεωρίες περί χούντας.

Η ανάρτηση του Αλέξανδρου Μιρμίρολγου:

Καλησπέρα σας, θέλω να σας ευχαριστήσω όλους σας φίλους και γνωστούς από τα βάθη της καρδιάς μου για τα μηνύματά σας, την στήριξή σας, και την βοήθεια που πρόσφεραν ολές αυτές τις μέρες, να είστε όλοι καλά και πάλι ευχαριστώ για τον άδικο χαμό της συζύγου μου. Και θέλω να πω σε μερικούς όταν οι άνθρωποι πενθούν είναι άσχημο και απάνθρωπο αυτό που κάνετε, διότι δεν τα γνωρίζετε όλα και η κρίση σας είναι λανθασμένη. θα ήθελα να φύγετε από το προφιλ μου όλοι εσείς που τα γράψατε αυτά.

Δεν είστε θεοί, ούτε ο κριτές της Βίβλου, ένας μονο κρίνει και αυτός είναι ο Χριστός. Και προς γνώσιν ο Αντωνιάδης συμφώνησε να διασωληνωθεί διότι ήταν σε κρίσιμη κατάσταση, οπότε πάρτε πίσω ότι είπατε, όλοι εμείς συμφωνούσαμε για να διασωληνωθεί, επίσης πάρτε τις ασυναρτησίες σας πίσω και τέλος όταν ο ασθενής δεν θέλει κάτι, είναι ελεύθερος να το κάνει.. Επίσης εσείς δημιοσιόγραφοι της φακής μη με ξαναενοχλήσετε όυτε καλημέρα να μη μου πείτε ούτε να γράψετε ούτε να πείτε, σας δηλώνω θα υπάρξουν συνέπειες άμα αντιληφθώ το οτιδήποτε, δρόμο τώρα.

Διότι θα περάσουν οι μέρες του πένθους μου και θα γυρίσω δριμύτερος στις ίδιες απόψεις και στους ίδιους αγώνες κατά της χούντας που θέλετε να επιβάλεται. Λοιπόν τα κουβαδάκια σας και σε άλλη παραλία. Ευχαριστώ πολύ. (σσ. Η σύνταξη και η ορθογραφία είναι του συντάκτη της ανάρτησης).

απάντηση_σύζυγος αντιεμβολιάστριας
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις