Μίκης Θεοδωράκης – Στέλιος Καζαντζίδης: Σπάνια τηλεοπτική στιγμή

ΕΛΛΑΔΑ

Μίκης Θεοδωράκης – Στέλιος Καζαντζίδης: Σπάνια τηλεοπτική στιγμή

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

Μίκης Θεοδωράκης - Στέλιος Καζαντζίδης: Ο Στέλιος Καζαντζίδης είχε περάσει στην αιωνιότητα 20 χρόνια πριν, στις 14 Σεπτεμβρίου 2001

02.09.2021 | 23:44

Μια σπάνια τηλεοπτική συνάντηση δύο ιερών τεράτων, του Μίκη Θεοδωράκη και του Στέλιου Καζαντζίδη, είχε γίνει πριν από μερικά χρόνια. Ο Μίκης Θεοδωράκης έφυγε από τη ζωή σήμερα, 2 Σεπτεμβρίου 2021 σε ηλικία 96 ετών. Ο Στέλιος Καζαντζίδης είχε περάσει στην αιωνιότητα 20 χρόνια πριν, στις 14 Σεπτεμβρίου 2001. Ο μεγαλύτερος συνθέτης της Ελλάδας και ο σπουδαιότερος τραγουδιστής είχαν συνεργαστεί δισκογραφικά (Απονες Εξουσίες, Πολιτεία Α’ κ.λπ.) και το αποτέλεσμα έμεινε στην ιστορία.

Πολλές δεκαετίες αργότερα συναντήθηκαν στην εκπομπή του Θανάση Λάλα στον ΣΚΑΪ. Ο Μίκης με το πούρο του και ο Καζαντζίδης συνεσταλμένος («φοβόταν να τραγουδήσει», είπε ο Θεοδωράκης), θυμήθηκαν τη γνωριμία τους, τις συνεργασίες τους, τα παλιά. Κάποια στιγμή, ο Καζαντζίδης ζήτησε «μια κιθαρίτσα» και μπροστά στις κάμερες τραγούδησε μαζί με τον Μίκη Θεοδωράκη τις «Απονες Εξουσίες» και το «Σαββατόβραδο».

Δείτε το σπάνιο τηλεοπτικό ντοκουμέντο

Exit mobile version