Πώς γυαλίζουν τα ποτήρια: Θαμπώνουν μετά το πλυντήριο; Να η λύση!

PLUS

Πώς γυαλίζουν τα ποτήρια: Θαμπώνουν μετά το πλυντήριο; Να η λύση!

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

Πώς γυαλίζουν τα ποτήρια: Τα θαμπά ποτήρια οφείλονται κυρίως σε δύο λόγους

01.09.2021 | 18:14

Θαμπά ποτήρια μετά από το πλύσιμο τους στο πλυντήριο πιάτων; Όχι πια, γιατί υπάρχουν λύσεις και μάλιστα εύκολες και γρήγορες.
Τα θαμπά ποτήρια οφείλονται κυρίως σε δύο λόγους, το σκληρό νερό και το χάραγμα. Το σκληρό νερό περιέχει μεγάλη ποσότητα αλάτων, τα οποία παραμένουν επάνω στα ποτήρια δημιουργώντας ένα λεπτό στρώμα. Το στρώμα αυτό δεν απομακρύνεται κατά το πλύσιμο γιατί το σκληρό νερό δεν αφήνει το σαπούνι να αφρίσει και έτσι  τα ποτήρια παραμένουν θαμπά. Το χάραγμα συμβαίνει όταν τμήματα του γυάλινου ποτηριού έχουν φθαρεί εξαιτίας της τακτικής χρήσης και των πλυσιμάτων. Σε αυτή την περίπτωση δεν υπάρχει λύση γιατί το θάμπωμα των ποτηριών οφείλεται στη φυσιολογική φθορά.

Καθαρίστε τα θαμπά ποτήρια με φυσικά καθαριστικά

Τα καλά νέα είναι ότι τα θαμπά ποτήρια εξαιτίας του σκληρού νερού καθαρίζονται εύκολα με προϊόντα που έχετε στο σπίτι σας. Η οδοντόκρεμα και το λευκό ξύδι μπορούν να κάνουν τα ποτήρια σας να λάμπουν και να φαίνονται σαν καινούργια.
Ακολουθείστε μια από τις 2 απλές μεθόδους για να καθαρίσετε τα θαμπά ποτήρια.

Μέθοδος 1: Με οδοντόκρεμα

Απλώστε την οδοντόκρεμα μέσα και έξω από το ποτήρι.

Συμβουλή

Χρησιμοποιήστε την απλή, λευκή οδοντόκρεμα που δεν περιέχει χρωστικές και αρωματικές ουσίες.

Στη συνέχεια με μια παλιά καθαρή οδοντόβουρτσα τρίψτε για να την απομακρύνετε.
Η οδοντόκρεμα είναι ένα ήπιο λειαντικό και καθώς απομακρύνεται αφαιρεί και το λεπτό στρώμα των αλάτων χωρίς να προκαλεί ζημιά στα ποτήρια.

Μέθοδος 2: Με λευκό ξύδι

Γεμίστε ένα μπολ με λευκό ξύδι και βυθίστε τα ποτήρια μέσα σε αυτό. Αφήστε τα για λίγο και βγάλτε τα. Θα εκπλαγείτε με το αποτέλεσμα, τα ποτήρια σας θα λάμπουν.

Το ποτήρια μπορεί να λάμπουν αλλά έχουν την μυρωδιά του ξυδιού, που είναι αρκετά έντονη. Ευτυχώς, όσο το ξύδι εξατμίζεται καθώς στεγνώνει, η μυρωδιά εξαφανίζεται. Για ακόμα καλύτερο αποτέλεσμα, ξεπλύνετε τα ποτήρια κάτω από τρεχούμενο κρύο νερό.

Exit mobile version