Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Μίνα Γκάγκα – υπουργείο Υγείας: Η πνευμονολόγος και πρόεδρος του ΚΕΣΥ, χρέη αναπληρώτριας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μίνα Γκάγκα – υπουργείο Υγείας: Η πνευμονολόγος και πρόεδρος του ΚΕΣΥ, χρέη αναπληρώτριας

Μίνα Γκάγκα - υπουργείο Υγείας: Η πνευμονολόγος και πρόεδρος του ΚΕΣΥ, Μίνα Γκάγκα, αναλαμβάνει αναπληρώτρια υπουργός Υγείας μετά την ανακοίνωση του ανασχηματισμού.

Τη θέση της αναπληρώτριας υπουργού Υγείας, αρμόδιας για τις υπηρεσίες Υγείας, έλαβε μετά τον νέο ανασχηματισμό η πνευμονολόγος Ασημίνα Γκάγκα. Η επιλογή αυτή του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη φαίνεται πως συνιστά μία επιβράβευση για τους γιατρούς που όλο αυτό το διάστημα της πανδημίας έδωσαν μάχη ενάντια στον κορωνοϊό μέσα από τις πρώτες γραμμές στα νοσοκομεία και τις ΜΕΘ. Η κυρία Γκάγκα άλλωστε εκτός από πνευμονολόγος είναι η Συντονίστρια Διευθύντρια της 7ης Πνευμονολογικής  Κλινικής στο Νοσοκομείο «Σωτηρία» από το 2006.

Όπως αναφέρει στο βιογραφικό της σπούδασε Ιατρική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, ολοκλήρωσε διδακτορικές σπουδές και μετεκπαιδεύτηκες στο Λονδίνο. Είναι κλινική Ιατρός, ωστόσο ασχολείται με την έρευνα και ιδίως με μελέτες μελέτες για την πρόληψη και την ανακούφιση στο άσθμα και τον καρκίνο του πνεύμονα. Έχει υπηρετήσει ως Γραμματέας του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Διαπίστευσης στην Πνευμονολογία (EBAP) ενώ το 2017 οι 35.000 ιατροί-μέλη της Ευρωπαϊκής Πνευμονολογικής Εταιρείας την τίμησαν εκλέγοντάς τη Πρόεδρο της Εταιρείας. Παράλληλα, είναι πρόεδρος του ΚΕΣΥ.

Σημειώνεται ότι μετά τον ανασχηματισμό τη θέση του υπουργού Υγείας έλαβε ο Θάνος Πλεύρης στη θέση του Βασίλη Κικίλια, ενώ με την επιλογή της Ασημίνας Γκάγκα εκτός κυβερνητικού σχηματισμού μένει ο μέχρι πρότινος αναπληρωτής υπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης. Η Ζωή Ράπτη παραμένει υφυπουργός αρμόδια για θέματα Ψυχικής Υγείας.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις