Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Αποστολάκης – ανασχηματισμός: Όταν ο Μητσοτάκης τσακώθηκε με τον Τσίπρα στη Βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αποστολάκης – ανασχηματισμός: Όταν ο Μητσοτάκης τσακώθηκε με τον Τσίπρα στη Βουλή

Αποστολάκης - ανασχηματισμός: Σκληρή αντιπαράθεση στη Βουλή μεταξύ Τσίπρα και Μητσοτάκη, είχε προκαλέσει η υπουργοποίηση του Ευάγγελου Αποστολάκη το 2019

Σκληρή αντιπαράθεση στη Βουλή μεταξύ Αλέξη Τσίπρα και Κυριάκου Μητσοτάκη είχε προκαλέσει η υπουργοποίηση του Ευάγγελου Αποστολάκη, μετά τη διάλυση της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και την απομάκρυνση του Πάνου Καμμένου από το υπουργείο Άμυνας το 2019. “Ποτέ, καμία κυβέρνηση στην μεταπολίτευση δεν επέλεξε πολιτικό προϊστάμενο του στρατεύματος ένα εν ενεργεία στρατιωτικό. Ο τελευταίος ήταν ο Γρηγόρης Σπαντιδάκης ο αρχηγός ΓΕΣ που ορκίστηκε υπουργός Αμυνας στις 21 Απριλίου 1967”, είχε δηλώσει ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο Αλέξης Τσίπρας είχε ανεβάσει τους τόνους απαντώντας: “Ο μόνος λόγος που ζήτησα τον λόγο είναι διότι θεωρώ και πιστεύω ότι άθελά του ο Πρόεδρος της ΝΔ υπέπεσε σε κολοσσιαίο ατόπημα συνέκρινε τον μέχρι χθες αρχηγό ΓΕΕΘΑ Βαγγέλη Αποστολάκη με τον πραξικοπηματία της χούντας Σπαντιδάκη. Η μονη σύγκριση που υπάρχει είναι ότι κατάγονται από το Ρέθυμνο. Είναι ντροπή και να ανακαλέσετε, προσβάλλετε το δημοκρατικό φρόνημα των Ενόπλων Δυνάμεων”.

“Μέσα στον πανικό σας δεν καταλάβατε αυτό που είπα. Ο τελευταίος εν ενεργεία αξιωματικός ήταν ο Σπαντιδάκης, είχε απαντήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, προσθέτοντας: “Το είπα για να δείξω ότι καμία άλλη κυβέρνηση δεν παραβίασε τη διάκριση πολιτικής εξουσίας και ενόπλων δυνάμεων. Σέβομαι το ναύαρχο Αποστολάκη ως αρχηγό ΓΕΕΘΑ και την πρόταση την κάνατε εσείς. Διαφωνώ μαζί του που αποδέχθηκε την πρόταση, αλλά την πρόταση την κάνατε εσείς. Επίσης, πόσο στοίχισε το σόου με τα Μιράζ. Σε ποιον απέδιδαν τιμή; Στον απερχόμενο Καμμένο;”.

Δείτε το βίντεο:

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις