Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

23

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Νίκη Ταλιμπάν – Αφγανιστάν: Με πυροβολισμούς πανηγυρίζουν για την αποχώρηση των ΗΠΑ
ΚΟΣΜΟΣ

Νίκη Ταλιμπάν – Αφγανιστάν: Με πυροβολισμούς πανηγυρίζουν για την αποχώρηση των ΗΠΑ

Νίκη Ταλιμπάν - Αφγανιστάν: Πυροτεχνήματα φώτισαν το νυχτερινό ουρανό της Καμπούλ

Με ριπές όπλων στον αέρα και πυροτεχνήματα πανηγύρισαν οι Ταλιμπάν τη νύχτα την αποχώρηση των τελευταίων Αμερικανών στρατιωτικών από το Αφγανιστάν έπειτα από είκοσι χρόνια πολέμου. Δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου στην πόλη κατέγραψαν πυρά από διαφορετικές θέσεις υπό τον έλεγχο των Ταλιμπάν και μαχητές του ισλαμιστικού κινήματος να ανταλλάσσουν συγχαρητήρια σε σημεία ελέγχου στη λεγόμενη πράσινη ζώνη, ενώ πυροτεχνήματα φώτισαν το νυχτερινό ουρανό της Καμπούλ μόλις επιβεβαιώθηκε από το Πεντάγωνο και τους Ταλιμπάν η ολοκλήρωση της εκκένωσης των Αμερικανών.

«Λατρεύω τη δουλειά μου»: Η συγκινητική φωτογραφία που ανήρτησε Αμερικανίδα πεζοναύτης λίγο πριν σκοτωθεί στο μακελειό της Καμπούλ

https://twitter.com/NewsTaliban/status/1432454947249999873?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1432454947249999873%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.iefimerida.gr%2Foembed%3Furl%3Dhttps3A2F2Ftwitter.com2FNewsTaliban2Fstatus2F1432454947249999873provider%3Dtwitter

Ταλιμπάν: «Γράψαμε Ιστορία»

«Γράψαμε γι’ άλλη μια φορά ιστορία», πανηγύρισε αξιωματούχος των Ταλιμπάν. «Τα είκοσι χρόνια κατοχής του Αφγανιστάν από τις ΗΠΑ και το NATO τέλειωσαν απόψε», ανέφερε μέσω Twitter ο Ανάς Χακάνι, στέλεχος του ισλαμιστικού κινήματος. «Είμαι πολύ ευτυχής έπειτα από είκοσι χρόνια τζιχάντ (σ.σ. ‘ιερού πολέμου’), θυσιών και δυσκολιών, που έχω την ικανοποίηση να βλέπω αυτές τις ιστορικές στιγμές» Η επικράτηση των Ταλιμπάν με την αποχώρηση χθες βράδυ των τελευταίων αμερικανών στρατιωτικών από το Αφγανιστάν έπειτα από 20 χρόνια πολέμου ανήκει σε «όλους» τους Αφγανούς, δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος των Ταλιμπάν, διαβεβαιώνοντας ταυτόχρονα ότι το ισλαμιστικό κίνημα θέλει να διατηρήσει «καλές διπλωματικές σχέσεις» με τις ΗΠΑ.

«Συγχαρητήρια στο Αφγανιστάν (…) Αυτή η νίκη ανήκει σε όλους μας», είπε ο Ζαμπιχουλάχ Μουτζάχιντ, που εκφράστηκε στο αεροδρόμιο της Καμπούλ. «Θέλουμε να έχουμε καλές διπλωματικές σχέσεις με τις ΗΠΑ και όλο τον κόσμο». Ο ίδιος συμπλήρωσε ότι ήττα των ΗΠΑ αποτελεί «μάθημα» για άλλους εισβολείς και για όλο τον κόσμο. «Αυτό είναι μεγάλο μάθημα για άλλους εισβολείς για τις μελλοντικές γενιές μας. Αποτελεί επίσης μάθημα για τον κόσμο», πρόσθεσε.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις