Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Μάρεϊ – Τσιτσιπάς κόντρα: Συνέχεια στο “επεισόδιο” δίνει ο Σκωτσέζος
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Μάρεϊ – Τσιτσιπάς κόντρα: Συνέχεια στο “επεισόδιο” δίνει ο Σκωτσέζος

Μάρεϊ - Τσιτσιπάς κόντρα: Συνέχεια στη μεταξύ τους κόντρα έδωσε ο Αντι Μάρεϊ μέσα από μια ανάρτησή του στο Twitter με αποδέκτη τον Στέφανο Τσιτσιπά

Ο Άντι Μάρεϊ συνεχίζει να ρίχνει λάδι στη φωτιά με αφορμή τις διακοπές που ζήτησε ο Στέφανος Τσιτσιπάς στη μεταξύ τους αναμέτρηση στο πλαίσιο του US Open. Ο άλλοτε Νο 1 της παγκόσμιας κατάταξης Σκωτσέζος τενίστας μετά την ήττα του με 3-2 σετ από τον Έλληνα πρωταθλητή δήλωσε πως «έχασα τον σεβασμό μου προς τον Τσιτσιπά», με αφορμή τα breaks που ζήτησε ο τελευταίος, αλλά πριν από λίγο το… κλιμάκωσε, με ανάρτησή του στο Twitter. «Το γεγονός της ημέρας. Ο Στέφανος Τσιτσιπάς χρειάζεται διπλάσιο χρόνο για να πάει στην τουαλέτα απ’ ό,τι ο Τζεφ Μπέζος για να πετάξει στο Διάστημα. Ενδιαφέρον», έγραψε, σε εμφανώς ειρωνικό τόνο, ο Άντι Μάρεϊ, ποστάροντας μάλιστα μια… τουαλέτα και ένα διαστημόπλοιο στο τέλος του κειμένου.

https://twitter.com/andy_murray/status/1432677183030538248

Τι είπε ο Μάρεϊ μετά τον επικό αγώνα των 5 ωρών

Στη συνέντευξη Τύπου μετά το ματς, ο Μάρεϊ ήταν εκνευρισμένος από τις συνεχείς διακοπές που θεωρεί ότι προκαλούσε επίτηδες ο Έλληνας τενίστας. «Μίλησα στην ομάδα μου πριν από το ματς και είπαμε να το περιμένω αυτό, να είμαι προετοιμασμένος αν τα πράγματα δεν πήγαιναν όπως θα ήθελε», είπε ο άλλοτε Νο 1 τενίστας στον κόσμο. «Αυτό, λοιπόν, έκανα. Αλλά το θέμα είναι ότι δεν μπορείς να σταματήσεις αυτό που σε επηρεάζει σωματικά. Όταν παίζεις ένας σκληρό ματς σαν αυτό και σταματάς για επτά-οκτώ λεπτά, τότε κρυώνεις. Μπορείς να είσαι προετοιμασμένος ψυχολογικά όσο θέλεις, όμως το θέμα είναι ότι σε επηρεάζει και σωματικά όταν σταματάς για τόσο πολύ και πολλές φορές σε ένα ματς».

«Νομίζω ότι πήρε το ιατρικό τάιμ άουτ μόλις κέρδισα το τρίτο σετ. Και στο τέταρτο, όταν ήμουν πάνω με 0-30, άλλαξε τη ρακέτα του ή δεν ξέρω τι άλλο έκανε. Δεν μπορεί να είναι σύμπτωση όταν συμβαίνει σε αυτές τις στιγμές. Σε αυτό δεν προκαλούσε κανένα πρόβλημα. Το ματς συνεχίστηκε για πάνω από δύο ώρες και ήταν εντάξει, η κίνησή του ήταν μια χαρά. Είναι απογοητευτικό γιατί νιώθω ότι επηρέασε την εξέλιξη του ματς, όχι απαραίτητα ότι θα κέρδιζα, αλλά σίγουρα επηρέασε όσα γίνονταν μετά από αυτά τα διαλείμματα. Τον έχω ψηλά, θεωρώ ότι είναι εξαιρετικός παίκτης. Ότι είναι καλός για το παιχνίδι. Αλλά δεν έχω χρόνο για αυτά τα πράγματα και έχασα τον σεβασμό μου προς αυτόν».

Θεωρεί, λοιπόν, ότι το παρατράβηξε;

«Έτσι νιώθω. Αν όλοι οι άλλοι θεωρούν ότι είναι εντάξει και δεν υπάρχει θέμα, τότε εγώ μπορεί να είμαι παράλογος. Αλλά νομίζω ότι είναι ανοησίες και το ξέρει και ο ίδιος». Ξεκαθάρισε, πάντως, ότι δεν στηρίζει αυτό που ισχυρίστηκε ο Ζβέρεφ στο Σινσινάτι, δηλαδή ότι χρησιμοποίησε το κινητό. «Δεν νομίζω. Δεν θα είχα ιδέα, βέβαια. Αλλά δεν τον κατηγορώ για αυτό. Ξέρει. Ξέρουν και οι άλλοι παίκτες. Το γεγονός ότι μίλησα με την ομάδα μου πριν από το ματς δείχνει ότι το περιμέναμε. Μπορείτε να πείτε ότι δεν έπρεπε να με επηρεάσει. Είναι, όμως, δύσκολο όταν παίζεις ένα τόσο σκληρό ματς σε αυτές τις συνθήκες και υπάρχουν διακοπές. Πνευματικά μπορείς να το σταματήσεις, όχι όμως και σωματικά».

Και κατέληξε: «Κάθομαι εδώ μετά από ένα ματς με έναν από τους καλύτερους στον κόσμο και αντί να λέω πόσο φανταστικός είναι, πόσο καλός είναι για το παιχνίδι, πόσο καλό ήταν για μένα που έπαιξα τόσο καλά μετά από όσα συνέβησαν τα τελευταία χρόνια, μιλάω για τα bathroom breaks και τα ιατρικά τάιμ άουτ και τις καθυστερήσεις. Είναι ανοησίες, δεν είναι σωστό».

Ο Μάρεϊ ήταν τόσο εκνευρισμένος που στο τέλος του ματς είχε έναν εντελώς τυπικό χαιρετισμό με τον Τσιτσιπά, κουνώντας παράλληλα υποτιμητικά το κεφάλι του, όπως μπορείτε να δείτε και στο τέλος του βίντεο που ακολουθεί.

https://twitter.com/tennis_gifs/status/1432467750161629189?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1432467750161629189%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.protothema.gr%2Fsports%2Farticle%2F1156653%2Fnea-epithesi-marei-se-tsitsipa-to-toilet-break-tou-krata-perissotero-kai-apo-to-taxidi-tou-tzef-bezos-sto-diastima%2F

Aπάντηση Τσιτσιπά: Ακολουθώ τους κανόνες

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς, πάντως, δεν άφησε αναπάντητα τα όσα του καταλόγισε ο Άντι Μάρεϊ. «Αν θέλει κάτι να μου πει, πρέπει να μιλήσουμε οι δυο μας και να καταλάβουμε τι πήγε λάθος», δήλωσε ο Έλληνας τενίστας όταν ενημερώθηκε ότι ο Μάρεϊ δήλωσε ότι έχασε τον σεβασμό του προς εκείνον. «Δεν νομίζω ότι παραβίασα κανέναν κανονισμό. Είναι σίγουρα κάτι για το οποίο πρέπει να μιλήσουμε. Δεν ξέρω πώς νιώθει ο αντίπαλός μου όταν είμαι εκεί και παίζω ένα ματς. Και δεν είναι η προτεραιότητά μου. Εφόσον ακολουθώ τους κανόνες, αυτό που λέει η ATP, τα υπόλοιπα είναι εντάξει. Δεν έχω τίποτα εναντίον του, απολύτως τίποτα», πρόσθεσε.

Όσο γιατί άργησε τόσο πολύ στο toilet break, ο Τσιτσιπάς είπε: «Είναι ξεκάθαρο ότι πήρα μαζί τα ρούχα μου. Τόσο χρόνο μου παίρνει να αλλάξω τα ρούχα και να μπω στο γήπεδο. Δεν ξέρω αν υπάρχει κανόνας για αυτό. Ξέρω, όμως, ότι μπορείς να πάρεις δύο toilet breaks στα πέντε σετ και ένα στα τρία. Το έχω ακολουθήσει αυτό μέχρι τώρα, ποτέ δεν έχω παραβιάσει κανονισμό, δεν βλέπω γιατί να υπάρχει πρόβλημα».

Τέλος, ο Στέφανος Τσιτσιπάς σχολίασε και όσα υποστήριξε πριν από λίγες μέρες ο Ζβέρεφ, μετά τον αγώνα τους στο Σινσινάτι: «Δεν το έχω κάνει ποτέ στην καριέρα μου. Δεν ξέρω τι είδους φαντασία μπορεί να φτάσει σε αυτό το σημείο. Δεν είναι κάτι που θέλω να πάρω στα σοβαρά, γιατί είναι γελοίο να το σκέφτομαι»

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις