Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Συγκέντρωση αντιεμβολιαστών Σύνταγμα: Επεισόδια στο κέντρο
ΕΛΛΑΔΑ

Συγκέντρωση αντιεμβολιαστών Σύνταγμα: Επεισόδια στο κέντρο

Συγκέντρωση αντιεμβολιαστών Σύνταγμα: Συγκεντρώσεις στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού και των μέτρων

Συγκέντρωση κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού πραγματοποιείται αυτή την ώρα στην πλατεία Συντάγματος αλλά και στον Λευκό Πύργο στη Θεσσαλονίκη. Οι συγκεντρωμένοι διαδηλώνουν εναντίον των μέτρων της κυβέρνησης και του υποχρεωτικού εμβολιασμού. Με τις Ελληνικές σημαίες και τα πανό στα χέρια, οι διαδηλωτές  στο Σύνταγμα  φωνάζουν συνθήματα κατά του εμβολίου κατά των μέτρων που θέσπισε η κυβέρνηση ενώ όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες δεν τηρούνται οι απαιτούμενες αποστάσεις. Μεταξύ άλλων, στο συλλαλητήριο καλεί η κίνηση «Ελεύθεροι Ξανά» που έχει συγκροτήσει ο γιατρός Φαίδων Βόβολης.

Η συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη

Πάνω από 200 άτομα συγκεντρώθηκαν απόψε μπροστά από τον Λευκό Πύργο και στη συνέχεια πραγματοποιησαν πορεία διαμαρτυρίας για τους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς. Αξίζει να σημειωθεί ότι πολλοί συγκεντρωμένοι κρατάνε ελληνικές σημαίες ενώ όπως αναφέρουν οι ίδιοι, διοργανωτής είναι ο “Ελληνικός λαός”. “Δεν θέλουμε καμία υποχρεωτικότητα γι’ αυτό αγωνιζόμαστε στο δρόμο” φωνάζουν μεταξύ των συνθημάτων.

 

Αποπνικτική η ατμόσφαιρα στο κέντρο της Αθήνας – Κλειστός ο σταθμός του Μετρό

Σύμφωνα με τις πληροφορίες από τον ΣΚΑΪ, έγινε χρήση χημικών από την Αστυνομία όταν ομάδα διαδηλωτών έριξε αντικείμενα, ενώ κάδος σκουπιδιών πήρε φωτιά, με αποτέλεσμα η ατμόσφαιρα να είναι αποπνικτική.

Επιπλέον, ακούγονται συναγερμοί αυτοκινήτων. Επίσης, σημειώνεται πως έχει κλείσει ο σταθμός μετρό του Συντάγματος.

Οπως αναφέρεται στον ΣΚΑΪ, οι συγκεντρωμένοι κατέβηκαν την Ερμού, φωνάζοντας συνθήματα και ρίχνοντας αντικείμενα, με την πλατεία του Συντάγματος να έχει αδειάσει. Οι διαδηλωτές ρίχνουν πέτρες και αντικείμενα, και οι αστυνομικοί απαντούν με κρότους λάμψης και χημικά. Μάλιστα, έκανε την εμφάνιση της και Αύρα της αστυνομίας με σκοπό την απομάκρυνση των διαδηλωτών με την εκτόξευση νερού.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις