Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Βάσεις 2021 minedu.gov.gr: Αγωνία τέλος για όσους έδωσαν Πανελλήνιες
ΕΛΛΑΔΑ

Βάσεις 2021 minedu.gov.gr: Αγωνία τέλος για όσους έδωσαν Πανελλήνιες

Βάσεις 2021 minedu.gov.gr:Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να πληροφορούνται τα αποτελέσματά τους μέσω της ιστοσελίδας του υπουργείου

Αγωνία τέλος για τους υποψηφίους στις Πανελλήνιες 2021, καθώς σήμερα το πρωί ανακοινώθηκαν στην ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων οι Βάσεις 2021 για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να πληροφορούνται τα αποτελέσματά τους μέσω της ιστοσελίδας του υπουργείου, https://results.it.minedu.gov.gr, πληκτρολογώντας α) τον οκταψήφιο κωδικό αριθμό τους και β) τα τέσσερα αρχικά γράμματα των προσωπικών τους στοιχείων (Επώνυμο – Όνομα – Πατρώνυμο – Μητρώνυμο).

Υπενθυμίζεται ότι φέτος ισχύει μια μεγάλη αλλαγή στην ανακοίνωση των Βάσεων, καθώς οι υποψήφιοι μπορούν να λάβουν τα αποτελέσματα και με SMS. Ταυτόχρονα με την ηλεκτρονική ανάρτηση, τα αποτελέσματα έχουν αποσταλεί ηλεκτρονικά στις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, προκειμένου να προωθηθούν στα σχολεία ευθύνης τους, για να εκτυπωθούν καταστάσεις των επιτυχόντων που θα αναρτηθούν στα λύκεια ως το μεσημέρι.

Οι εκτιμήσεις

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις των βάσεων εισαγωγής, μεταξύ των περιζήτητων σχολών, η Ιατρική Αθηνών εκτιμάται ότι θα κινηθεί ανοδικά στις 18.710 μονάδες (αύξηση κατά 460 μονάδες), η Νομική Αθηνών στις 18.140 (άνοδος κατά 90 μονάδες) και η Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του ΕΜΠ (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο) προβλέπεται ότι θα κινηθεί κοντά στις 18.425 μονάδες, με βάση αυξημένη κατά 450 μονάδες σε σχέση με την περυσινή. Οι δυο από τους τρεις παράγοντες που διαμορφώνουν τις Βάσεις είναι οι προσφερόμενες θέσεις στα ΑΕΙ και οι επιδόσεις των υποψηφίων. Ο τρίτος παράγων, ο τρόπος δηλαδή που δήλωσαν οι υποψήφιοι τις Σχολές – και που είναι πάντοτε άγνωστος – ευθύνεται και για τις «εκπλήξεις» που δημιουργούν οι Βάσεις.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις