Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Αφγανός – Πεδίον του Άρεως: Συνελήφθη επίδοξος εμπρηστής
ΕΛΛΑΔΑ

Αφγανός – Πεδίον του Άρεως: Συνελήφθη επίδοξος εμπρηστής

Αφγανός - Πεδίον του Άρεως: Ο άνδρας, αφγανικής καταγωγής προσπάθησε να προκαλέσει εμπρησμό και έγινε άμεσα αντιληπτός

Στην σύλληψη ενός άνδρα, Αφγανικής καταγωγής προχώρησαν το μεσημέρι της Παρασκευής, άνδρες των ΜΑΤ στο Πεδίον του Άρεως. Ο αλλοδαπός προσπάθησε να προκαλέσει εμπρησμό και έγινε άμεσα αντιληπτός από άτομα που βρίσκονταν στον χώρο που κάλεσαν την αστυνομία. Σε κοντινή απόσταση βρίσκονταν άνδρες των ΜΑΤ που εντόπισαν τον δράστη και τον συνέλαβαν.

Ζάκυνθος: Ομολόγησε και προφυλακίστηκε 55χρονος για εμπρησμούς

Προφυλακιστέος κρίθηκε, με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, ένας 55χρονος στη Ζάκυνθο, με την κατηγορία του εμπρησμού. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο εν λόγω άνδρας φαίνεται να είναι ο υπεύθυνος για τη μεγάλη φωτιά, το περασμένο Σάββατο (21/8) στο χωριό Αργάσι Ζακύνθου, όπου οι φλόγες έφτασαν στα πρώτα σπίτια, αλλά και για μια δεύτερη, μικρότερη, πυρκαγιά στο όρος Σκοπός.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές που επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο 55χρονος κρυβόταν στο όρος Σκοπός, καθώς σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση, για επίθεση με μαχαίρι σε βάρος πυροσβεστών και δεν είχε πληρώσει την εγγύηση. Με αυτή την αιτιολογία συνελήφθη τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής και μετά από αστυνομική έρευνα, αλλά και αξιοποίηση μαρτυριών, φαίνεται να ομολόγησε ότι αυτός ήταν υπεύθυνος για τις πυρκαγιές. Σημειώνεται ότι, ο κατηγορούμενος είχε απασχολήσει και κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για υποθέσεις εμπρησμών.

Είχε συνεργό ο Αναγνωστόπουλος; Εγκλημα στα Γλυκά Νερά: Τα τρία τηλεφωνήματα που ερευνούν οι Αρχές
Εξελίξεις στο θρίλερ με την αυτοκτονία του διοικητή – Το σημείωμα που βρέθηκε στο αυτοκίνητο
Η μυθιστορηματική ζωή του Άκη: Από αναπληρωτής του Ανδρέα στην ήττα από τον Σημίτη και τη φυλακή
Ούτε ένας εισακτέος στη Σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχανικών Ξάνθης – Τα παράδοξα του νέου συστήματος

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις