Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ / Μίκαελ Ναντίρ πέθανε: Έφυγε από την ζωή ο πρωταγωνιστής της θρυλικής σειράς «Δυναστεία»
ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Μίκαελ Ναντίρ πέθανε: Έφυγε από την ζωή ο πρωταγωνιστής της θρυλικής σειράς «Δυναστεία»

Μίκαελ Ναντίρ πέθανε: Γνώρισε τεράστια επιτυχία με τον ρόλο του Dex Dexter στην «Δυναστεία» το 1983 δίπλα στην Τζόαν Κόλινς

Σε ηλικία σε ηλικία 76 ετών έφυγε από τη ζωή ο ηθοποιός Μίκαελ Ναντίρ, ο οποίος έγινε ευρύτερα γνωστός μέσα από τη θρυλική σειρά «Δυναστεία». Ο ηθοποιός άφησε την τελευταία του πνοή στο σπίτι του στην Βόρεια Καλιφόρνια, έχοντας στο πλευρό του τη σύζυγό του και τον σκύλο τους, Στορμ. Αιτία του θανάτου του ήταν ο καρκίνος και συγκεκριμένα, μία μη θεραπεύσιμη μορφή, που τον ταλαιπωρούσε.

Ο Μίκαελ Ναντίρ γνώρισε τεράστια επιτυχία με τον ρόλο του Dex Dexter στην «Δυναστεία» το 1983 δίπλα στην συμπρωταγωνίστριά του και αγαπημένη του στην σειρά, Τζόαν Κόλινς. Την είδηση γνωστοποίησε η σύζυγός του, Τζόντι Λίστερ στο Facebook.

 

Ο Μίκαελ Ναντίρ στη Δυναστεία

Ο Νέιντερ γνώρισε τεράστια επιτυχία με τον ρόλο του Ντεξ Ντέξτερ στη Δυναστεία το 1983 δίπλα στη Τζόαν Κόλινς, τον Τζον Φορσάιθ και τη Λίντα Έβανς. Το 1991 συμμετείχε επίσης στην διάσημη σειρά Όλα Μου τα Παιδιά ενώ έκανε εμφανίσεις από τις σειρές Cold Case και Law & Order. Ο τηλεοπτικός Ντεξ Ντέξτερ, ο μεγαλύτερος τηλεοπτικός έρωτας και σύζυγος της Τζόαν Κόλινς – Αλέξις Κάριγκτον – Κόλμπι, γεννήθηκε το 1945 στο Σεν Λούις και μεγάλωσε στην Καλιφόρνια. Ο πρώτος ρόλος του στην τηλεόραση ήταν με τη Σάλι Φιλντ στη σειρά «Gidget» του ABC τη σεζόν 1965 – 66 και στη συνέχεια έκανε το ντεμπούτο του στη σαπουνόπερα, παίζοντας στις σειρές «As the World Turns» και «Bare Essence».

Το 1983 μπήκε στο καστ της «Δυναστείας» -εποχή κατά την οποία εκτοξεύθηκε η φήμη του- όπου και παρέμεινε μέχρι το τέλος της σειράς το 1989. Ακολούθησε το «All My Children», περίπου για μία δεκαετία. Ο Μάικλ Νέιντερ όλη του τη ζωή πάλευε με τους εθισμούς. Το 1997 συνελήφθη επειδή οδηγούσε υπό την επήρεια αλκοόλ -με την τότε 13χρονη κόρη του στο αυτοκίνητο- και το 2001, συνελήφθη για διακίνηση κοκαΐνης. Οι εξαρτήσεις προκάλεσαν την απόλυση του από το ABC. Είχε κάνει τρεις γάμους, ο τελευταίος με τη Τζόντι Λίστερ, με την οποία έζησαν 18 χρόνια μέχρι το τέλος της ζωής του.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις