Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Δολοφονία Μεσαρά: Τα σκυλιά «έβαλαν στο κάδρο» τον Ρουμάνο
ΕΛΛΑΔΑ

Δολοφονία Μεσαρά: Τα σκυλιά «έβαλαν στο κάδρο» τον Ρουμάνο

Δολοφονία Μεσαρά: Τα σκυλιά δεν γαύγισαν, όπως θα έκαναν σε παρουσία ξένου στο σπίτι.

Τα τρία σκυλιά του 39χρονου πατέρα δύο ανήλικων κοριτσιών, ο οποίος δολοφονήθηκε με πέντε σφαίρες στη βεράντα του σπιτιού του, στην περιοχή της Μεσσαράς, «έδειξαν» τον δολοφόνο! Το γεγονός ότι τη νύχτα της Δευτέρας, όταν και διαπράχθηκε η εν ψυχρώ και προμελετημένη όπως όλα τα στοιχεία δείχνουν ανθρωποκτονία, που πάγωσε την Κρητη, τα σκυλιά-φύλακες δεν γαύγισαν, όπως θα έκαναν για την οποιαδήποτε παρουσία ξένου, ήταν το πρώτο στοιχείο, που έφερε στο κέντρο του κάδρου της ανάκρισης τον 27χρονο Ρουμάνο. Τον άνθρωπο, που εδώ και τέσσερα χρόνια εργαζόταν στη φύλαξη του κοπαδιού του Νίκου Μπιτσακάκη, γνωστού στο χωριό του το Πετροκεφάλι, με το προσωνύμιο «Λαέρτης». Από τη στιγμή που οι πρώτοι αστυνομικοί έφθασαν στο σπίτι, όπου διαπράχθηκε το έγκλημα με πέντε σφαίρες από κυνηγετικό όπλο και πληροφορήθηκαν τη «σιγή» των σκυλιών, αντελήφθησαν ότι ο δράστης, που πλησίασε στην αυλή του σπιτιού, ήταν πολύ γνωστός της οικογένειας!

Πέτρος Καρσιώτης

από τον Πέτρο Καρσιώτη

Τις ίδιες στιγμές, ο 27χρονος από τη Ρουμανία, ο οποίος, εν τέλει, ομολόγησε και απέδωσε την πράξη του, στην, κατά τους δικούς του ισχυρισμούς, βίαιη συμπεριφορά του θύματος απέναντί του και σε οικονομική διαφορά σε βάρος του, είχε εμφανιστεί στους αστυνομικούς, ως παρ ολίγον το δεύτερο θύμα του δολοφόνου μες την καραμπίνα! Είχε πει, εκμεταλλευόμενος ότι στο εσωτερικό του σπιτιού, μοναδική αυτήκοος μάρτυρας του εγκλήματος ήταν η 7χρονη κόρη του κτηνοτρόφου- η σύζυγος με την άλλη μικρή κόρη είχε πάει στο φαρμακείο- ότι ο δολοφόνος, τον οποίον δεν είχε δει καθαρά στο σκοτάδι, πρώτα πυροβόλησε εναντίον του οικήματος στο οποίο διαμένει, απέναντι από το σπίτι της οικογένειας για να τον σκοτώσει και στη συνέχεια ενώ αυτός κρύφτηκε, πυροβόλησε τον Νίκο Μπιτσακάκη…

Έστρεψε αλλού τις υποψίες

Στη συνέχεια της ανάκρισης, όλη τη νύχτα της Δευτέρας προς Τρίτη, στα γραφεία της Ασφάλειας, έχοντας μελετήσει και τους ισχυρισμούς που θα πρόβαλλε, επιχείρησε να ενοχοποιήσει έναν επιχειρηματία της περιοχής με τον οποίο είχε πρόσφατα προστριβές το θύμα! Όμως, πέρα από τη «σιωπή» των τσοπανόσκυλων, οι αστυνομικοί, βρήκαν στην πορεία και άλλα στοιχεία. Στο οίκημα υπήρχαν πράγματι σημάδια από σκάγια που καρφώθηκαν, αφού όπως απεδείχθη τελικά, ο ίδιος είχε πυροβολήσει για να πείσει για την αγριότητα των δολοφόνων. Όμως, από την αυτοψία που έλαβε χώρα τις πρωϊνές ώρες της Τρίτης, στον τόπο, προέκυπταν στοιχεία, που δεν «κούμπωναν» με τους ισχυρισμούς του, ούτε με τα σημεία, που στεκόταν δήθεν ο άγνωστος δολοφόνος και μπόρεσε να ρίξει σε συγκεκριμένο σημείο του μικρού οικήματος.

Κι άλλες μαρτυρίες

Ήρθαν στη συνέχεια πληροφορίες από άτομα που γνώριζαν και τους δύο, για τις προστριβές του 27χρονου Ρουμάνου με το θύμα και τις διαφορές που είχαν. Κάτω από αυτά τα στοιχεία ο 27χρονος Ρουμάνος αναγκάστηκε να ομολογήσει ότι ήταν ο δράστης του εγκλήματος. Λίγο αργότερα οι αστυνομικοί, προχωρούσαν στη σύλληψη και ενός συμπατριώτη του, ο οποίος φέρεται να παρέδωσε μία εβδομάδα πριν την κυνηγετική καραμπίνα με την οποία διαπράχθηκε η δολοφονία. Ο ίδιος λέει ότι δεν γνώριζε τις προθέσεις του συμπατριώτη του.

Όταν πλέον «έσπασε», μετά από την ολονύκτια εξέταση, ο 27χρονος είπε στους αστυνομικούς της Ασφάλειας Ηρακλείου ότι το θύμα τον εκμεταλλευόταν. Ισχυρίστηκε ότι του χρωστούσε αρκετά χρήματα, ότι τον χτυπούσε και γενικότερα τού συμπεριφερόταν βίαια και απαξιωτικά. Παρουσίασε δηλαδή το θύμα ως έναν άνθρωπο σκληρό και βίαιο που εκμεταλλευόταν στυγνά και εκείνον και άλλα πρόσωπα. Ο 27χρονος ζούσε σε ένα πρόχειρο κατάλυμα στην κτηνοτροφική μονάδα του 39χρονου, ακριβώς απέναντι από το σπίτι της οικογένειας, και είχε με αυτό, άμεση οπτική επαφή. Γνώριζε, ανά πάσα στιγμή, τις κινήσεις του 39χρονου και τις συνήθειες του. Ήταν σε θέση να γνωρίζει ποιος ήταν στο σπίτι και ποιος απουσίαζε. Τον έβλεπε απέναντι τα βράδια και εκείνος έβραζε από μίσος.

Η τελευταία φιλονικία

Σύμφωνα και με πληροφορίες από το Creta Live, λίγη ώρα πριν από την δολοφονία, καυγάδισαν ξανά. Θεώρησε ότι ήταν η «ευκαιρία» γι αυτόν, να εκδικηθεί. Θα σκότωνε τον 39χρονο και θα έστρεφε ύπουλα τις υποψίες της Αστυνομίας στον επιχειρηματία αντίδικο. Το βράδυ της Δευτέρας ο 39χρονος ρέμβαζε, όπως κάθε βράδυ, στον καναπέ της βεράντας του. Η μικρή του κόρη, μόλις 7 ετών, μπαινόβγαινε στο σπίτι. Η σύζυγος του είχε φύγει δέκα λεπτά νωρίτερα για να πάει να αγοράσει κάποια πράγματα και να πάει και στο φαρμακείο. Το πρωί το ζευγάρι είχε κάνει τη δεύτερη δόση του εμβολίου και είχαν αναρτήσει σχετική φωτογραφία τους στο facebook. Ο 27χρονος Ρουμάνος, πλησίασε και τον εκτέλεσε με την κυνηγετική καραμπίνα.

Με ταχύτατες κινήσεις πυροβόλησε δύο φορές προς την καλύβα του ώστε να μπορέσει να συνθέσει το σενάριο που πλάσαρε στις Αρχές. Παρουσίασε τον εαυτό του ως θύμα του δολοφόνου που γλίτωσε από τύχη. Και κάπου εκεί, μέσα στην δήθεν σύγχυση και αναστάτωση, άρχισε να αφήνει σιγά-σιγά το δόλωμα με τον επιχειρηματία που «απείλησε ότι θα σκοτώσει το αφεντικό του». Στη διάρκεια της ανάκρισής του κατονόμασε και τον 30χρονο συμπατριώτη του ως το άτομο που του διέθεσε τη φονική κυνηγετική καραμπίνα. Ισχυρίζεται ότι έκρυψε την καραμπίνα πίσω στο χωράφι και αφού σκότωσε τον κτηνοτρόφο, την ξεφορτώθηκε σε ρέμα. Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι και ο φερόμενος συνεργός δεν είχε τις καλύτερες σχέσεις με τον 39χρονο λόγω οικονομικών διαφορών…

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις