Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Διακίνηση μεταναστών: Πυροβολισμοί και καταδίωξη στη μεθόριο
ΕΛΛΑΔΑ

Διακίνηση μεταναστών: Πυροβολισμοί και καταδίωξη στη μεθόριο

Διακίνηση μεταναστών: Λιμενικοί πυροβόλησαν τις μηχανές τουρκικού ταχύπλοου που επιχείρησε να τους εμβολίσει.

«Ναυμαχία» στην ανοιχτή θάλασσα στη Ρόδο με πυροβολισμούς, «μάχες» στην ξηρά, σε Έβρο, Ροδόπη και Καβάλα με καταδιώξεις και συλλήψεις. Κοινός παρονομαστής, η δράση των αδίστακτων κυκλωμάτων διακίνησης παράτυπων μεταναστών, από την Τουρκία στην Ελλάδα είτε με οχήματα είτε με ταχύπλοα… Ανοιχτά της Ρόδου, στο ύψος του αεροδρομίου, μεσημβρινές ώρες, καταγράφηκαν σκηνές «ναυμαχίας», όταν άνδρες του Λιμενικού που καταδίωκαν ταχύπλοο με χειριστή Τούρκο διακινητή, αναγκάστηκαν για λόγους ασφαλείας και δικής τους να πυροβολήσουν στις μηχανές για να το σταματήσουν.

Πέτρος Καρσιώτης

από τον Πέτρο Καρσιώτη

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση του Λιμενικού, όλα άρχισαν όταν περιπολικό σκάφος της Λιμενικής Αρχής Ρόδου, εντόπισε ύποπτο ταχύπλοο σκάφος, να πλέει στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή αεροδρομίου Ρόδου. «Ο χειριστής του εν λόγω σκάφους», σύμφωνα με την ανακοίνωση «δεν ανταποκρίθηκε στα ηχητικά σήματα του περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., με αποτέλεσμα να ακολουθήσει καταδίωξη, κατά την οποία το ταχύπλοο, εκτελούσε επικίνδυνους ελιγμούς με σκοπό να εμβολίσει το σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. όπως επίσης και έτερο περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., που είχε σπεύσει στην περιοχή προς παροχή συνδρομής».

Οι στοχευμένες βολές

Στη συνέχεια εξηγείται πώς αναγκάστηκαν οι Λιμενικοί να κάνουν χρήση των όπλων και πως: «Ακολούθησαν προειδοποιητικές βολές σε ασφαλή τομέα, σύμφωνα με τους προβλεπόμενους κανόνες εμπλοκής, με αποτέλεσμα την ακινητοποίηση του σκάφους και τη σύλληψη του αλλοδαπού χειριστή του. Στη συνέχεια, στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής με τη συνδρομή προσωπικού της Αστυνομικής Αρχής Ιαλυσού, εντόπισαν εννέα αλλοδαπούς, οι οποίοι επέβαιναν στο ως άνω σκάφος». Η προανάκριση για το κύκλωμα που βρίσκεται πίσω από την υπόθεση, διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου.

«Μάχες» σε Έβρο, Καβάλα, Ροδόπη

Τις ίδιες ώρες και ενώ λαμβάνονται μέτρα συνεχώς για το ζήτημα των Αφγανών, στους νομούς Καβάλας, Ροδόπης και Έβρου, συνελήφθησαν από αστυνομικούς των Διευθύνσεων, έξι διακινητές, τέσσερις αλλοδαποί και δύο ημεδαποί, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε τρεις διαφορετικές περιπτώσεις μη νόμιμους μετανάστες. Στην πρώτη περίπτωση, στην παλαιά Εθνική Οδό Καβάλας – Αμφίπολης, αστυνομικοί της Ειδικής Επιχειρησιακής Ομάδας Επέμβασης του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Καβάλας, συνέλαβαν τον έναν αλλοδαπό και τους δύο ημεδαπούς διακινητές , διότι επιβαίνοντες σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο μετέφεραν παράνομα στην ενδοχώρα έξι μη νόμιμους μετανάστες.

 

 

Επικίνδυνοι ελιγμοί

«Σημειώνεται», αναφέρεται από την Αστυνομία «ότι ο οδηγός – διακινητής αρχικά δεν υπάκουσε σε σήμα στάσης των αστυνομικών στην Εγνατία Οδό και ανέπτυξε ταχύτητα, πραγματοποιώντας επικίνδυνους ελιγμούς ενώ στη συνέχεια ακινητοποίησε το όχημα και μαζί με τους άλλους δύο συνεργούς του επιχείρησε να διαφύγουν πεζή , χωρίς όμως να τα καταφέρουν καθόσον ακινητοποιήθηκαν από τους αστυνομικούς και συνελήφθησαν. Στη δεύτερη περίπτωση, σε οικισμό της Ροδόπης, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σαπών, συνέλαβαν άλλον ένα αλλοδαπό διακινητή, διότι οδηγώντας Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο μετέφερε παράνομα στην ενδοχώρα έξι μη νόμιμους μετανάστες.

Πάτησε γκάζι

«Σημειώνεται», λέει και πάλι η Αστυνομία «ότι ο δράστης δεν υπάκουσε σε σήμα στάσης των αστυνομικών και ανέπτυξε ταχύτητα, ενώ μετά την ακινητοποίηση του οχήματος επιχείρησε να διαφύγει πεζός, πλην όμως συνελήφθη από τους αστυνομικούς». Στην τρίτη περίπτωση, στον Έβρο (ευρύτερη περιοχή Αρδανίου), αστυνομικοί τ ου Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φερών, συνέλαβαν τους άλλους δύο αλλοδαπούς διακινητές, διότι επιβαίνοντες σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο μετέφεραν παράνομα στην ενδοχώρα τέσσερις μη νόμιμους μετανάστες. Και για την τρίτη περίπτωση η Αστυνομία αναφέρει «ότι ο οδηγός – διακινητής δεν υπάκουσε σε σήματα στάσης των αστυνομικών και ανέπτυξε ταχύτητα, οδηγώντας επικίνδυνα, ενώ στη συνέχεια ακινητοποίησε το αυτοκίνητο και μαζί με τον συνοδηγό – συνεργό του επιχείρησαν να διαφύγουν πεζή, χωρίς να τα καταφέρουν». Και οι τρεις οδηγοί – διακινητές στερούνται άδειας ικανότητας οδήγησης. Κατασχέθηκαν τρία Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα και χρηματικό ποσό.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις