Ληστείες: Λήστευε διανομείς με μαχαίρι

ΕΛΛΑΔΑ

Ληστείες: Λήστευε διανομείς με μαχαίρι

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Πέτρος Καρσιώτης

Ληστείες: Συνελήφθη 31χρονος ημεδαπός με την κατηγορία ότι λήστεψε 19 διανομείς φαγητού.

24.08.2021 | 09:41

Ληστής-εφιάλτης για δεκάδες διανομείς έτοιμου φαγητού, των γνωστών delivery, έπεσε μετά από επίπονές έρευνες ειδικής ομάδας αστυνομικών, στα χέρια της Αστυνομίας. Με ένα δόλιο σχέδιο, είχε προσαρμόσει ένα «παπάκι» σ αυτά των σκληρά εργαζόμενων διανομέων, που ρισκάρουν και τη ζωή τους ακόμη να παραδώσουν έγκαιρα την παραγγελία των πελατών των επιχειρήσεων στις οποίες εργάζονται. Παριστάνοντας τον «συνάδελφο» των διανομέων, έστηνε ενέδρες στις εισόδους πολυκατοικιών πολλών περιοχών της Αττικής, περιμένοντας το υποψήφιο θύμα. Στην είσοδο όταν οι πραγματικοί delivery έφθαναν με την παραγγελία και αφού τους έπειθε ότι έκαναν την ίδια δουλειά, παραχωρούσε σ αυτούς την… προτεραιότητα στην παράδοση της παραγγελίας. Παριστάνοντας τον ευγενικό «συνάδελφο», δεν είχε άλλο σκοπό από το να τους ληστέψει με απειλή μαχαιριού όταν έβγαιναν από την πολυκατοικία, έχοντας εισπράξει το αντίτιμο της παραγγελίας!

από τον Πέτρο Καρσιώτη

Οι καταγγελίες από νέους που τρέχουν πάνω στα δίκυκλα νύχτα μέρα για να εξυπηρετήσουν τους πελάτες τους και να κερδίσουν το μεροκάματό τους, με καύσωνες και με κρύο, διαδέχονταν στα Αστυνομικά Τμήματα η μία την άλλη. Ο τρόπος δράσης του ληστή με το μαχαίρι πάντα ο ίδιος, όπως περιγράφηκε πάρα πάνω. Από τους αρμόδιους της Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής, αποφασίστηκε η σύσταση ειδικής ομάδας αστυνομικών με μοναδική ασχολία τη συλλογή στοιχείων, τον εντοπισμό και τη σύλληψη του διανομέα-«μαϊμού». Από την Αστυνομία έχουν εξιχνιαστεί έως τώρα 19 περιπτώσεις ληστειών η αποπειρών ληστειών σε βάρος διανομέων, οι περισσότερες σε μεταμεσονύκτιες η πρώτες πρωϊνές ώρες.

Συνελήφθη στο Γαλάτσι

Ο δράστης, ο οποίος συνελήφθη μετά από αναζητήσεις στην περιοχή του Γαλατσίου και αφού είχε διαπράξει μία ακόμη ληστεία, είναι ηλικίας 31 ετών και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για ληστείες κατά συρροή και παράβαση του Νόμου περί Όπλων. Η Αστυνομία σε επίσημη ενημέρωση για το σοβαρό ζήτημα, αναφέρει χαρακτηριστικά: «Από την έρευνα, που διενεργήθηκε, διαπιστώθηκε ότι ο δράστης: Χρησιμοποιούσε δύο μηχανάκια (παπιά), στα οποία είχε προσαρμόσει κουτί μεταφοράς προϊόντων, προκειμένου αυτό να παραπέμπει σε όχημα που χρησιμοποιούν οι διανομείς (delivery). Είχε καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου, φορώντας χειρουργική μάσκα μιας χρήσης ή κράνος μοτοσικλετιστή.

Ο τρόπος δράσης

Ως προς τον τρόπο δράσης:

  • Προσέγγιζε τα θύματά του στην είσοδο της πολυκατοικίας, στην οποία πήγαιναν για παράδοση της παραγγελίας τους, προσποιούμενος τον διανομέα ή τον ένοικο διαμερίσματος, κερδίζοντας με αυτό τον τρόπο την εμπιστοσύνη τους καταφέρνοντας παράλληλα να εισέλθει μαζί τους στην πολυκατοικία.
  • Τους παραχωρούσε την προτεραιότητα στη χρήση του ασανσέρ και τους ανέμενε στην επιστροφή, όταν και θα είχαν εισπράξει το αντίτιμο της παραγγελίας.
  • Κατά την έξοδο του διανομέα από το ασανσέρ τον απειλούσε με μαχαίρι και του αφαιρούσε τις εισπράξεις».

Κατόπιν των ανωτέρω, συνεχίζει, και μετά την αξιοποίηση όλων των στοιχείων της έρευνας, ο δράστης ταυτοποιήθηκε και μετά από αναζητήσεις εντοπίσθηκε στην περιοχή του Γαλατσίου και συνελήφθη. Στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα προαναφερόμενα μηχανάκια και τα μέσα που χρησιμοποιούσε για την διάπραξη των ληστειών.

Κυψέλη, Γαλάτσι, Πατήσια, Νέα Ιωνία, Νέα Φιλαδέλφεια

Από τη μέχρι στιγμής προανακριτική έρευνα, έχουν εξιχνιαστεί 19 περιπτώσεις ληστειών, που διαπράχθηκαν στις περιοχές της Κυψέλης, Γαλατσίου, Πατησίων, Νέας Ιωνίας, Ηρακλείου και Νέας Φιλαδέλφειας. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Exit mobile version