Αθήνα

°C

Τρίτη

28

Σεπτεμβρίου 2021

alphafreepress.gr / ΑΠΟΔΗΜΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ / Απόδημος ελληνισμός: Μια συγκινητική πρωτοβουλία
ΑΠΟΔΗΜΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

Απόδημος ελληνισμός: Μια συγκινητική πρωτοβουλία

Απόδημος ελληνισμός: Σκοπός τους να βοηθήσουν και να στηρίξουν οικογένειες που έχουν παιδιά με αυτισμό.

Εγκαινιάστηκε η κλινική Quartet Behavioral Spectrum Services που θα δέχεται παιδιά με αυτισμό και έχει έδρα το Ουάτιστον στο Κουίνς. Πρόκειται για μια ιδέα που γεννήθηκε ένα χρόνο πριν από τέσσερις γυναίκες, δύο εκ των οποίων ομογενείς. Σκοπός τους να βοηθήσουν και να στηρίξουν οικογένειες που έχουν παιδιά με αυτισμό. Η Αθηνά Γερολυμάτου, η Νικολέτα Σκλαβουνάκη, η Μπεάτα Μαλάκοσγα και η Λουίζα Ταμπάρες έχουν πολυετή εμπειρία στις ασθένειες που αφορούν αυτιστικά άτομα και άλλες αναπτυξιακές διαταραχές.

Η κ. Γερολυμάτου, οικονομική διευθύντρια της κλινικής, δήλωσε στον «Εθνικό Κήρυκα»: «Μαζευτήκαμε κατά την διάρκεια της πανδημίας για να δημιουργήσουμε αυτή την κλινική και να βοηθήσουμε οικογένειες από όλες τις περιφέρειες της Νέας Υόρκης, αλλά και τις περιοχές Νάσο και Σάφολκ».Η Νικολέτα Σκλαβουνάκη έχει άδεια ανάλυσης συμπεριφοράς (LBA) και όπως επεσήμανε, αν και εργάζεται εκείνη και οι συνάδελφοί της σε σπίτια και σχολεία είδε την ανάγκη ύπαρξης μιας κλινικής καθώς όπως δείχνουν μελέτες το ποσοστό επιτυχίας με προγράμματα που γίνονται σε κλινικές έχει αύξηση 90%. «Υποστηρίζουμε τις ηλικίες από 1-21 ετών από την εισαγωγή στη λεκτική συμπεριφορά τα πρώτα χρόνια και αργότερα την προετοιμασία για την είσοδο σε χώρους εργασίας».

Η κ. Γερολυμάτου πρόσθεσε: «Παρέχουμε υπηρεσίες ανάλυσης εφαρμοσμένης συμπεριφοράς επικεντρωμένες στο τραύμα αναγνωρίζοντας πώς οι τραυματικές εμπειρίες επηρεάζουν την ψυχική, συναισθηματική, σωματική και πνευματική ευημερία ενός ατόμου». Αυτό που τονίστηκε είναι πως είναι σημαντικό όσο νωρίτερα από τότε που γίνει η διάγνωση στα μικρά παιδιά να ξεκινήσουν το πρόγραμμα ώστε να τα βοηθήσουν και να τους προσφέρουν τις δεξιότητες που χρειάζονται για να γίνουν ανεξάρτητα και να βελτιώσουν την ποιότητα ζωής τους.

Πηγή: Εθνικός Κήρυξ

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις