Αθήνα

°C

Τρίτη

19

Οκτωβρίου 2021

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Εμβολιασμένοι σε προνοιακές δομές: Τι λέει η Δόμνα Μιχαηλίδου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εμβολιασμένοι σε προνοιακές δομές: Τι λέει η Δόμνα Μιχαηλίδου

Εμβολιασμένοι σε προνοιακές δομές: Υπερδιπλασιάστηκε ο αριθμός των εμβολιασμένων εργαζόμενων

Μεγάλη αύξηση παρατηρήθηκε στους εμβολιασμού του προσωπικού των προνοιακών δομών, σύμφωνα με όσα υποστήριξε η Δόμνα Μιχαηλίδου. Από τις 16 Αυγούστου όσοι εργαζόμενοι σε προνοιακές δομές δεν έχουν εμβολιαστεί, βγαίνουν σε αναστολή εργασίας. Σύμφωνα με την υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων μετά την ανακοίνωση της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού στη συγκεκριμένη ομάδα εργαζομένων, παρατηρήθηκε μεγάλη αύξηση στους εμβολιασμούς. Όπως ανέφερε η κ. Μιχαηλίδου, στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1, στις δημόσιες δομές το ποσοστό του εμβολιασμένου προσωπικού, από 42% έφτασε στο 91%. Στις ιδιωτικές δομές το ποσοστό των εμβολιασμένων ξεπερνάει το 85%.

«Από τους πρώτους που εμβολιάστηκαν οι ηλικιωμένοι των δομών»

Φυσικά οι ηλικιωμένοι που διαμένουν σε αυτές τις δομές ανήκουν στις ομάδες που εμβολιάστηκαν πρώτοι κατά του κορωνοϊού. Παράλληλα η Δόμνα Μιχαηλίδου αποκάλυψε ότι βρίσκεται σε επαφές με την επιτροπή των ειδικών για το ενδεχόμενο να χρειαστεί να τους χορηγηθεί και τρίτη δόση του εμβολίου άμεσα.

Η υφυπουργός δέχτηκε ερωτήσεις και για το θέμα των υιοθεσιών. Είπε ότι είναι μια χρονοβόρα διαδικασία, αλλά πλέον έχει απλοποιηθεί και τα πράγματα είναι πιο εύκολα από τη στιγμή που γίνονται ηλεκτρονικά.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις