Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

16

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Φωτιά Βίλια τώρα: Επί τόπου ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις
ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά Βίλια τώρα: Επί τόπου ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις

Φωτιά Βίλια τώρα: Συναγερμός σήμανε το πρωί της Δευτέρας στο Πυροσβεστικό Σώμα για φωτιά στα ανατολικά-βορειοανατολικά των Βιλίων

Ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις κινητοποιήθηκαν στα Βίλια, έπειτα από νέα φωτιά που έχει ξεσπάσει στην περιοχή. Για την ώρα, δεν έχει διευκρινιστεί αν πρόκειται για αναζωπύρωση στο μέτωπο των τελευταίων ημερών ή για νέα εστία πυρκαγιάς. Η φωτιά σύμφωνα με την Πυροσβεστική έχει ξεσπάσει κοντά στον οικισμό Προφήτης Ηλίας. Στην περιοχή πνέουν άνεμοι έντασης 8 μποφόρ, γεγονός που δυσκολεύει το έργο των πυροσβεστών.

Επί τόπου επιχειρούν 50 πυροσβέστες με 20 οχήματα, δύο ομάδες πεζοπόρο, έξι ελικόπτερα και πέντε αεροσκάφη. Λόγω της φωτιάς διεκόπη η κυκλοφορία στην Ε.Ο. Ελευσίνας – Θηβών από το ύψος Κόμβου Βιλίων έως το ρεύμα κυκλοφορίας προς Θήβα.

Καλύτερη η εικόνα στην Κάρυστο

Την ίδια ώρα, καλύτερη είναι η εικόνα στη Κάρυστο, όπου λίγο μετά τη μία τα ξημερώματα ξέσπασε  φωτιά στην περιοχή Φηγιάς, πάνω από το Μαρμάρι. Λίγο μετά τις 07:30 το πρωί με μήνυμα του 112, δόθηκε εντολή για προληπτική εκκένωση στο Μαρμάρι. Οι πυροσβέστες κατάφεραν να μην φτάσουν οι φλόγες στην περιοχή και σταδιακά οι κάτοικοι που είχαν απομακρυνθεί, επιστρέφουν. Νωρίτερα στους κατοίκους δυο ακόμα οικισμών εστάλη μήνυμα από το 112 για προληπτική εκκένωση. Συγκεκριμένα δόθηκε εντολή για να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους οι κάτοικοι των οικισμών «Κοκκίνης» και του οικισμού του οικοδομικού συνεταιρισμού Ιατρών.

Σε άμεση ετοιμότητα, βρίσκονται σύμφωνα με το υπουργείο Ναυτιλίας, ένα ναυαγοσωστικό του λιμενικού, ένα ιδιωτικό σκάφος και δύο επιβατηγά πλοία στην περιοχή Μαρμάρι Ευβοίας, για παροχή συνδρομής εάν απαιτηθεί.

https://twitter.com/faylyss/status/1429666016141975556?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1429666016141975556%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.protothema.gr%2Fgreece%2Farticle%2F1154278%2Fnea-fotia-sta-vilia%2F

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις