Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Διαρρήξεις: Συλλήψεις στη Μύκονο
ΕΛΛΑΔΑ

Διαρρήξεις: Συλλήψεις στη Μύκονο

Διαρρήξεις: Δίδυμο Αλβανών ληστών έμπαιναν στις βίλες και έκλεβαν, ενώ οι ιδιοκτήτες κοιμούνταν.

Με το… αποφυλακιστήριο στην τσέπη, το οποίο το είχε λάβει μόλις τον Ιούλιο, είχε φθάσει στη Μύκονο και είχε επιδοθεί σε διαρρήξεις πολυτελών κατοικιών ένας Αλβανός υπήκοος σε συνεργασία με συμπατριώτη του. Σε μία από τις ληστρικές εισβολές, που βρισκόταν σε εξέλιξη , ο ένοικος, ο οποίος επέστρεφε ξημερώματα από διασκέδαση, αντελήφθη τον έναν από τους δύο διαρρήκτες, να ερευνά στην αυλή. Ενώ ο δεύτερος βρισκόταν ήδη στο εσωτερικό της πολυτελούς κατοικίας, ξεκίνησε καταδίωξη από τον ένοικο του δεύτερου εισβολέα. Ο τελευταίος, πιο γρήγορος στο τρέξιμο, κατάφερε να ξεφύγει, αλλά, σύμφωνα με πληρορία του Alphafreepress, πάνω στον πανικό του έπεσε από την τσέπη το αποφυλακιστήριο.

Πέτρος Καρσιώτης

από τον Πέτρο Καρσιώτη

Το παρέδωσε στους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Μυκόνου, που έχει ισχυρή παρουσία στο «νησί των ανέμων» και από εκεί άρχισε να ξετυλίγεται το κουβάρ της υπόθεσης. Γνωριζοντας οι αστυνομικοί ότι μετά από έναν κύκλο διαρρήξεων οι κακοποιοί, φεύγουν με τα κλοπιμαία από το νησί, με ελέγχους στο λιμάνι τον συνέλαβαν, αφού γνώριζαν τα στοιχεία του από το έγγραφο της φυλακής… Λίγο αργότερα γίνονταν γνωστά και τα στοιχεία του συνεργού του και συνελήφθη κι αυτός.

Την ώρα που κοιμούνταν

Πάντα κατά τις πληροφορίες του Alphafreepress, ο Αλβανος διαρρήκτης, που αναλάμανε τις εισβολές, κατάφερνε από ανασφάλιστα παράθυρα να μπαίνει στο εσωτερικό των οικιών και την ώρα που οι ένοικοι κοιμούνταν να εξαφανίζει πάνω από κομοδίνα και από άλλα σημεία χρήματα και αντικείμενα αξίας. Κατά την επίσημη ενημέρωση «συνελήφθησαν στη Μύκονο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Αστυνομίας Μυκόνου, δυο αλλοδαποί σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε ποινική δικογραφία αυτόφωρης για διάπραξη διακεκριμένων κλοπών και παράνομη είσοδο – διαμονή στη χώρα μας».

Δίνοντας περισσότερα στοιχεία για τη δράση τους, οι αστυνομικοί τονίζουν: «Ειδικότερα, όπως εξακριβώθηκε στο πλαίσιο εμπεριστατωμένης αστυνομικής έρευνας, οι κατηγορούμενοι κατά το χρονικό διάστημα από 15 έως 20 Αυγούστου 2021 προέβαιναν συστηματικά από κοινού με διακριτούς ρόλους (τσιλιαδόρος-μπουκαδόρος) σε κλοπές από εξοχικές – πολυτελείς κατοικίες σε συγκεκριμένη περιοχή της Μυκόνου. Από την αποδόμηση της εγκληματικής τους δραστηριότητας εξιχνιάστηκαν πέντε περιπτώσεις κλοπών, οι οποίες περιλαμβάνουν αφαίρεση χρημάτων, τιμαλφή, γυαλιών ηλίου, ηλεκτρονικών συσκευών, εγγράφων και προσωπικών αντικειμένων των ενοίκων. Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κλοπιμαία. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Σύρου, τους ασκήθηκε ποινική δίωξη, κρατούνται και παραπέμφθηκαν σε κύρια ανάκριση.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις