Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Κουρασμένα μάτια αντιμετώπιση: Συμβουλές ανακούφισης για άμεσα αποτελέσματα
PLUS

Κουρασμένα μάτια αντιμετώπιση: Συμβουλές ανακούφισης για άμεσα αποτελέσματα

Κουρασμένα μάτια αντιμετώπιση: Ανακουφίστε τα κουρασμένα μάτια άμεσα με εύκολους και γρήγορους τρόπους

Η κόπωση των ματιών είναι είναι ένα συνηθισμένο πρόβλημα της εποχής μας, και μπορεί να μην επιδέχεται ιατρική φροντίδα, ωστόσο, υπάρχουν μερικοί τρόποι για να ανακουφίσετε τους οφθαλμούς εύκολα και γρήγορα Τα κουρασμένα μάτια είναι ένα συχνό φαινόμενο της εποχής μας, και ιδιαίτερα ενοχλητικό, κυρίως για τις γυναίκες.  Βέβαια, πρόκειται για ένα πρόβλημα το οποίο δεν αποτελεί επίσημη πάθηση των οφθαλμών, αλλά ούτε θεραπεύεται με ιατρική αγωγή. Ωστόσο, αν νιώθετε κουρασμένα τα μάτια σας, υπάρχουν ορισμένοι εύκολοι τρόποι προκειμένου να τα ανακουφίσετε και να κάνετε τη ζωή σας πιο εύκολη.

Σίγουρα, πριν φτάσετε στο συμπέρασμα ότι τα μάτια σας είναι κουρασμένα, θα έχετε νιώσετε κάποια από τα παρακάτω προειδοποιητικά σημάδια:

«Βαριά» μάτια.
Θολή όραση.
Ξηροί οφθαλμοί.
Δυσκολία στην εστίαση.
Τσούξιμο και ενόχληση στα μάτια.
Άλγος στους ώμους, τον αυχένα και την πλάτη.

Συμβουλές ανακούφισης

Κάντε κομπρέσες

Δοκιμάστε να εφαρμόσετε πάνω στα μάτια σας ένα πανί με ζεστό νερό. Οι κομπρέσες απαλύνουν τον πόνο, αυξάνουν τη ροή του αίματος και χαλαρώνουν τους μυϊκούς σπασμούς. Η διαδικασία αυτή δεν διαρκεί περισσότερο από 10 λεπτά.

Προσαρμόστε τον φωτισμό στις οθόνες

Οι διαφορετικές εργασίες απαιτούν και διαφορετικό τύπο φωτισμού. Όταν παρακολουθείτε τηλεόραση, είναι φρονιμότερο να υπάρχει στο δωμάτιο απαλός φωτισμός. Όταν, πάλι, διαβάζετε, πρέπει να τοποθετείτε το φως πίσω σας, ώστε να πέφτει πάνω στη σελίδα. Στις ψηφιακές οθόνες ρυθμίστε τη φωτεινότητα, ώστε να ταιριάζει με το επίπεδο φωτός γύρω σας.

Κάντε διάλειμμα από τον υπολογιστή

Οι ειδικοί λένε ότι όταν χρησιμοποιείτε μια ψηφιακή συσκευή ‒είτε πρόκειται για οθόνη υπολογιστή είτε κινητού‒, πρέπει να κάνετε τακτικά διαλείμματα από την οθόνη. Ένας άτυπος κανόνας είναι γνωστός ως 20-20-20. Τι εννοείται με αυτό; Κάντε ένα διάλειμμα 20 δευτερολέπτων και κοιτάξτε κάτι που απέχει 20 μέτρα κάθε 20 λεπτά. Μια άλλη συμβουλή είναι η εξής: Για κάθε δύο ώρες που βρίσκεστε μπροστά από μια οθόνη, να σταματάτε για 15 λεπτά.

Φακελάκια τσαγιού

Γνωρίζατε ότι τα φακελάκια τσαγιού προσφέρουν πολύ περισσότερα από ένα ζεστό ρόφημα; Για παράδειγμα, ότι λειτουργούν και ως χαλαρωτικό για τα μάτια σας; Αφού φτιάξετε το τσάι ή το χαμομήλι σας, βάλτε τα φακελάκια σε ένα καθαρό δοχείο στο ψυγείο. Μόλις κρυώσουν, τοποθετήστε τα στα βλέφαρά σας. Αυτός ο εύκολος και οικονομικός τρόπος καταπραΰνει τα μάτια και μειώνει το πρήξιμο.

Επιπροσθέτως, μπορείτε να:

  • Φοράτε γυαλιά όταν κάθεστε μπροστά από υπολογιστή. Αντικαταστήστε τους φακούς επαφής με γυαλιά οράσεως. Οι συστηματικοί χρήστες φακών επαφής καλό είναι να ξεκουράζουν τα μάτια τους και κάποιες ώρες την ημέρα να φορούν τα διορθωτικά γυαλιά τους.
  • Κάνετε χρήση οφθαλμικών σταγόνων – δακρύων. Δεν χρειάζονται ιατρική συνταγή και είναι ιδιαίτερα ανακουφιστικές.
  • Επισκεφθείτε τον οφθαλμίατρό σας. Ελέγχετε σε τακτά χρονικά διαστήματα τα μάτια σας. Η μυωπία, ο αστιγματισμός, η πρεσβυωπία και η υπερμετρωπία αλλάζουν βαθμούς με το πέρασμα των χρόνων.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις